KazeMaster pípa...

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa KingTommy »

Zdravím, asi tak pred mesiacom som si kúpil KazeMaster a zapojil ho, všetko bolo v pohode až do takého utorka, tohto. Od vtedy mi pípa v priemere takmer každú polhodinku niekedy aj štyri-päť krát za sebou. Viem, že sa to dá vypnúť, ale radšej by som chcel dôvod prečo mu tak drblo. :) Pípa mi prvý kanál kde mám zapojené 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00 na 12V. Pochopím keby to pípalo keď to mám zregulované na menej V, ok, výchylky a niekedy by to spadlo, ale prečo to začalo pípať až niečo vyše troch týždňov po zapojení. Rozmýšľal som aj nad tým, že si ich pichnem pekne do dosky a mám to u prdele, na 12V sú pre mňa pekne tiché, regulovať mi ich aj tak moc netreba je to intake. Nemôže byť veľký odber na Kazeho keď ich tam mám dve cez rozdvojku? Nemôže byť celkovo veľký odber na Kazeho keď mám obsadené všetky 4-kanály a v dvoch z nich mám fany cez rozdvojku, čiže x2!? Dík za rady. :)
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15845
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 2
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa faugusztin »

Mas ich zapojene na Y kabel, ktory ma zapojene vsetky 3 kable u oboch ventilatorov ? Problem moze byt prave preto, kedze obe signalizuju otacku a mozu sa nejakym sposobom vynulovat. Skus pouzit Y kable, kde nie su zapojene vsetky 3 vodice (tusim zlty je ten signalizacny?).
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2432
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa patro16 »

tusis spravne
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa KingTommy »

Áno, mám to takto. No skúsiť to môžem, aj tak ten tretí káblik mi je na :shit:. ALE, zapojené to mám takto dvakrát a pípa len prvý kanál, na treťom kanáli kde mám dve 14-tky, (viď. podpis), sa to nestalo ešte ani raz a zapojené to mám presne tak isto. :)

Inak ten káblik stačí iba preštiknúť?

A ešte, práve dnes som sa na Kazeho len tak díval.. :-D a všimol som si, že otáčky mi tam prudko kolísajú behajú mi medzi 1050RPM cez 720RPM až po 530RPM samozrejme +-, takže to bude asi fakt v tom kábliku.. Pretože neverím, že by sa trápil s týmito dvomi 12-tkami a 14-ky by mu vôbec nerobili problém..
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220
Používateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12182
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Reputácia: 0
Bydlisko: RK (34)

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa STENLY »

neštikaj... stačí ihlou zatlačiť jemne pliešok a vytiahnuť káblik
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: G.SKILL Trident Z 2x8GB 4400MHz CL19 1.40V
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Používateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa KingTommy »

Od kedy som to tu postol, od vtedy ani raz nepípol.. Asi počul čo chcem spraviť... :-D
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220
Používateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3246
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa stanomx »

:D asi pocul... to stikanie podla gusta... ak to budes potrebovat... ak nie... ale davaj pozor nech tym kablom nevyskratujes dosku napr. abo HDD... pozor na to
RAMMSTEIN
Používateľov profilový obrázok
KingTommy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 936
Dátum registrácie: St 15. Okt, 2008, 17:22
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Re: KazeMaster pípa...

Príspevok od používateľa KingTommy »

Tak zatiaľ s tým nebudem robiť nič. Fakt to od vtedy nezapípalo. Ale keď to raz pípne, tak skusím to s tým káblikom. :)
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4460 3,20GHz
CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12
MB: MSI B85-G43
GPU: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10, HyperX Fury Blue Series
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Samsung F1 640GB + HDD Vibration Killer
DVD-RW: ASUS DRW-24F1MT
PSU: Corsair HX520
Case: CoolerMaster Centurion 590
Case Cooler:
Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00
Rear: Enermax Magma UCMA12
Top: 2x Evercool RSF-14
Controller: Scythe KM01 Kaze Master
LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220

Návrat na "Hardware všeobecne"