Sas to sata problém

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

Zdravím. Kúpil som omylom disk sas. Pan bol z firmy keď vyradovali disky zo serverov. A poradil mi že to mám rozobrať že pod tým bude sata. Bolo tam niečo podobné ale bez tej medzery tak mi poradil že to mám odbrúsiť a že potom to už viem pripojiť do sata portu. Tak som urobil čo mi kázal. Disk som pripojil. Nájsť ho PC nájde ale nedá sa otvoriť lebo sa netočí. Viete mi niekto poradiť čo s tým môžem urobiť?
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10544
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Reputácia: 145
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa HellAngel »

A co tak ho aj niecim napajat. Len zapojit SATA kabel nestaci. Inac su aj redukcie z SAS na SATA
NB: ASUS ROG Zephyrus G15
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

Áno veď tým že som tam urobil medzeru tak sa to dá normálne pripojiť. Aj do docku som ho skúšal dať ale aj tak sa netočí. Potom som našiel túto redukciu ale keďže som tam odbrúsil tu medzeru tak neviem. Lebo z opačnej strany tam boli nejaké piny ktoré som ale odbrúsil.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10544
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Reputácia: 145
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa HellAngel »

Ake piny? Na SAS disku?
NB: ASUS ROG Zephyrus G15
Používateľov profilový obrázok
Hexaris
Virtualizácia & Networking
Virtualizácia & Networking
Príspevky: 542
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Reputácia: 56
Bydlisko: ///mammoths.doorbell.settlements

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa Hexaris »

Tak oni tam nie su nadarmo :) to su dalsie signalove piny. Asi to mozes zahodit. Alebo zohnat rovnake pcb, ale dnes uz ani to nepomaha. Len sas do sata nenapojis nijak. Sas backplane/radic ti zozerie sata disk.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

OK. Tak ho vyhodím teda. Keď už nič teda sa s tým nedá. :-(
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2071
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Reputácia: 9
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa mirjak »

noooo, daj foto povodneho stavu a idealne aj nalepky s part numerom, aky to bol presne disk (napr. aj ked je to HP/Dell, tak tam ostava okrem ich znacenia aj model vendora, seagate a pod, z ktoreho by sme hned vedeli, ci je to nativne SAS alebo SATA. Ak Ta panko neodrbal, tak to moholo byt naozaj tak, ze SATA disk redukovany na SAS alebo specialny konektor (aj ked zrovna SATA na standardny SAS sa na servroch nezvykne davat, lebo SAS backplane a radic priamo podporuje SATA disky, na storage je to bezne (daval som si zo srandy do PC disk povodom z HP MSA ci EVA P6000), ale tam obvykle len odpojis plosak s portom, ziadne pilenie.
Aj ked je to uz jedno, aspon by sme vedeli, ci to bol odrb alebo nedorozumenie. ako uz bolo spomenute, na SATA radici SAS disk nerozbehas (naopak ano). Ak nemas foto, daj aspon teda part number alebo spare part number (ci na nalepke alebo na ramiku)
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

IMG-20210906-WA0119.jpeg
IMG-20210906-WA0115.jpeg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7170
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Reputácia: 134
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa mp3turbo »

on sa hajzlik neroztoci kvoli signalizacii napajania, SAS ma proste odlisny standard od SATA - je tam "PWRDSBL" cize Power Disable.
Riesenie tu : https://zackreed.me/hgst-7k6000-not-spi ... t-working/

https://forums.servethehome.com/index.p ... -up.22084/
https://forums.unraid.net/topic/84038-s ... t-spin-up/
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

Moc anglicky neviem ale ten pin na obrázku treba prelepit? Či? Lenže na som tam ten stred odbrúsil kvôli tej medzere a neviem či mu tie piny nebudú chýbať.
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2071
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Reputácia: 9
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa mirjak »

to upravou dokazes ten disk napajat beznym PC SATA napajacim kablom, ale komunikovat s nim SATA kontroler v PC normalne nebude, musis mat SAS radic (darmo to mechanicky spojis sata datovym kablom)
xvydra
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 490
Dátum registrácie: St 27. Aug, 2008, 16:39
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa xvydra »

Aha. Tak zase nič.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7170
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Reputácia: 134
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1612
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25
Reputácia: 50
Bydlisko: 0x0f

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa Pietro sk »

sas radic vezme oba, naopak nie. nie je to iba o konektore.
Naposledy upravil/-a Pietro sk v Ne 21. Nov, 2021, 18:52, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
5800x ....b550aorus_pro ....6800xt ...nh-u12 am4...viper steel 1632GB 4400.... R.A.T. 6+
4533-20-1T 16GB#1900IF 3600-16 1T 32GB#1800IF#PBO+50M#curve -12..-20# <70°c
ag241qx... seagate 600pro;firecuda520;wd 1t blue.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5492
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 39
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Sas to sata problém

Príspevok od používateľa molnart »

toto je pribeh do hall of fame toto....
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"