Aku plazmu?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa scpeter1 » Ut 13. Jan, 2009, 12:53

Viem,len ma nekamenujte.Tych vlakien je tu dost.Aj som si myslel,ze som rozhodnuty aku plazmu chcem.Moj favorit je Samsung 50PS50A457.Lenze sko sa blizi cas nakupu,tak zacinam uvazovat aj na Panasonic 42px80E a uz som z toho rozmyslania trochu mesuge..Budem len pozerat TV(Skylink,Digi) a nejaky ten DVD film cca z 3 metrov.Cena je max 25000.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5980
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Brandoo » Ut 13. Jan, 2009, 13:59

Mam plazmu Panasonic TH-42PX8E http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-t ... 2PX8E.html, a zatial som nenasiel vätšiu slabinu v ňom. Vyborny TV, aj zvuk je celkom pohode ale lepsie bude ked zapojis externe repraky a da sa pozerat aj z malej vzdialenosti bo ma male rozlisenie. Pred asi dvomi mesiacmi sme ho kupovali za 27 000Sk, teraz ho maju za 730 euro - 21 000Sk

V kazdom obchode co sme booli pozret TV tak nam potvrdili ze Panasonic plazma je vyborna. U Samsung plaziem daco spominali ze asi po hodine/dvoch sa v strede obrazovky vypali taky obdlznik a zmizne az ked sa nachvilu vypne TV.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » Ut 13. Jan, 2009, 14:31

...priklanam sa k emPORiO-vi ...PANASONIC mas asi nejlepsi pomer kvalita/cena
...spicka je PIONEER, ale tie su riadne mastne
...taktiez som chcel kupovat plazmu, a bol som rozhodnuty prave pre tento PANASONIC ;) (nakoniec som sa zaobisiel bez noveho TV)
...SAMSUNG jedine LCD, ale plazmu nie

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10114
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » Ut 13. Jan, 2009, 18:10

Nesuhlasim,mam 42px80e z 3m a je to strasne male.Vymenil by som za PS50A457 hned,ako by som nasiel pren nastavenie sondou na nete(hladaj,mne sa nechce).
O par % horsi upscaling a cierna farba za +18cm do sirky a +10cm na vysku urcite stoji!Momentalne sa tv kupuje ako docasne riesenie,o 1,5-2roky pomenime za poriadne 60'-70' a to uz bude tv na 5+rokov
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1742
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa scpeter1 » St 14. Jan, 2009, 01:07

Hajzli za 12 hodin zdvihli ten Samsung o 2500sk.......k.....y..... :furious2:
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » St 14. Jan, 2009, 14:01

andrejsvk napísal:Nesuhlasim,mam 42px80e z 3m a je to strasne male.Vymenil by som za PS50A457 hned,ako by som nasiel pren nastavenie sondou na nete(hladaj,mne sa nechce).
O par % horsi upscaling a cierna farba za +18cm do sirky a +10cm na vysku urcite stoji!Momentalne sa tv kupuje ako docasne riesenie,o 1,5-2roky pomenime za poriadne 60'-70' a to uz bude tv na 5+rokov
Kazdy kus je inak nastaveny, cize ak niekto nastavi parametre optimalne pre svoje TV, nemusi to platit pre druheho, co ma rovnaky typ TV.
Optimalne vzdialenost od TV sa sa udava nasledovne: 2,5 x uhopriecka TV ;)

Užívateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1857
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (35)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa zoom » St 14. Jan, 2009, 15:03

Optimalna vzdialenost rozhodne nie je 2,5 nasobok uhlopriecky. Pri 50" TV by to bolo vyse 3 metre, co je uplny vysmech. Obraz ma byt cim vacsi a mal by dokonca zasahovat aj do periferneho videa. Henta formulka je dobra pre skalnych priaznivcov malych uhlopriecok, ktorym sa uz z 37" telky toci hlava.

