Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
Archon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Archon » Ut 28. Feb, 2012, 16:19

Chcem si kupiť založny zdroj
na PC s Corsair HX520W , EIZO S2431W , a Modem/router DSL-2471B (PC: Phenom II X3 720, Radeon 5770 , 3x Black Caviar HDD)
takže typujem niečo čo zvladne 600-700W pri plnej zataži na 5min (pre istotu, keď hram hry)
by som chcel hlavne poradiť značky a že či nestači aj 800VA/500W založny zdroj
max cena 100-150€

zatial mam vyhliadnute toto http://www.bgsdistribution.sk/main.aspx ... _id=421382
alebo toto ak stači menej Wattov :
http://www.bgsdistribution.sk/main.aspx ... _id=421387
http://www.bgsdistribution.sk/main.aspx ... _id=363346


------------------------------------------------

A aj chcem si kupiť novu zvukovu kartu , lebo tu čo mam teraz je proste nejak pokazena ...
Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
(proste ovladače sa pokazia , niekedy proste sa vypne 5.1 a vobec nejde zvuk ; keď som tam mal mikrofon , tak začal z ničoho šumeť)

tak viete mi poradiť daku dobru Zvukovu kartu , tak MAX za 80€ +/- ? aby tam proste bol vpohode zvuk , a že to aj mate povedzme rok a nič sa vam tam nekazi ?

ešte k PCI-E 1x by som sa chcel opytať , mam dosku http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3004#sp
a že keby som tam dal tu PCI-E kartu , tak by mi to neznižilo "vykon" grafiky(Radeon 5770) ? ako že by sa mi neznižila rychlosť z 16x na niečo nižšie ? lebo si pamätam niečo že niektore slabšie chipsety proste nezvladnu viac a tak to rozdeluju tu rychlosť (njn viem že to može byť blbosť , ale nechce sa mi to hladať :D)

Užívateľov profilový obrázok
Archon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Archon » Št 01. Mar, 2012, 11:10

bump
zmena nadpisu a hlavneho problemu

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7049
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa shiro » Št 01. Mar, 2012, 11:16

co sa zalozaku tyka, 500W by stacit mohol, ono zabudni ze sa na tom budes hrat, je to len na dobu, ze ako nahle ti vypne prud, tak automaticky sejvujes a hru vypinas. inac ti to chcipne po minute....pc beziaci v idle udrzi zalozak asi 15min. Moja MGE 620W mi pise ze 13-15min ked mam pc v idle (pc z podpisu)
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Gumkac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Bydlisko: bratislava - DL

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Gumkac » Št 01. Mar, 2012, 12:32

no odporucam nova -byvali eaton. dobry pomer cena/vykon. na starej zostave e 8400@4.0ghz hd 5770, 1tb black mi apc 650 v idle s samsung P2450H vydrzal 30minut
CPU: Intel i5 4690K @ 4,3 GHz + Noctua NH-D14| MB: ASUS Maximus VII Ranger | VGA: AMD Sapphire R9 280X Vapor-X TriX 3GB Intel HD 4600| RAM: 2x4 GB 1600Mhz Kingston XMP Hyper-X blue | PSU: Super Flower 550W Golden King | SSD: Samsung 840 EVO 256 GB, HDD: WD 3TB red SATA III - data | CASE Corsair 550D +intake 2x NH-S12B + Scythe GT +outtake NH-P14r | monitor: Dell U2414H + 2 x Samsung | Mouse: Logitech G700s + podložka Logitech G240
Book for school Lenovo E530 15,6", i5 3210M, 630M 2GB Nvidia, 4+4GB, Kingston HyperX 120GB
WoT: Gumkac

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15348
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 01. Mar, 2012, 12:55

Ono to nie je take jednoduche s UPS.

1) zozen si nejaky merac spotreby a odmeraj si spotrebu tvojho PC, monitora a inych zariadeni, ktore chces mat napojene na UPS.
2) spocitaj si tieto spotreby dokopy a to bude tvoj limit vo VA aj W pre nakup UPS.
3) najdi si UPS, ktory ma VA a W vyssie nez je tvoja maximalna spotreba. Ak ma dana UPS uvedenu iba VA hodnotu, tak W hodnotu vypocitaj ako 60% VA hodnoty.

Nuz a teraz sa urcite pytas ze preco riesim VA aj W, a ze vsak je to to iste... Nie, nie je to to iste, nie pre vsetky pripady. U modernych zdrojov, ktore maju PFC obvody a teda maju ucinnik 0.99-1.0, tak su tieto hodnoty identicke, kapacitne zdroje mali ale ucinnik prave okolo tych 0.6.

U pocitacov mozme teda povazovat VA aj W za synonyma - ale nie pri UPS. Kazda UPS ma totiz 2 limity, jedno pre VA spotrebu a druhu pre W spotrebu, kde limit pre W spotrebu je ale stanoveny prave tym 60% limitom z VA hodnoty.

Ak prekrocis ktorukolvek z tychto 2 hodnot, tak ti bude UPS protestovat, ze si ho dostal do stavu overload.

Takze, najprv si zmeraj spotrebu, spocitaj si ich a potom podla toho vyberaj.

Znacky Eaton aj APC su v podstate highend v oblasti UPS, obe maju az na par vynimiek (nove profesionalnejsie UPS od APC) aj alternativny software v podobne Apcupsd pre APC a NUT pre Eaton (aj pre ine UPS, ale Eaton je hlavny podporovatel projektu NUT). Nakupom UPS znacky Eaton teda nic nepokazis.

