Vyber disku Serial - ATA 500 GB

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
BaRt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 488
Dátum registrácie: Ut 08. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza

Vyber disku Serial - ATA 500 GB

Príspevok od užívateľa BaRt » So 02. Feb, 2008, 09:40

Sws potreboval by som porsdit pri vybere disku. Chcel by som SATA 2 disk o kapacite 500 GB cena okolo 3000 Sk.

Aka je najlepsa znacka podla vas a ake mate skusenosti ??

Ja som pozeral - Seagate Barracuda 7200.10 SATA II NCQ 500GB
- Western Digital Caviar SE16 SATA 500GB

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7412
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » So 02. Feb, 2008, 13:04

Jeden ti napise ze Seagate a druhy ze WD :D . Ja pisem ze WD. Inac ked das jeden alebo druhy do nejakeho boxu na odvibrovanie/odhlucnenie je to parada, ani nevies ze ich mas.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Tomas1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: Ut 08. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Rožňava

Príspevok od užívateľa Tomas1 » So 02. Feb, 2008, 13:16

Ja ti pisem ze Seagate, mam doma 2 jeden je IDE a druhy SATA2
Ten co je IDE je trochu hlucny pri pohybe hlaviciek no tie nove SATA2 takmer ani nepocut..a ak by sa ti aj zdal byt hlucny tak ho das do boxu :wink:

Zober si tento:

http://www.alza.sk/seagate-barracuda-72 ... d63260.htm

Ja by som si uz kupil tento s 32MB cahe ale ten je trochu drahsi

http://www.alza.sk/seagate-barracuda-es ... d78195.htm
CPU: AMD AthlonX2 5600+ 2900MHz (jadro brisbane) l MB: MSI K9N Neo l RAM: 2x 1GB Kingston HyperX 800MHz CL4 l VGA: SAPPHIRE HD3870 Ultimate l HDD: WD320GB SATAII, Seagate 160GB SATAII l DVD-RW: LG H22N l PSU: CORSAIR VX450 l MONITOR: LG FLATRON L1919S l

Užívateľov profilový obrázok
Mato
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 559
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Mato » So 02. Feb, 2008, 18:22

okej takze pridam sa a napisem tiez kedze mam nejake tie skusenosti:

seagate - NEBRAT!!! hlucne nepomoze ani svetena voda nieto box, kazove od nova mam smart taky ako keby uz 3x zomrel ten disk (kamosovi odisli 2 po sebe)

WD - mam 3200YS spokojnost vykonny, tichy ale bez boxu ho je kus pocut momentalne ho ma brat v compe cize tam ho nepocujem :D, v boxe je to okej uplne ticho 5rokov zaruka

WD - 5000YS mam 4 kusy a tiez spokojnost co sa tyka hlucnosti tak su este tichsie ako ta 320ka

odporucam WD seriu ys alebo aaks (nove GP neviem treba otestovat v beznej prevadzke o kolko su pomalsie a ci vobec)
Intel Core i5 7500 | AsRock Z270 Killer SLI | 16 GB DDR4 CORSAIR | ASUS STRIX GTX 1050 TI OC | Adaptec 7805Q | SAMSUNG 840 PRO 256GB |
Samsung 970 PRO NVMe M.2 512GB + WD101KRYZ | Fractal Design R4 | Seasonic Prime 850W Titanium | Logitech G900 & G840 XL |
32" Philips 4K LCD | AIRCooling CPU - BOX :P | 5x Noctua NF-A14 PWM + Fractal Design 140mm |

stano11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 93
Dátum registrácie: Po 11. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Galanta

Príspevok od užívateľa stano11 » So 02. Feb, 2008, 18:32

Sam mam doma WD z radu AAKS 400GB verziu a nemozem sa stazovat

Užívateľov profilový obrázok
radar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 631
Dátum registrácie: So 08. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Kremnica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa radar » So 02. Feb, 2008, 20:51

asi tak mam seagate a ked je v klude pohoda zacne sa sneho citat chrci ako budik mam aj wd a ten si iba tak pradie.
R5 1600@3,9GHz;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;Corsair 2x8Gb DDR4 3000Mhz cl14;
Evga GTX1070TI;S24B300;Evo 850 120GB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Focus Gold 650W;Z-5500

Nikrolino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 787
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa Nikrolino » Ne 03. Feb, 2008, 00:27

stano11 napísal:Sam mam doma WD z radu AAKS 400GB verziu a nemozem sa stazovat
tak tak...len ja mam 500GB
Apple MacBook Retina | 5D2 | 35L | 85 | www.marekhambalek.com

Užívateľov profilový obrázok
Pronto
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1298
Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Zvolen
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Pronto » Ne 03. Feb, 2008, 10:40

ja so SEAGATE Barracuda presnejsie 7200.10 320GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot, PMR, ST3320620AS nemam absolutne ziaden problem... ten disk je umna nepocutelny... box na CPU pocut ale disk len ked si dam k nemu ucho...
tot moje skusenosti

Užívateľov profilový obrázok
riomaro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne 09. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa riomaro » Ne 03. Feb, 2008, 18:56

tak ja mam Seagate Barracuda 7200.11, 500GB SATA II-300 NCQ, 32MB, je maximalne tichy, jedine co mi vadi je, ze stale nieco riesi, cita, zapisuje. neviem preco. trosku toto pocut. inac nema chyb.
pri vybere som pozeral hlavne na stabilitu a vykonnost. jedine seagate maju MTBF, co ziadny iny vyrobca neuvadza. preco asi ????

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7412
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Ne 03. Feb, 2008, 19:36

Vidis BaRt, jeden ti napise to druhy ono.....a teraz si vyber :lol:

prosim toto zmazat
Naposledy upravil/-a gammaray v Ne 03. Feb, 2008, 19:36, upravené celkom 1 krát.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7412
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Ne 03. Feb, 2008, 19:36

Vidis BaRt, je to ako som pisal ....jeden ti napise to druhy ono.....a teraz si vyber :lol:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3789
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Po 04. Feb, 2008, 12:16

Ono s tymito diskami je to celkom na haluz, co sa tyka znacky. Ja mam uz hodnu dobu Seagate a este som nemal ziaden problem. Kamosovi zasa dva po sebe po par mesiacoch odisli. Dalsi je verny WD a Dalsi nechce WD ani vidiet. To su skusenosti z mojho okolia.

Myslim ze to uplne jedno. Zober ten lacnejsi. Alebo zober 500GB Samsung :lol:
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » Po 04. Feb, 2008, 15:03

tu mas nejaky testik pocitaj mozno pomoze
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=45
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
BaRt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 488
Dátum registrácie: Ut 08. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza

Príspevok od užívateľa BaRt » Po 04. Feb, 2008, 19:25

gammaray napísal:Vidis BaRt, je to ako som pisal ....jeden ti napise to druhy ono.....a teraz si vyber :lol:
No asi tak to vidim aj ja :) Inak ja som mal Hitachy 200GB a raz sa len tak zastavil a akoze uz bol mrtvy takze od vtedy uz Hitachy nie skoro ma vtedy je... :E

Ale rozhodol som sa pre Western Digital Caviar SE16 SATA 500GB cena/vykon ok :P

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Po 04. Feb, 2008, 20:40

Mam skusenosti s western AAKS a Samsung. Oba 500Gb. Western menej vibruje, Samsung je zas tichsi v seeku. Asi skor western.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"