- do prace som tak vyrazil o hodinu skorej a somozrejme som sa rano extremne nudil a pri smatrani pohladom po kancelarii som narazil na kopu stari tonerou do HP tlaciarni... Q2612A
- tak som bol zvedavy kolko sa v starom tonery nachadza "prachu"
Tak som sa rozodol ze ho ROZOBEREM
- rozobranie toneru je SPINAVY proces
- Original HP toner sa rozobrat neda = musi sa rozlamat
- Lomond sa rozobrat da, a da sa aj spetne zlozit - ale ze bude 100% fungovat sa povedat neda....
Co budeme potrebovat:
- stare teplaky
- velky a CISTY igelit!!
- handru
- sacok na tonet
- steten na ometenie toneru z magnetickeho valca
Toner zacneme pomali rozoberat:
- na zaciatom mozme rovno utrhnut clonu ktora chrani selenovy valec - len by nam zavadzala
- povolime 2 srouby a dame dole krit
- vytiahneme selenovy valec
- urobime si droteny hacik a vytiahneme aj pomocny pritlacny gumeny valec
- ak Rozoberate lomon tak teras mate pristup k 2 kolikom ktore spajaju prchnu a spodnu cast tonera s nutra sa daju 2 mm vytlacit von a potom sa uz kliestami daju vytiahnut von a toner sa tak da elegantne rozobrat - je pri tom menej spiny, ja rozoberam original HP a nanom sa mi koliki vytlacit nepodarilo, tak som musel dalej postupovat uz nasilim
- dostali ste sa do faze kedy sa zacne toner nezastavitelne sipat von!!!!!
- nasim sielom je sa dostat k magnetickemu valcu na ktorom je NAHRUBO nalepeny vsetok toner.
- stavi strcit sroubobak do prevodouky a vylomit ju (v pripade ze ste rozobrali telo toneru na 2 kusi stasi povolit 1-2 srouby a k prevodouke dostanete pristup)
- magneticky valec je na druhej strane isteny pruzinou
- ometieme ho na igelit
- z tela tonera vysipeme vsetok zvisny prach
- je dobre potocit kolieskami, v nutrui tela sa nachadza ometacia stetka ktora nam pomoze.
- tonerovy "prach" zosipeme do sacku a dobre zavrieme
Foto:
T.