Ako priklad uvedme moje veci :
1) server, ten zerie v idle okolo 80W, v zatazi okol 200W
2) desktop, v idle okolo 100W, v zatazi okolo 350W
3) 2x monitory, obe pri maximalnom jase maju spotrebu okolo 90W.

200+350+180 = 730W. Pre tento pripad by mi teda 800VA UPS nestacil, ale 1200VA/750W UPS uz ano. Pre mna je teda napriklad idealna volba EATON Ellipse ECO 1200 :-) .

Gumkac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Bydlisko: bratislava - DL

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Gumkac » Št 01. Mar, 2012, 15:06

no Eaton a APC su kvalitky, za ktore sa ale plati. potom je tu Nova od Eatonu, a to za podstatnme lepsiu cenu.
CPU: Intel i5 4690K @ 4,3 GHz + Noctua NH-D14| MB: ASUS Maximus VII Ranger | VGA: AMD Sapphire R9 280X Vapor-X TriX 3GB Intel HD 4600| RAM: 2x4 GB 1600Mhz Kingston XMP Hyper-X blue | PSU: Super Flower 550W Golden King | SSD: Samsung 840 EVO 256 GB, HDD: WD 3TB red SATA III - data | CASE Corsair 550D +intake 2x NH-S12B + Scythe GT +outtake NH-P14r | monitor: Dell U2414H + 2 x Samsung | Mouse: Logitech G700s + podložka Logitech G240
Book for school Lenovo E530 15,6", i5 3210M, 630M 2GB Nvidia, 4+4GB, Kingston HyperX 120GB
WoT: Gumkac

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 01. Mar, 2012, 15:39

Uricite si najprv zisti kolko ti odobera cela zastava, potom ries velkost UPS.
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
Archon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Archon » So 03. Mar, 2012, 00:54

no keby som mal daky merak na spotrebu , tak by som to asi vedel . a nemam paru kolko to stoji a moc to nemam chuť kupovať na tuto jednu vec
tak nova otazka : viete kde by som si mohol POŽIČAŤ MERAK NA ELEK. SPOTREBU ?


Shiro : pri tebe ma fakt fascinuje ako ludia čitaju text ...

Gumkac: mysliš ako toto ? lebo ak to spravne vidim tak tam su len konektori čo byvaju na PC , a ja potrebujem ako mame bežne slovenske elek. zastrčky

faugusztin : vdaka za tie tvoje štatistiky ,
no ale pisal som že tam chcem mať PC, Monitor a router, lebo keď (budem) hram/ť WoW , LoL , Diablo3, GW2(podla toho ako to vyzera tak si myslim že to ako WoW bude vedieť niekedy pekne vyštaviť PC) aby keď vypadne elek. tak aby mi to ten založny zdroj utiahol, na tych 5min kym to vypnem
čo keď som sčital laiciky: Zdroj 550W , monitor na max 90(ale inak mam svietivosť na 10% stale) a router by nemal presahovať nad 20W(aspon dufam)
takže mi to vyšlo na dakych 500-650W , aby som išiel radšej na istotu


zatial už mam objednane http://www.bgsdistribution.sk/main.aspx ... _id=421387
čo asi aj kupim , lebo ked faugusztin ma 2-3 PC zapojene do 750W , si radšej kupim tak aby som tam mohol ešte niečo pridať (napriklad server)


tak nova otazka : viete kde by som si mohol POŽIČAŤ MERAK NA ELEK. SPOTREBU ?

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15348
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 03. Mar, 2012, 01:19


Gumkac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Bydlisko: bratislava - DL

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Gumkac » So 03. Mar, 2012, 09:47

Archon napísal: Gumkac: mysliš ako toto ? lebo ak to spravne vidim tak tam su len konektori čo byvaju na PC , a ja potrebujem ako mame bežne slovenske elek. zastrčky
no na to su pom predlzovacky, ze jeden koniec pichnes do toho, a na druhom konci mas normalne zastrcky :)
CPU: Intel i5 4690K @ 4,3 GHz + Noctua NH-D14| MB: ASUS Maximus VII Ranger | VGA: AMD Sapphire R9 280X Vapor-X TriX 3GB Intel HD 4600| RAM: 2x4 GB 1600Mhz Kingston XMP Hyper-X blue | PSU: Super Flower 550W Golden King | SSD: Samsung 840 EVO 256 GB, HDD: WD 3TB red SATA III - data | CASE Corsair 550D +intake 2x NH-S12B + Scythe GT +outtake NH-P14r | monitor: Dell U2414H + 2 x Samsung | Mouse: Logitech G700s + podložka Logitech G240
Book for school Lenovo E530 15,6", i5 3210M, 630M 2GB Nvidia, 4+4GB, Kingston HyperX 120GB
WoT: Gumkac

Užívateľov profilový obrázok
Archon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Kolko wattovi založny zdroj mam kupit na herne PC ?

Príspevok od užívateľa Archon » So 03. Mar, 2012, 16:07

Gumkac : tiež pravda , to ma nenapadlo :D asi to bude tym časom kedy to pišem

faugusztin: njn nemam moc rad veci kupovať na jedno použitie a potom to mať roky a to FAKT že ROKY niekde v skrinke
skusim sa asi ešte popytať že či niekto nema niečo take

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"