Vista a L2 cache

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12521
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Per » Št 18. Mar, 2010, 18:36

Zistil som,ze Vista mi nedetekuje/nepouziva spravnu velkost L2 cache procesora.

Kolko mate alokovane zistite tu :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
Ak v polozke SecondLevelDataCache bude 0 tak Vista pouziva defaultne 256 KB L2Cache..co je zrejme naprd

-doplnte si tam podla tabulky
Decimal Value Hexadecimal Value
256 KB 100 (hex)
512 KB 200 (hex)
1024 KB (1MB) 400 (hex)
2048 KB (2MB) 800 (hex)
3072 KB (3MB) c00 (hex)
4096 KB (4MB) 1000 (hex)
6144 KB (6MB) 1800 (hex)
8192 KB (8MB) 2000 (hex)
12288 KB (12MB) 3000 (hex)
16384 KB (16MB) 4000 (hex)
Restartujete.

zdroj: http://www.vistax64.com/tutorials/75681 ... vista.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa valistar » Št 18. Mar, 2010, 20:38

to iste plati aj pre sedmicku..

inak sa to da nastavit v utilitach (3rd party) ako Vista Manager, Windows 7 Manager a pod.

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5258
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 18. Mar, 2010, 20:43

Kcomu to pomoze ?
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa valistar » Št 18. Mar, 2010, 20:44

ja som ziadny rozdiel nepocitil, ale teoreticky ked to nenastavis spravne tak ani programy nevedia vyuzivat celu cache :? ? neviem :)

// aha nie, na tom linku pisu ze je tam narast vykonu ale minimalny

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12521
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Per » Št 18. Mar, 2010, 21:18

neviem ..mozno by bolo dobre otestovat to na l2 cache citlivych aplikaciach..

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1791
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa zodiaq » Št 18. Mar, 2010, 21:44

Tu hodnotu treba navolit pre cely CPU alebo pre jednotlive jadro? V mojom Pripade 512Kb ci 2MB?
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5258
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 18. Mar, 2010, 22:21

Pre jednotlive jadro, takze ked mas 4x 512 navol 512
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12521
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Per » Št 18. Mar, 2010, 23:21

Ale vobec..presne opacne

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7160
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa valistar » Št 18. Mar, 2010, 23:24

jj prave som pisal... celkovu cache treba navolit. ja mam 2MB navolenu

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5258
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 18. Mar, 2010, 23:34

Takze pre 3 jadra s 1,5MB L2 treba navolit 600 HEX ? Alebo platia len hodnoty co su v tabulke ?
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12521
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Per » Št 18. Mar, 2010, 23:55

hej..alebo hodnotu v KB v DEC
inak tiez neviem ci to ma nejaky vpliv na vykon..ja som to len objavil,tak mi nedalo..mozno niekto vysvetli ako to vlastne je
mozno je to len "mytus"

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12521
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa Per » St 24. Mar, 2010, 19:57

test v Everest..su tam zmeny,ale fakt male :)
Obrázok
Obrázok

WarnerDriny
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Pi 21. Dec, 2018, 22:36

Vista a L2 cache

Príspevok od užívateľa WarnerDriny » Ne 13. Jan, 2019, 11:51

Ja napriklad nemam a ani za nic sa mi to tam nechcelo objavit Vista x64, takze aj taky dokaze byt WU.

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"