ASUS K8n

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

ASUS K8n

Príspevok od užívateľa bongo-man » So 06. Jan, 2007, 06:10

takze chystam sa upgrade pc bo mAMste athlon 2000+xp a chystam sa kupovat dosku ASUS k8N. soc.754 -viem nie je to nova mb ale musim kupit desku s AGP... hmm soc.939je uz iba na PCIe.. najdu sa kusi aj s Agp ale nie su nikde dostat..... TAK SA CHCEM SPITAT ZE CI SA NA TEJ DOSKE DOBRE TAKTUJE A AKE S NOU MATE SKUSENOSTI.....(daju sa v nej menit veci ako voltaz procika a fsb, nasobic... atd bo na mojej starej ecs to neslo...)CHCEM JU OSADIT PRPCIKOM SEMPRON 3500 ABO ATHLON64 3000...

Užívateľov profilový obrázok
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 623
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Q-Axis » So 06. Jan, 2007, 11:02

mal som tu dosku. menit sa na nej da FSB(HT), aj napatia pre CPU, VGA a AGP, ale na taktovanie (aspon moj kus) velmi nebola, lebo s FSB som sa dostal maximalne na cca 250MHz, Dalej to uz nebolo stabilne. lepsia by mala byt verzia Deluxe.

nekupuj vsak s754, ale radsej sa poriadne poobzeraj po s939 (napriklad v bazaroch) s nForce3, lebo do toho das vykonnejsi procesor (aj dualcore).

ale aj tak su OBIDVE MÀTVE PLATFORMY a radsej si dosetri a sprav upgrade na AM2, alebo s775 a PCIe. do AGP uz aj tak nebudes mat o chvilu ziadne grafiky a DDR1 tiez pomaly odchadza do kremikoveho neba :wink:
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » So 06. Jan, 2007, 16:02

sakra hovorim ze nemam kes na to abi som si mohol dovolit luxus v podobe AM2..... grafiku menit nechcem.(asus N6600 256mb) a mam 2 x 512 mb ddr1 tie sa nechystam tiez menit... ak kupim tu k8n a dam tam nejaky sempron 3500 + ,. AKO VYSOKO SA PRI PRETAKTOVANIE DOSTAnem_??samoryzremjme budem chcladit s Heatpipe...

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » So 06. Jan, 2007, 16:05

este som zabudol da sa menit v biose na tejto doske NASOBIC_??????(nf3 a doulcore???hmm nezda sami)

Užívateľov profilový obrázok
paric
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Ruzinov

Príspevok od užívateľa paric » So 06. Jan, 2007, 16:20

Nasobic vo vacsine zalezi od procesoru a nie MB a tie co si si vybral myslim ze nedovoluju Zmenu nasobica ale mozno sa myslim :D ak ano opravte ma
CPU:Intel C2D 6300 CHLADIC:Scythe Ninja RAM:2x1GB OCZ 800MHZ PLATINUM DDR2 MB:MSI 965-Neo F ZVUK:Creative X-FI REPRO:Creative 5.1 HDD: 250gb SATA WD DVDROM:Teac Dv-58G GPU:Leadtek 8800GT 512DD3 ZDROJ:Fortron 400W Bluestorm MYS:Razer Copperhead (Tempest Blue)+Mantis speed

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3871
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » So 06. Jan, 2007, 16:47

Zmenu nasobica podporuje na s754 len A64. Ale len smerom dole. Semprony maju vsetky uzamknuty nasobic.
Inak na ten s939 by si nenasporil?
Dajaky A64 3000+ a DFI nF3 dokopy by ta to vyslo tak 4000,- a vykon by bol troska vacsi.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 623
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Q-Axis » So 06. Jan, 2007, 16:49

ok teda. nasobic je smerom hore odomknuty len u FX procesorov. u ostatnych AMD K8 je odomknuty len smerom dole (technológia Cool `n Quiet by bez toho nefungovala).

a Sempron 3400+ (3500+ som pre s 754 nenasiel ani na strankach AMD :wink:) ti ta doska dovoli taktnut z 2000MHz najviac na cca 2500MHz (ale mozno ja som mal len nejaky nepodareny kus dosky).
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 07. Jan, 2007, 00:47

HOVORIM ze s 939 nie bo tam potrebujem PCIe grafiku. a tiez ddr2 to si nemozem dovoli.... jedina doska s939 ktora je s AGP portom je ASROCK a to nechcem .. inak navrhinte goood desku na pretaktovanie do 2000sk s AGP..

