Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Diskusia k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov!

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 30. Mar, 2006, 13:03

Sem piste svoje postrehy k Threadu: Maximalne dosiahnute takty procesorov.
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v So 17. Mar, 2007, 19:05, upravené celkom 4 krát.

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 30. Mar, 2006, 13:15

Chcel by som sa este spyta� ake ïalsie udaje by este mohla obsahova� tabu¾ka okrem uvedenych v prislusnom threade.
...u procesorov, kde to je mozne - TCaseMax a TDP. nebolo by na skodu uvadzat aj seriu.
...ale toho uz by bolo asi moc :)

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 30. Mar, 2006, 13:22

Som ta akosi nezastihol, inak by som konzultoval.
Vyborny napad TCM aj TDP a myslim, ze dost dolezity!

Tu seriu som predpokladal ako samozrejmost (viD Presne ozancenie procesora), preto som ju aj uviedol v prvom poste.

EDIT: upravil som pridanie hodnot TCM aj TDP :wink:

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11603
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 30. Mar, 2006, 13:32

- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 30. Mar, 2006, 13:36

crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
...no ak sa bude vysledkom lisit od toho predosleho, tak urcite ano.
mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... etaktovani , pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11143
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa GABO » Št 30. Mar, 2006, 13:57

Ja by som bol za to ze to hodime aj do takeho info clanku na web ci nie?
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Št 30. Mar, 2006, 15:58

Ak tomu spravne rozumiem staci, ked nabehne operacny system, nemusi to byt stabilne v SuperPI, Prime95, 3D markoch, hrach.

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11603
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 30. Mar, 2006, 16:13

- uhadol si, len musis stihut urobit screen Obrázok
s pozdravom, crux.

Warrax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 848
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka

Príspevok od užívateľa Warrax » Št 30. Mar, 2006, 17:12

Lol, uz sa tesim na prispevky ako "kurnik, obrazok bol uz napoly vyrenderovany, a akurat vtedy mi to muselo padnut!" :D
Spoiler: ukázať
CPU: Q6600@3,0Ghz + Thermalright True Black,Enermax Magma MB: Asus P5Q Deluxe RAM: 8GB DDR2 1066Mhz (4x2GB) ADATA Vitesta EE 5-5-5-15 2,1v VGA: Gigabyte 8800GTS-512 + S1 HDD: WD velociraptor WD2500HHTZ 250gb+ SQD 2.5 PSU: Seasonic S-12 500W Case: Lian-Li PC8N BlackAudio: onboard / AudioGD NFB11.32 (momentalne odstavena) Repro: M-Audio BX5a Deluxe Headphones: Sennheiser HD600/ Superlux HD681b Mouse: A4tech Bloody V7N+Corepad Keira Keyboard: Ducky DK9008 Shine Overclock.net edition (MX Red)

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2152
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Št 30. Mar, 2006, 17:56

co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » Št 30. Mar, 2006, 18:06

PROMETHEUS napísal:co je tcm a tdp a ako zistim ake to mam. :red:
tdp je spotreba(vykon?) procaka vo W
tcp je max teplota na cpu v jeho strede.udavana v stupnoch celzia
cistis to programom amd64 tcasemax

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2152
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Št 30. Mar, 2006, 18:18

a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 30. Mar, 2006, 22:01

PROMETHEUS napísal:a ked mam P3 tak to TcaseMax nemam? tdp skade zoberem
...logicky ho neuvedies :roll:

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 30. Mar, 2006, 23:10

Tak sa nam posty max.pretaktovani pomaly rozbiehaju :wink:

Doplnil som do Threadu vysledkov vysvetlenie k TCM a TDP aj s downloadom prislusneho programu.

crux2005 napísal:- chcem sa opytat , ci sa moze aj viackrat postnut vysledok pretaktovania ??
jj, urcite a mozno by nebolo naskodu nahodit aj viac procesorov, kto ma tu moznost. cim viac zaznamov tym lepsie. Mohla by z toho vzniknut celkom pekna podrobna databaza.

sm_oOx^ napísal:mna len este napadlo, ze databazu vysledkov pretaktovania tu uz mame, pravda je, ze nejde tak do "hlbky"...
Presne to napadlo aj mna, len by to tam chcelo viac podrobnosti a castejsie posty. Predpokladam, ze ak to bude priamo vo fóre (cize stale na ociach), zaujem bude vacsi.
A co je hlavne, su presne stanovene pravidla, cize vysledky su absolutne transparentne a porovnatelne.
Navyse mam pocit, ze tam tie vysledky su skor najvyssie stabilne hodnoty frekvencii, a tu ide o uplne maxima.
Urcite nie je ale problem nasledne aj tieto nahodit do spominanej ofiko databaze pretaktovania.


zEditoval som prvy post, tak sa nato mrknite :wink:
Naposledy upravil/-a Bikermotyl v Pi 31. Mar, 2006, 07:17, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Pi 31. Mar, 2006, 01:39

to Prometheus : v screene nemas v CPU-Z v lavom dolnom rohu ID :? Nechce sa ti zoscreenovat to este raz s ID? Nech je to transparentna zalezitost.:wink:
...a napatie Vcore uvadzas 1,75V a v CPU-Z mas 1,712V. Za relevantnu beriem hodnotu z CPU-Z, tak ako ja uvadzam v svojom poste def. 1,36V, ktore mi ukazuje CPU-Z aj keD CPU ma vyrobcom udavanu hodnotu Vcore=1,4V.

to Petoooo : s tym chybajucim ID v CPU-Z tak isto :(

Inso aj Comby to pochopili na prvu supu :wink:

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"