Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 30. Jan, 2009, 14:41

Po dobrom piatkovom obede (makove sulance) a precitani celeho internetu nadisiel cas upratania kancelarie pred vikendom.
na policke som nasiel toto:

Obrázok

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_autorep ... 74543.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- lezia mi tam uz 2 roky a nemam prene vyuzitie
- rad by som si postavil male bednicky (na suround)
- bedne som predtim nikdy nestaval

vytal by som vsetky rady a postrehy.

- na zaciatok vy som potrebobal poradit kde mi na mieru narezu material (najskou ciernu drevotriesku)
- sa mi zda ze dosky na mieru rezu v hornbachu

- tu je pekny clanok o vyrobe subwofera (mne ide hlavne o postup vyroby bedne)
http://www.studiob101.net/clanok2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- uvodne vypocny preskocim.... (stavam nieco nenarocne, viac menej pre radost.... a matematika nieje radost!)
- vecer si navrhnem rozmery


Edit:
Spoiler: ukázať
V 24 S 17 H 8+1.5

bedna 25*25*50

http://pdf.crse.com/manuals/2548468111.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

diera: 150x240

- hm.... ten reprak je velmi velky......
- idem do hornbachu kuknut ci vobec maju dosky

Som bol vecer v hornbachu...

- takze maju dosky 2440*1220*18mm stoji 405Sk (biela/cierna/otiene dreva)
- plus ohranovacia paska cca80Sk
- jednen rez stoji 13 Sk....

Problemi:
- treba kupit celu dosku (velka plocha na repro pojde 20% a zo zvisku si dam asi narezat police......)
- mam velke reproduktory.... ak nane chcem bednicku tak aby mala aspon zakladnu 25*25 a vysku 50
- a ak si ich chcem dat neskor k PC - na stoliku pri LCD tak budu vyzerat "konsky"!!!!

- Co ma napada je pouzit mensie repro... mam este 10cm Pionery 2pasove
- ale hrubka dosky je skoro 2 cm a keby som ju pouzil na vyrobu bedne tak by bola zbitocne hruba... vysledne rozmery by boli cca 16*16*16

Na zaciatok by som mohol zacat s jednoduchsim (10cm repraciky), pokusim sa zohnat tensie dosky

T.

mam este jedny starsie aktivne repraky, rozmislam ze z nich vybrat zosilovac a urobit rovno aktivne bednicky
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Po 09. Feb, 2009, 10:20

Up

- poradte kde zohnat 10mm hrube dosky s dihou..... v baumaxe/hornbachu ponukaju jen 18mm co je na male repro velmi hrube....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa SurrendeR » St 11. Feb, 2009, 00:22

na henten repro by som spravil toto
drevotrieska 18 az 20mm hruba
VxSxH:
500x200x250

na spodu bassreflex priemer 50 dlzka cca180
dovnutra vypln , najlepsie vrubkovany molitan...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15360
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 11. Feb, 2009, 00:59

Toman, spytam sa brata, on je stolar :-).

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » St 11. Feb, 2009, 10:23

- FA: to by bolo fajn
- SR: najprv skusim vyrobit tie mensie bednicky (10cm repro), som zistil ze tie velke by som nemal kam dat....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15360
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 15. Feb, 2009, 12:42

Brat nakupuje tu, ale neviem ci tie tabule nebudu pre teba tiez trosku velke rozmerovo, tiez si musis kupit celu tabulu (2,5x1,8m) :
http://www.sezam-za.sk/file.php?file=62" onclick="window.open(this.href);return false;

Asi som ti velmi nepomohol :-) .

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 15. Feb, 2009, 12:50

- aj v hornbachu musim kupit celu tabulu...
- viem kde sidlia zajtra tam skocim
- ak by mi to vedeli narezat tak by som rovno nakupil
- idem si to nakreslit

Dik

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 15. Feb, 2009, 13:05

hmm, nic v zlom, ale autoreprak strkat do reprobedne je pekna hovadina....a navyse o nom vies velke trt, nijake TS parametre, nic podla coho navrhnes bednu....
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 15. Feb, 2009, 13:10

shiro napísal:hmm, nic v zlom, ale autoreprak strkat do reprobedne je pekna hovadina....a navyse o nom vies velke trt, nijake TS parametre, nic podla coho navrhnes bednu....
- ja viem ze otom nioc nevem....
- a prave preto to navrhujem totalne "od oka"
- neplanujem sa s tymprihlasit na sutaz audiofilou....

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1105
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa KocuR » Ne 15. Feb, 2009, 21:53

Ak ten reprák pôjde do uzavretej tak tam nie je čo počítať... A TS parametre sa dajú zmerať celkom jednoducho.

Užívateľov profilový obrázok
xvalky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Snina

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa xvalky » Ne 15. Feb, 2009, 22:42

pri takychto reproduktoroch je zbytocne pocitat nejake parametre. ak sa davaju do dveri alebo do plata v aute, tam sa velmi tazko nejaka ozvucnica pocita. vid stojany u niektorych predajcov. tam ich maju nastrkane spolu s radiami do jednej "steny" kde sa nejaka ozvucnice neriesi. ak spravis bednicky kvalitne, ze budu tesnit a nebudu nejak extra male, tak budu hrat dobre...
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H

Napísať odpoveď

Návrat na "Toman"