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10114
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » St 14. Jan, 2009, 18:24

miggi napísal:Kazdy kus je inak nastaveny, cize ak niekto nastavi parametre optimalne pre svoje TV, nemusi to platit pre druheho, co ma rovnaky typ TV.
hh,kazdy kus je nastaveny rovnako.Myslis,ze by sa im chcelo s tym prplat?
Skor si myslel,ze kazdy kus je iny,to je pravda,ale tento rozdiel je minimalny.
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
Durana
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 186
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2008, 14:00

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Durana » St 14. Jan, 2009, 18:56

Mam tiez doma spominany panasonic. VElmi dobry TV, pozerqm nan z asi 2.5m, ale clovek si po tyzdni-dvoch od kupi hovori, ze vacsi by nebol zly.Tiez sa priklanam k tom uze radsej vacsi, ako mat o pat percent kvalitnejsi, najma ak 42 od panasonic stoji tolko co 50samsung. Teda ja by som sa skor rozhodoval podla uhlopriecky

...ale opakujem, inak je to velmi dobry televizor s fakt kvalitnym obrazom, najma pri digitalnom signale pekne vynikne :-)

steroid
Ban
Ban
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 15:38
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa steroid » Št 15. Jan, 2009, 01:01

hlasujem pre Panasonic ....

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 15. Jan, 2009, 13:41

andrejsvk napísal:
miggi napísal:Kazdy kus je inak nastaveny, cize ak niekto nastavi parametre optimalne pre svoje TV, nemusi to platit pre druheho, co ma rovnaky typ TV.
hh,kazdy kus je nastaveny rovnako.Myslis,ze by sa im chcelo s tym prplat?
Skor si myslel,ze kazdy kus je iny,to je pravda,ale tento rozdiel je minimalny.

...ale tie rozdiely byvaju aj viditelne ...a navyse nie kazdy TV rovnakeho typu je z rovnakych materialov (napr. rozne druhy panela - od roznych vyrobcov - tzv. substitucne materialy, ...)
...neviem ako je to pri LCD TV (co bude asi velmi podobne), ale pri LCD monitoroch to byva castokrat dost rozdielne (kvalita nastavenia farieb --> ale manualne sa to da doladit samozrejme) ... prave preto sa neodporuca pozit profily, ktore boli nakalibrovane na rovnakom type monitora ako mate vy (vysledok sa moze znacne lisit)
...kazdy nech si naladi podla svojho uvazenia a oka ;)

...inak takisto som za PANASONIC v pripade plazmy :good: ...prednedavnom som bol v shope a porovnaval prave SAMSUNG a PANASONIC (42") ...a rozdiel tam bol ;)

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 10114
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa Andre » Št 15. Jan, 2009, 18:38

zas nesuhlasim ani s jednym :)
bavime sa o plazmach:
myslis ako s napr t220?ze mozes dostat iny panel?vylucene
ladit tv podla oka je max kravina
nastavenie,kt. najdes na nete bude pri zahorenej plazme minimalne/vobec rozdielne od testovanej,omnoho lepsie nez nastavenie podla oka :-)
k porovnavaniu tv v predajni sa radsej vyjadrovat nebudem :hysterical:
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | RX 570 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » Pi 16. Jan, 2009, 09:42

...no tak to by si sa divil :D (ze moze mat iny panel) ...mam velmi blizko k jednej firme, co sa tymto zaobera ...a ver, ze je to tak ;)
...ale hadat sa nebudem

...pokial clovek nema doma opticku sondu, ako by mal podla teba ladit? ...samozrejme, ze s okom to nebude najlepsie
...ale pripustam, ze pri pouziti cudzieho profilu, sa da pripadne upravit k obrazu svojmu :)

...a neviem, co sa ti nezda pri porovnavani TV v shope? ...jasne, ze to neodhali vsetky moznosti (kedze clovek nema cas ladit podrobne), ale aspon ma predstavu pri default nastaveni.

Užívateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4427
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa zachary » Pi 16. Jan, 2009, 10:11

nemáš predstavu pri default nastavení, ale pri umelom mnohonásobne vyššom osvetlení prostredia v porovnaní s tvojou obývačkou (a to ešte nevravím o tom keď si telku pustíš večer / v noci) .. v predajni sa nedá porovnávať (aj z ďalších dôvodov) :!:
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: Aku plazmu?

Príspevok od užívateľa GASPi » Pi 16. Jan, 2009, 11:09

OK, priznavam ...ale aky taky dojem si spravis
...ale co ak sa rozhodujes medzi 2 TVs, ktore maju priblizne rovnake parametre
...nikto ti nepovie jednoznacne, ktory je lepsi, pokial nemal oba doma a nevyskusal ich (a na nete nie su testy/recenzie)
...a tazko sa rozhoduje medzi dvoma subjektivnymi zhodnoteniami (napr. 2 uzvivatelia - kazdy ma 1 typ)

...v takomto pripade urcite pride vhod aj otestovanie v predajni, kde mas oba modely k dispozicii ;)

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"