Užívateľov profilový obrázok
paric
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Ruzinov

Príspevok od užívateľa paric » Ne 07. Jan, 2007, 00:56

a ja HOVORIM ze s 939 nema DDR2 Pamate :wink: len tak aj pci-e grafy su aj lacnejsie nez AGP
CPU:Intel C2D 6300 CHLADIC:Scythe Ninja RAM:2x1GB OCZ 800MHZ PLATINUM DDR2 MB:MSI 965-Neo F ZVUK:Creative X-FI REPRO:Creative 5.1 HDD: 250gb SATA WD DVDROM:Teac Dv-58G GPU:Leadtek 8800GT 512DD3 ZDROJ:Fortron 400W Bluestorm MYS:Razer Copperhead (Tempest Blue)+Mantis speed

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 07. Jan, 2007, 01:04

kua nespominajte socket 939 nie nie nie ... to nie proste nie .. radsej poradte ak budem vyberat procik s akim jadrom???????????(palermo....atd moc ich nepoznam)ako ovlivnuje vykon procesoru pamet L2 cache?????

Užívateľov profilový obrázok
paric
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Ruzinov

Príspevok od užívateľa paric » Ne 07. Jan, 2007, 11:29

Ano ovplyvnuje ale zae tak zasadny rozdiel to neni ale to co ma 128 urcite neber radsej ani to co ma 256 ")
CPU:Intel C2D 6300 CHLADIC:Scythe Ninja RAM:2x1GB OCZ 800MHZ PLATINUM DDR2 MB:MSI 965-Neo F ZVUK:Creative X-FI REPRO:Creative 5.1 HDD: 250gb SATA WD DVDROM:Teac Dv-58G GPU:Leadtek 8800GT 512DD3 ZDROJ:Fortron 400W Bluestorm MYS:Razer Copperhead (Tempest Blue)+Mantis speed

Yoyo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 65
Dátum registrácie: Ne 20. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Petrzalka

Príspevok od užívateľa Yoyo » Ne 07. Jan, 2007, 11:42

Mam tu dosku nic moc ale da sa...
Je to tak ze cim mas viac pamate tak ti ide mensie FSB
ked som mal dfi LP dostal som sa na 260FSB
no a s touto max na 245 a po pridani druheho 1GB ram modulu
ide na 225FSB max

a pamate mi tiez nejdu nastavit na ddr200 ale len 166

Takze dost zabugovana doska...
AMD Phenom II X3 720 BE 2800Mhz@3600Mhz 1,55v AM3 + CoolerMaster Hyper 212,| Gigabyte MA790FXT-UD5P AM3,| 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3,| Gigabyte N26OC-896H-B 216SP 576/1242/1998 @ 710/1468/2300,| WESTERN DIGITAL VelociRaptor 150GB, SAMSUNG SpinPoint F1 320GB,| Enermax MOD82+,| LG GH22LS30 SATA Black,| Thermaltake Matrix VX Black,| 22" LCD LG Flatron W2252TQ-PF

Užívateľov profilový obrázok
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 623
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Q-Axis » Ne 07. Jan, 2007, 11:47

keD si tvrdohlavy tak ti treba. pozeral som na nete este ine dosky s nForce3 chipsetom pre s754 a nasiel som este v predaji Micro-Star MS-K8N Neo-FSR V2.0. horsia ako ta AsusK8N urcite nebude.
procesor teda zober Sempron 3000+ (Palermo, 1800MHz, 256KB L2), alebo 3400+ (Palermo, 2000MHz, 256KB L2). ja osobne by som nedal 1000Sk navyse za tych 200MHz, ale obidva by sa mali dat taktnut na tych cca 2600MHz, no musis mat stastie s doskou. do Athlonu 3000+ sa ti za tie peniaze neoplati ist. vykonnostne rozdiely s 512 a 256KB L2 cache si mozes pozriet TU
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Ne 07. Jan, 2007, 15:20

to tak teda palermo je naj na taktovanie?? ok a akoze cim viac ram tim menej FSB to zas preco?, ha mam 2x 512 som cital ze ta doska ide max 300 fsb takze ked mam 1gb tak pojde na menej abo coo???

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3871
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ne 07. Jan, 2007, 15:39

cim mas viac pamatovych moduov, tym ti ide mnej FSB. Nie je to sice priama umernost, ale pre s754 je najlepsie len jeden modul.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Napísať odpoveď

Návrat na "Základné dosky"