Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows Vista ...
Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12569
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 06. Nov, 2009, 23:46

niečo som ti písal, ignoruješ to či chceš s problémom pomôcť? Ak to druhé tak rob čo ti hovoríme. To čo nám sem ty postneš nám povie prd gulový.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:19

tomu co si pisal nerozumiem teda vela.. :-) skus zrozumitelnejsie prosim
do cmd som to skopiroval a cmd zmizlo
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12569
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:20

cmd určite nezmizlo, nakopíroval si to do štartu, preto to zmizlo.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:29

//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12569
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:34

ok, máš výpis služieb, superfetch tam nie je ako vidíš, ani indexer, ani nič, tipujem niečo so sieťou, si za routrom? nikto sa ti nešmátra v PC?
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 00:48

ano som za routrom ktori facha ako switch
ci smatra to naozaj tazko zistit..tyzdenne pustam akualizovany nod4,spybot,adaware,malwarebites anti malwae...vsetko je ciste podla tychto softov..
-robilo to vzdy,aj po cistej insalacii OS..preto som myslel ze je to normalne

-mozno je to daky soft co tam smatra nie? zistovanie informacii o pouzivatelnosti roznych aplikacii..tipujem tuneup utlities..alebo agent defragu

...je mozne ze ked ten prikaz napisem vtedy ked to robi, tak sa tam ten vinnik objavi?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12569
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 00:55

nie, avšak niečo ti z toho hrabe po diskoch, máš google aby si zistil čo, ak to neni ani jedno z toho, tak to je niekto z vnútornej siete (skús napríklad odpojiť sieť a podobne)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 01:24

no..google poradil ze

Kód: Vybrať všetko

Funkcia SuperFetch je implementovaná v knižnici %SystemRoot%\System32\Sysmain.dll ako služba, fungujúca pod procesom Service Host (%SystemRoot%\System32\Svchost.exe)
sysmain vo vypise bol
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15042
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 07. Nov, 2009, 09:43

Vies co ? Control Panel > Administative Tools > Services, najdi si Superfetch, prave tlacitko, Properties, Stop a daj si Startup Type na Manual. Uvidis, ci to sposobovalo to alebo nie. Ale toto si si mohol odskusat aj sam, nie ?

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 10:43

skludni sa :-) ..samozrejme ze je to superfetch..co som hned ma zaciatku spomenul a od coho som sa dal vami odbornikmi odhovorit :D
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15042
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 07. Nov, 2009, 10:46

r.b.class napísal:skludni sa :-) ..samozrejme ze je to superfetch..co som hned ma zaciatku spomenul a od coho som sa dal vami odbornikmi odhovorit :D
Pozri, problem sa neurcuje tak ze "Podla mna to bude Superfetch", ale tak ze si zistis PID daneho svchost.exe, spustis ten tasklist a zistis si ake sluzby sa pod danym svchost procesom skryvaju. To nevylucuje to, ze sa jednalo o Superfetch - ale je to normalny sposob, nie taky ze "kvoli niecomu mi to ide pomaly, tak postupne vypinajme sluzby od A po Z".

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » So 07. Nov, 2009, 11:04

jasne,inak dakujem za vylepsenie znalosti windowsu ..
Ohladom toho SF by som mal este par pripomienok.
Je stym evidentne nieco nie dobre,kedze to stale nacitava to iste a dost, a ani vy ste nepredpokladali ze to nie je ono,cize vam sa to pravdepodobne takto nesprava.
Hladal som po nete,ale nejake podrobnejdie nastavenie ani v registroch neexistuje..

mam to myslim si nastavene na default.. http://img8.imageshack.us/img8/8190/superfetch.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT:funkcia superfetch je vlastne taka ako sa u mna praktikuje,prednacitavat aplikacie do pamate...divne mi je ze preco ste mi to znegovali..vam to takto nerobi?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12569
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Snake » So 07. Nov, 2009, 14:11

SuperFetch mi načítava apps pri spustení danej aplikácie, nie po štarte.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Kecalek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po 05. Máj, 2008, 14:00

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Kecalek » Pi 04. Dec, 2009, 00:02

Zdravym potreboval by som pomoc jedna sa o Windows Vista Ultimate 64bit SK a problem je s neplatnymy odkazmy napriklad na pracovnej ploche (teda rucne vymazanym exe suborom na ktory sa odkaz vztahoval) problem spociva s odozvou kontextoveho menu kliknem na odkaz pravym tlacitkom a kym sa zobrazi kontextove menu prejde cca minuta ale OS nieje uplne zmrznuty lebo hodinky sa tocia ,domnievam sa ze sa jedna o moju hlupost konktretne o cistenie cez Ccleaner alebo Tune Up .Ako to napravym ? Tune up nedokaze Obnovit a Ccleaner tiez nie a niesom isty ci to je tym je to nova instalacia systemu s pomerne dost nahodenymy vecamy a po cisteni a velmy rad by som sa vyhol preinstalacii.
Vopred dakujem vsetkym :smutny:

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11281
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Vista 64 bit skusenosti, problemy ...

Príspevok od užívateľa Per » Pi 04. Dec, 2009, 00:17

Snake napísal:SuperFetch mi načítava apps pri spustení danej aplikácie, nie po štarte.
ale nacachuje ty ich po starte
Kecalek napísal:Zdravym potreboval by som pomoc jedna sa o Windows Vista Ultimate 64bit SK a problem je s neplatnymy odkazmy napriklad na pracovnej ploche (teda rucne vymazanym exe suborom na ktory sa odkaz vztahoval) problem spociva s odozvou kontextoveho menu kliknem na odkaz pravym tlacitkom a kym sa zobrazi kontextove menu prejde cca minuta ale OS nieje uplne zmrznuty lebo hodinky sa tocia ,domnievam sa ze sa jedna o moju hlupost konktretne o cistenie cez Ccleaner alebo Tune Up .Ako to napravym ? Tune up nedokaze Obnovit a Ccleaner tiez nie a niesom isty ci to je tym je to nova instalacia systemu s pomerne dost nahodenymy vecamy a po cisteni a velmy rad by som sa vyhol preinstalacii.
Vopred dakujem vsetkym :smutny:
tuneup ti v ziadnom pripade nezmaze vec len tak od seba...ak chces obnovit vymazane data tak pouzi jeho funkciu Undelete..ak chces iba odstranit ten nefunkcny odkaz tak pouzi funkciu Shorcut cleaner
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Vista"