Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 7 ...
Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3097
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa stanomx » Št 03. Júl, 2014, 21:13

Nazdar
Všetko nastáva ak je desktop rozšírený, pri duplicitnej obrazovke to nerobí.
Tak niečo som už o tom našiel takže v skratke. Windows Aero robi V-sync.... nastavuje FPS vo windowse atď.
Pri Dx9 ide všetko v poriadku. (Daj sebe banan a šicko v poradku)
Pri Dx10 to už blbne, proste to aero blbne a microsoft nato serie. Jednoducho povedané Aero vynecháva niektoré framy, príp. znižuje framerate na určitú dobu a tak dookola. Robí to neustále.
Príklad.
Na druhom monitore pustím 720p, video seká.... na prvom monitore taktiež všetko trhá.
Ak na druhom monitore nič nieje tak ide všetko dobre. Ale na to aby to dobre nešlo stačí fakt hocičo len to musí mať nejaké FPS.
Samozrejme hardware je pritom nevyťažený a nezáleží veľmi od výrobcu grafickej karty. (teda pokial to nieje stará haraburda so starými drivermi kedy sa DX10 nepoužíva).
Vyskúšal som to na integrovanej grafike Intel. Na ATi HD5770. A nakoniec na oboch na raz. (Jedna pre jeden monitor a druhá pre druhý).
Samozrejme že to nijak raz nefunguje poriadne teda bez lagu. (Laguje video, okná, kurzor proste všetko)
Našiel som aj nejaký fix.... ale mne žiaľ nefunguje. tuto je úprava registru, nastavuje min. 60FPS pre Aero, takže by sa to nemalo diať po tejto úprave
Pre mňa nefunkčné. Ja tam také položky nemám a po ich vytvorení sa nič nezmenilo (ale robil to chlapík s GK od nVidie tak možno preto).
Jediné čo pomáha určite je buď iný OS....(neviem ako je natom W8.1) alebo vypnúť aero.
Nejaké nápady?
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4376
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa lacika » Št 03. Júl, 2014, 23:12

8.1 uz nema aero pokial viem.
Napad? Vypnut aero. :)
PC1: Intel i5-4690k 4.4GHz@1.25v, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM,
SAPPHIRE RX 570 8G 1400@1.1v/2150MHz@1.1v, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430,
Zalman Z1, Asus Xonar U1 + RR one moon, LG IPS235P
NB1: Dell M2800, Intel Core i7-4810MQ, 16GB RAM, SSD 256GB, AMD FirePro M4170 2GB DDR5
NB2: Dell Latitude 14-5401, Intel Core i7-9850H, 32GB RAM, SSD 1024GB, Intel UHD 630
Samsung A50
Xbox ONE S

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 04. Júl, 2014, 10:06

to je nejaky hodne divny problem toto...aero pokial viem, nelezie do ziadnych aplikacii, co sa vykonu tyka. Upgrade ovladacov si skusal? Fakt sa to nedeje ked aero vypnes? Lebo si prvy co vidim s takymto problemov na viacmonitorovom pc...
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3097
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa stanomx » Pi 04. Júl, 2014, 12:30

Niesom prvy, toto iste mi robi aj na druhom PC s int. grafikou intel v cpu Ivy Bridge. A tak isto na notebooku so Sandy Bridge a Ati grafikou. Výkon grafík a procesora, či zaplnenie ram mám odsledované a neprekročí pri týchto úkonoch 20%.
_________
EDIT: A ešte doplním obe monitory resp. (druhý mám kvôli filmom, seriálom TV... lebo tie drýsty čo sa dnes vysielajú a reklamy sa pozerať nedajú) som skúšal nastavovať na rôzne frekvencie a nič nepomohlo. Obe sú nastavené na rovnako 1080p 60Hz.
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3097
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa stanomx » So 04. Mar, 2017, 19:43

Som jediný kto keď má 2 zobrazovadlá na hocijakom PC tak sa to stále deje? Winodws 10
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa Snake » So 04. Mar, 2017, 20:04

asi ano, cez co su monitory napojene? Ked sa jedna o Win 10 preco je to vo Win 7?

Kedze si menil OS, drivery, hardware (asi), nebude problem v kabloch a monitoroch? Kedze to jedine ostalo fixne?





.

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3097
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa stanomx » So 04. Mar, 2017, 20:18

hmm robi to teraz iba ak tam clone desktop pri extend to nerobi
monitor je napojeny na DP->HDMI a druhy VGA, ale robi to aj na inych konstelaciach, riesim to ze mam extend desktop
RAMMSTEIN

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 04. Mar, 2017, 20:48

asi si fakt jediny, ja bezne pracujem na trojmonitorovej zostave a sa mi to nestalo na ziadnom stroji, ziadnom systeme - teraz ti pisem z Win7, uptime mam 34 dni, notebook furt len uspavam nerebootujem, Dell Latitude e6540, 2x 30" 2560x1600 plus notebook 1920x1080, dve videa mi bezia naraz (jedno z kamery Panasonic GH4, datovy tok 100Mbit/s ktore som si naschval pustil, druhe "Top.Gear.US.S08E10.Cuba.mkv" s velkostou 1150MB co pri dlzke 41:58 znamena bitrate okolo 3.6Mbit/s priemerne) a nic neseka.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Sekanie, trhanie obrazu pri 2 monitoroch (a viac)

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 05. Mar, 2017, 02:35

Problem bude prave v tom prevode DP>HDMI, tieto dva standardy si nikdy dobre nerozumeli (vlastne ani neviem na co to posrate HDMI je, vsade by som dal DP)





.

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 7"