Projekt: HP 12A "hacking"

Vyskusali by ste to doma?

Ano
7
37%
Nie
12
63%
 
Celkom hlasov: 19

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 10:48

Dnes rano som mal zli sen, zobudil som sa pred siestou a to uz clovek nezaspi....
- do prace som tak vyrazil o hodinu skorej a somozrejme som sa rano extremne nudil a pri smatrani pohladom po kancelarii som narazil na kopu stari tonerou do HP tlaciarni... Q2612A
- tak som bol zvedavy kolko sa v starom tonery nachadza "prachu"

Tak som sa rozodol ze ho ROZOBEREM

- rozobranie toneru je SPINAVY proces
- Original HP toner sa rozobrat neda = musi sa rozlamat
- Lomond sa rozobrat da, a da sa aj spetne zlozit - ale ze bude 100% fungovat sa povedat neda....

Co budeme potrebovat:
- stare teplaky
- velky a CISTY igelit!!
- handru
- sacok na tonet
- steten na ometenie toneru z magnetickeho valca

Toner zacneme pomali rozoberat:
- na zaciatom mozme rovno utrhnut clonu ktora chrani selenovy valec - len by nam zavadzala
- povolime 2 srouby a dame dole krit
- vytiahneme selenovy valec
- urobime si droteny hacik a vytiahneme aj pomocny pritlacny gumeny valec
- ak Rozoberate lomon tak teras mate pristup k 2 kolikom ktore spajaju prchnu a spodnu cast tonera s nutra sa daju 2 mm vytlacit von a potom sa uz kliestami daju vytiahnut von a toner sa tak da elegantne rozobrat - je pri tom menej spiny, ja rozoberam original HP a nanom sa mi koliki vytlacit nepodarilo, tak som musel dalej postupovat uz nasilim
- dostali ste sa do faze kedy sa zacne toner nezastavitelne sipat von!!!!!
- nasim sielom je sa dostat k magnetickemu valcu na ktorom je NAHRUBO nalepeny vsetok toner.
- stavi strcit sroubobak do prevodouky a vylomit ju (v pripade ze ste rozobrali telo toneru na 2 kusi stasi povolit 1-2 srouby a k prevodouke dostanete pristup)
- magneticky valec je na druhej strane isteny pruzinou
- ometieme ho na igelit
- z tela tonera vysipeme vsetok zvisny prach
- je dobre potocit kolieskami, v nutrui tela sa nachadza ometacia stetka ktora nam pomoze.
- tonerovy "prach" zosipeme do sacku a dobre zavrieme

Foto:
HP 12A.JPG
Zaciatok.JPG
Vyberanie selenoveho valca.JPG
Gumeny valec.JPG
Kolik z vonku.JPG
Kolik z nutra.JPG
Kulturne rozpoleny toner lomond.JPG
Rozbitie prevodouky a vybratie magnetickeho valca.JPG
Ometanie magnetickeho valca.JPG
Kokain.JPG
Kokain II.JPG
Vela vela kokainu.JPG

T. :-)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 11:21

Ako sa da toner doplnit:

- takze mame toner, co s nim.....
- pri demontazi Lomondu som narazil na technologicky otvor na plnenie
- bohuzial aj na HP aj na Lomonde je zakrity plastom ktory sa NEDA lemontovat (teda nie bez kompletneho rozoberana)
- kedze sa pri kompletnej demontazi toner znehodnoti, musim si na plnenie najst "fintu"

Co budeme potrebovat:

- naradie
- mikro vrtacku
- rezaci kotuc

Postup:
- zistime kde rezat
- rozreme plast
- objavime dieru!!!!
- ak chcete touto cestou "extrahovat" stary toner tak vas sklamem, vsetok zvisny prach je nalepeny na magnetickom valci.... zo zatky toho vypadne naozaj len minimum
- preto treba magneticky valec vybrat a "prach" s neho pozbierat "rucne"

Foto:
Nastroje.JPG
Kde rezat.JPG
narezane.JPG
Voala.JPG
Co sme hladali.JPG
- do diery nasipeme toner a ficime dalej.....
- takto reciklovat ma len zmisel len tonery ktore nerobia smuhy a podobnu neplechu
- preto sa za ziadnich okolnosti nechitajte tej zelenej veci.

