Napatie na 12V vetve je 8,34V

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Napatie na 12V vetve je 8,34V

Príspevok od užívateľa janyno » St 09. Apr, 2008, 15:58

Je mozne, ze v biose mi ukazuje normal - teda okolo 12,1 V a vo Windowse mi ukazuje speed fan 8,34V? Skusal som to na viacerych PC, no vzdy tam bol zdroj Eurocase 400W. Je mozne, ze je to kvoli nemu alebo len speed fan ukazuje zle? Dik za rady. :) Mimochodom, tieto PC maju problemy - bud mrznu alebo sa po case restartuju... Je v nich Vista... Vsetky zatazove testy bezia v pohode aj dva dni v kuse...

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PatrikL » St 09. Apr, 2008, 16:42

speedfan to ukazuje zle, mne to napr. ukazuje dobre len v biose a programe Everest...

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Pi 20. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: nemám

Príspevok od užívateľa numlock » St 09. Apr, 2008, 20:12

- jo, dobre ukazuje bios - mna sa Speedfan snazi nahovorit, ze nemam 12 Voltovu vetvu, ale 16 V :o . a kopec dalsich blbosti...
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » St 09. Apr, 2008, 20:51

keby si mal na 12Vvetve 8,6V tak minimalne disk uz mas v nebicku, nehovoriac o doske.
Jednoznacne je to blbost.
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » St 09. Apr, 2008, 21:51

Je to bug programu ... Ja mam napriklad teplotu chipsetu 2 °C :o Z toto si nic nerob, ked to chces presnejsie zistit, pouzi bios.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 09. Apr, 2008, 23:13

Jerry napísal:J...ked to chces presnejsie zistit, pouzi bios.
skor by som povedal, aby si na presnejsie zistenie pouzil multimeter
...najma zistit rozdiely na vetve pri zatazi a pri necinnosti. Toto v BIOSe nezistis.

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Príspevok od užívateľa janyno » Št 10. Apr, 2008, 00:33

dik moc vsetkym. :))) Pouzil som Everest od PatrikL a tam to ukazuje OK. :)

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2977
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Št 10. Apr, 2008, 08:50

A anku ze tam mas zozstavu na tom zdroji ?
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
janyno
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: TRNAVA

Príspevok od užívateľa janyno » Št 10. Apr, 2008, 09:42

Tomasjerry napísal:A anku ze tam mas zozstavu na tom zdroji ?
AMD 4000+, 1GB/667, WD320GB, 2600PRO. Takze nic zvlastne...

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4109
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Memnon » Št 10. Apr, 2008, 13:48

mne ukazuje speedfan kazde napatie uplne ine cize vobec by som sa ty nestrachoval a asi najlepsie by bolo zmerat to tym multimetrom jak uz niekto spominal...az si si vazne neni isty a hapruje ti PC
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(4.6cache)@1.234V / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"