C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4631
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 16. Jún, 2008, 16:25

oplati sa menit procak z 8400 na nejaky lepsi? cena vykon spotreba?
dik za nazory
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 +

Príspevok od užívateľa palee » Po 16. Jún, 2008, 16:27

možno tak na q9450, ale ten už má aj cenu... inak myslím nie :)

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4631
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 +

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 16. Jún, 2008, 16:38

jj zabudol som dopisat preco...
nuka sa mi moznost vymeny s doplatkom k terajsej cene
cize povodna + doplatit rozdiel k drahsiemu
stve ma len to ze som vycaloval za neho sumu este nebol zapojeny a k dnesnemu dnu je cena o 1300sk mensia....
zere ma to len s toho ze som kludne mohol pockat, cize s ostatnym hardverom by om sejvol krasne prachy k dnesmenu dnu....
a naskytla sa mi moznost vymeny za lepsi...
tak preto

vykonovo teraz nevyuzijem ani polovcu jeho vykonu ale....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 +

Príspevok od užívateľa Rusty » Po 16. Jún, 2008, 17:34

zalezi od toho co chces na PC robit. Ak nerobis s videom tak ti netreba stvorjadrak. A ak ti netreba stvorjadrak tak ti E8400 uplne postaci nakolko ho pretaktujes ako kazdy iny procak. Cize jedine men ak potrebujes stvorjadro a aj ho vyuzijes. Inac IMHO nemen

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 +

Príspevok od užívateľa gammaray » Ut 17. Jún, 2008, 00:40

Tebe je asi zbytocne menit tak to vidim :) ......ale ten pocit ze mas 4-jadro ...juuuuj yahooo :D
nie, nemen ;)
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4631
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa lezgy » Ut 17. Jún, 2008, 08:06

2 gamma
to urcite nie z chvastania som vyrastol ked som odpalil novucicky intel mmx v davnych casoch vtedy ma to este drzalo :))
ja si masiny kupujem na cca 5 6 rokov kvoli tomu dumam ze by som aj prebehol na nejaky 4C
kvoli tomu dumam zeby som sa este posilnil troska o nejaku sekundu/watt :)
na strihanie/prerabanie filmov a pod staci aj ten 8400 to viem....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
bruno75
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 289
Dátum registrácie: So 06. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa bruno75 » Ut 17. Jún, 2008, 08:23

Riesil som podobnu dilemu ci 4jadro alebo staci 2jadro aj ked v mojom pripade to bol Q6600 a E8400. Aj napriek tomu ze raz za dva mesiace robim video som sa rozhodol pre E8400 z viacerych dovodov.
Jednak 4jadro sa horsie chladi a ani spotrebu nema zrovna idealnu. Samozrejme vykon je lepsi toho 4 jadra ale na druhu stranu pretaktovany E8400 na 4GHz nie je na zahodenie ani na strihanie a renderovanie videa. Z mojho pohladu zvytazila lepsia spotreba a mensie naroky na chladenie v prospech E8400.
To renderovanie mi bude trvat sice dlhsie ale raz za cas sa to da vydrzat (nie je to ziadna tragedia) a aj tak vacsinu casu nevyuzivam vykon E8400 ani na 1/4 (stvrtinu) takze zbytocne by som zivil zravy 4 jadrovy Q6600 alebo 9450.
Tot moj nazor.
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)

Užívateľov profilový obrázok
port77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1992
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina or Dolný Kubín
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa port77 » Ut 17. Jún, 2008, 16:38

tak tak ale ak to myslis s videom vazne jedine 4core :) 4valce pod kapotou :)
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6699
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Re: C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » So 21. Jún, 2008, 20:05

Veru, ja čo som videl testy chladičov, tak pretaktované Intel Core 2 Extreme QX9650 pri frekvencii 3750 MHz a 1.46V nevládal uchladiť na rozumnej teplote (84°C) ani taký gigant, ako je Scythe Orochi so svojim 500-otáčkovým 140mm FANom, medená Ninja dopadla samozrejme podstatne horšie.
Škoda, že neotestovali IFX-14.
Skôr by som si nechal E8400 a nataktoval ho, čo to dá.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
eFatal2ty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: C2D 8400 - vymenit za lepsi?

Príspevok od užívateľa eFatal2ty » Pi 27. Jún, 2008, 03:58

Presne tak nataktuj ho a o vykon mas postarane este minimalne do konca roka. Neoplati sa ti teraz kupovat. Koncom roka vyjde novy socket od Intel (LGA-1366) Vsetko na LGA-775 zlacneje.

Napísať odpoveď

Návrat na "Procesory"