Over-Provisioning

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6193
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Leon » Pi 26. Jan, 2018, 20:49

Očividne asi nie, takže nabudúce si láskavo zavri ústa než prídeš robiť z niekoho druhého zlého, kapišto ? Keď niekto príde tak mu jasne poviem nech si to zazálohuje alebo má po dátach (už to tu píšem druhýkrát, že ich upozorňujem). Keď aj tak dá a netrápi ho to tak mňa má bolieť srdce akože? chceš pvoedať? :D Ja sa mu s tým 3 hodiny navyše srať nebudem. Väčšina ani nevie kde si tie dáta postrkala, kde všade po dokumentoch ich majú. Ja som ochotný mu to preinštalovať lebo sa mu serie noťas a ešte mám rozmýšľať za neho kde má čo uložené a čo mu asi bude treba ? Ja nikoho nenútim dať preinštalovať  notebook tak čo tu mudruješ a nechápeš na tom ? každý má na výber ... tak si tie sprostosti nabudúce nechaj per seba.
.

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 26. Jan, 2018, 21:09

Ako vravím do dnesneho sveta sa hodis na jednotku :) viac takych ako ty a svet by bol uplne niekde inde.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12642
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Per » Pi 26. Jan, 2018, 22:03

Marek125 napísal:
Pi 26. Jan, 2018, 20:10
Jasne pride za mnou kamarat a ja mu vymazem 100GB rodinnych fotiek vsak to trebalo preinstalovat ako sorry chlapci ja toto robím uz dlho a toto sa mi este nestalo aby som známemu ci cudziemu vymazal jeho data a to robím vsetkym za free ak mi za to niekto hodí dáke euro je len plus ale toto "lebo to robím zadarmo" :facepalm: :cool:

PER: je jedno ci ma ci nema tu sa bavíme o datach ktore nikdy v živote nenahradí, o 5 minut dlhšie budem pri tom sedieť a mam vsetko v cajku a zalohovane. To ze je on lenivý neznamena ze ludi pripravíme o pekne spomienky.
ja som reagoval na to,ze tu niekto nevidi zmysel v rozdelovani disku..

co tu ale riesis ty,nechapem..kuk o com je tema ;)

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 26. Jan, 2018, 22:29

Jasne ze nevidí ked bežný užívateľ ani nevie ze take nieco existuje pride mu NB ktory ma naformatovany len jeden odiel ako ma vediet ze sa to da aj inak ze si nemusi vsetko ukladať len na "C-čko" poprípade na plochu (ženy). Ja som reagoval len na vetu nemenovaného člena. "Dojde na lámanie chleba" ako keby nebola ina možnosť.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12642
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Per » Po 14. Okt, 2019, 17:08

Mam s tym mierny problem. Vyhradil som na OP 50 GB miesta. Teraz som to chcel zmenit,ale spusteni programu mi pri OP funkcii vyhodi error. Cize sa k tomu neviem dostat.Skusal som reinstal programu,staru verziu nic nepomomaha. V disk managmente mam pri mojom disku 50GB unallocated particiu. Da sa s tym nieco urobit ?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 15. Okt, 2019, 09:20

Tazko povedat, ak je to systemovy disk. OS ma niektore subory tzv. nepresunutelne, tj. niekde ich caka a tam byt musia. V minulosti to boli napr swapak, loader, atd. Mozno ta OP funkcia narazila na daco podobne a zblbla. Vyskusaj nejaky soft na spravu particii, napr. gparted, alebo easeus partition manager a pripojit to miesto nazad k predoslej particii. Samozrejme nezabudni na image SSD, ak by sa daco pokazilo.

50GB na OP je zbytocne vela, bohate staci 5-15GB na predlzenie zivotnosti SSD. Ludia si bezne myslia, ze napr. 100TBW pri lacnych SSD je malo. Ale pri beznom pouzivani skor vymenis ten SSD kvoli moralnej zastaranosti, nez aby si ho uzapisoval na smrt. Moj 6r 120GB 840evo v podpise ma nabehanych cca 25TB a to som nan kedysi aj hry daval.

p.s ohladom zalohovania: vzdy sa ludi opytam. A tiez ich upozornim, ze ak maju data pohadzane na necakanych miestach, pridu o ne a bude to ich problem. Uz som videl pripad ze v c:\windows\temp mal typek cely adresar s rozrobenou bakalarkou. :facepalm: ...kto normalny by to tam ocakaval? A ako ho vobec napadlo to tam dat? Ak by to bolo porno, tak to skor pochopim, ze to chcel schovat :laugh: Ale bakalarka?
Standardne vyzalohujem c:\users a root Ccka, ak tam vidim nejake veci naviac. Ale zase tiez nemam cas sa prehrabavat po tisicke dalsich adresarov, ze ci blby BFU nieco niekde nestrcil. Je to predovsetkych ich problem, oni su uzivatelia a maju v tom mat poriadok. Pretoze ako sa vravi: su ludia, ktori este nezalohuju/nemaju poriadok v datach a su ludia, ktori sa to uz naucili. Ludom mozes vraviet 100x, 98% su teliatka, ktore sa naucia az ked sa im stane galiba.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12642
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Per » St 16. Okt, 2019, 23:52

Pisem si s Micronom,posielal som im aj debug subor,chceli aj log,dali mi cestu,ziadny taky adresar ae nemam. Celkovo ale nevedia co s tym zda sa.

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2448
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa wingo » Št 17. Okt, 2019, 06:58

Skús sa pohrať s partíciami priamo vo windows disk management, ja už nič iné ani nepoužívam. Tých 50gb overprovisioning tam máš ako unallocated nie? Len si zvacsi hlavnu particiu kolko potrebujes a je to, myslim ze ani restart netreba.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12642
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa Per » Št 17. Okt, 2019, 14:40

je to systemovy disk,neda sa mi to zvacsit tam..mam home win,mozno na pro to ide

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2448
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa wingo » Št 17. Okt, 2019, 15:33

Viem ze som systemovy disk aj delil aj spajal. Mozno ako vravis pro verzia win.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Over-Provisioning

Príspevok od užívateľa kllr007 » Št 17. Okt, 2019, 15:44

Minitool partition a vsetko ide
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"