T. :D
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 13:41

Tak toto keby videl moji nadriadeny, tak mam o pracu postarane :D Len dnes som vymenil 7 tonerov do HP 2600. Mozno by sa aj nazbieralo na jeden plny :P
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 13:51

- mam pocit ze som toho dostal dost vela.... ale tasko to odhadnut, idealne by bolo ak by som mal presnu vahu a zvazil plny a prazdny toner....
- ale ked som to tak "okometricky" odhadol tak som mohol dostat tak 30%-40% objemu nadoby tonera
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 15:01

Mozno by bolo dobre otvorit este jeden aky isty typ toneru pre porovnanie (samozrejme uz "prazdny"). Ak by bolo mnozstvo podobne, tak sa to da s istotou tvrdit.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 15:51

- to som uz otvaral stare vyradene tonere s oznacenim "prazdne".......
- a vypadlo otial toho este pomerne dost....

Q: Da sa "vycistit" selenovy valec?

T. :?:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 19:10

Vycistit sa urcite da, ale ako to neviem. Skor by to vedeli ludia co robia vo firmach, ktore doplnaju tieto tonery. Co mam info, tak kazda kartusa sa rozobere a dokladne precisti. Poskodene casti sa vymenia, posklada sa to dokopy a naplni.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 19:19

- co som mal vybrane 2 selenove valce tak po namontovani sa na papiery objavovali nieco ako "rozspite machule po vodovej farbe" (takej zo ZS)
- na jednom valci bola asi poskodena stierka, ked som dane miesto utrel jemnou handrou tak uz nikdy netlacilo....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 19:49

Pravdepodobne na cistenie pouzivaju specialne pripravky, pripadne to cisti stroj.
Od jednej firmy, co sa zaobera renovaciou tonerov viem, ze sa takto cela kartusa rozobere a vycisti. Presny postup ale nik nepovie, nakolko je to vyrobne tajomstvo.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 31. Mar, 2009, 18:28

Dnes som rozobral Q6000A - cierna
- bola vo farebnej lejzrovke
- ta ju vyhodnotila ako prazdnu
- vyskrabal som z nej tolko toneru ako z 12A....
- Toner Q6000A sa dal celkom jednoducho rozpolit
- nebol v nom plniaci otvor
- v tonery je cip
- + svetlovod na zistovanie urovne tonera
- tlaciaren ale doplneny toner odmietla
- po prelepeni svetlovodou sa donekonecna inicializovala
- zrejme ochrana.... sak stoji 70E bez dane....

- jedine co ma napada je toner doplnit este pred prvim oznacenim toneru ako prazdny (na chip)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa bmw_case » Št 02. Apr, 2009, 14:03

.z teba musia mat v praci radost...
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » So 10. Okt, 2009, 21:38

Problem s doplnanim Q6000 toneru vyrieseny:

treba dokupit "refil chip"

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23137" onclick="window.open(this.href);return false;

+ dosipat toner

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23799" onclick="window.open(this.href);return false;

T. :rolleyes:

- cinania maju riesenie na vsetko....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ne 11. Okt, 2009, 08:30

A ako si vyriesil problem u Q6000: sypanie tonera? Vacsina tonerov mala/ma problem s tym, ze sa toner sype do tlaciarne (aj samotne HP naplne to niekedy robia). Dokonca aj ABEL s tym mal problemy pri renovacii.

Cize nie je to len vymenit cip a dosypat, ked po par vytlacenych stranach mas kopku toneru v tlaciarni...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 11. Okt, 2009, 09:33

pekny navod, aj ked s kvantom hrubic...kto ma ten grc citat?
a ak tam nahodou doplnas ten toner co si vysypal stadial do sacku tak vedz ze je to odpadovy nespotrebovany toner, ktory ide do odpadu zamerne. Aku mas kvalitu tlace?
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 11. Okt, 2009, 12:28

- idealne je vyrobit (vysustruzit) kruhuvy nastavec na letovacku, pretavit uplne novu dieru, dosipat a zastoplvat
- da sa to ties aj objednat z ciny
- to ze je toner vysipany z prazdnej kazety naznamena ze je zli/nepouzitlny.... je to len "uhlie"...
- s kvalitou nemam problem, ak je problem, je na selenovom valci alebo skrabke
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Napísať odpoveď

Návrat na "Toman"