rozdiel v konektoroch na HDD

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

rozdiel v konektoroch na HDD

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 17:14

Chcel by som sa opytat ci je rozdiel v konektoroch na HDD, mam totiz starsie PC s klasickym ATA HDD a chcel by som vediet ci ho mozem nahradit rychlejsim SATA HDD. Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 17:31

Bez redukcie SATA->PATA hdd so SATA konektorom na svoju zakladnu dosku nepripojis. Moze sa vsak stat, ze samotna redukcia bude drahsia, ako zakladna doska, ktoru mas momentalne v pc. Preto by si mohol napisat model svojej zakladnej dosky, aby "sme prehodnotili" moznosti. :wink:
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 17:41

Tak v tom pripade to nema vyznam. Pretoze chcem zmenit MB a postupne vsetko, len som chcel v podstate vediet ci ak kupim ako prvy HDD, ci ho budem moct pouzit uz teraz. SATA disk som totiz este nikdy nevidel. Mozes mi teda poradit nejaku zostavu tak do cca 30 000 s tym, ze skrinu, novy 480W zdroj, DVD-RW mam . Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 17:49

Vhodne by bolo, ak by si napisal, na aky ucel bude zostava pouzivana - hry, grafika, praca s videom, programovanie...

V tej sume mas zaratany aj monitor?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 17:54

Nic specialne. Internet, hudba, sem tam nejaka starsia hra som uz starsi rocnik proste taky domaci stroj. Sem tam si upravim svoje fotky, pozriem nejake DVD z dovolenky, ale to je naozaj vsetko. monitor mam LCD 19" stary asi pol roka a aj bezdrotovu klavesnicu a mys.

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 18:09

V tom pripade je 30 000 suma na dnesnu dobu pomerne velkorysa, za ktoru sa da zlozit "slusna masina".

Na nenarocne pouzitie (starsie hry, obcasne upravy foto, filmy mp3) bude kludne stacit nejaky Intel 2xxx / 4xxx, 2GB RAM, zakladna doska s P35 cipsetom. Graficku kartu by som zvolil nejaku HD3850. Na 19" lcd by to malo v pohode stacit.
Z "usetrenych" penazi by som radcsej "investoval" do ticheho chladenia.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 18:14

A vedel by si mi konkretne napisat oznacenie a vyrobcu komponentov aby som si vedel pozriet ceny, kde je co lacnejsie? Velmi by si mi tym pomohol. Nieco co "vydrzi" par rokov ak by som musel nieco menit, alebo by som sa rozhodol pre Vistu.

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 18:31

- Procesor - INTEL Pentium Dual-Core E2160 - cena: 1987 Sk

- Zakladna doska - GIGABYTE P35-DS3 - cena: 2779 Sk

- Graficka karta - Sapphire ATI Radeon HD 3850 256MB - cena: 5317 Sk (pripadne verzia s 512MB RAM v cene ~ 6000 Sk).

- Pamat - A-Data Vitesta Extreme Edition 2x1024MB - cena: 1488 Sk

- HDD - podla vlastneho vyberu (potrebnej kapacity).

Stale je tam dostatocna financna rezerva, takze s vykonom sa da "hybat smerom hore" :).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 18:33

Dakujem :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Juri1990
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 567
Dátum registrácie: Po 01. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, vek 23
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juri1990 » Št 31. Jan, 2008, 18:59

Tie pamate su 800MHz(to nie je otazka) a procesor by som radsej dal E2180, s tim co mam som spokojni, ale predsa len to ma vacsi nasobic. Ta grafika je dobra, ale ak chces tato zostava je dobra aj na 8800GT a HDD by som dal Wester Digital. Neviem aky mas zdroj, takze Forton BS2 500W alebo Seasonic S12II 430W alebo Corsair.
CPU: Xeon E3-1231 v3| MB: GIGABYTE Z97-D3H| RAM: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz CL9 | VGA: stará záloha| PSU: EVGA 600B

Užívateľov profilový obrázok
drive
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: So 02. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa drive » Št 31. Jan, 2008, 19:38

A co tak taketo nieco namiesto tej Vitesty.....OCZ 1GB Vista Upgrade Edition DDR2 PC2-6400 800MHz 5-5-5-15 Copper Mirrored XTC Heatspreader ? A este jedna otazka, aky je rozdiel medzi SATA a SATA II..?

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 20:36

Osobne nevidim vyznam priplacat za "znacku", a okrem toho tie Vitesty su 2GB, maju lepsie casovanie a predpokladam ze budu aj lacnejsie.

Rozdiel medzi SATA I s SATA II je tusim rozdiel v teoretickej priepustnosti rozhrania (1.5Gb vs 3.0Gb) a podpore NCQ (pri desktope nepostrehnes).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
Juri1990
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 567
Dátum registrácie: Po 01. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, vek 23
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juri1990 » Št 31. Jan, 2008, 22:02

teraz neviem kde, ale za dobru cenu boli Patrioti, ale ako Viesta je v pohode
CPU: Xeon E3-1231 v3| MB: GIGABYTE Z97-D3H| RAM: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz CL9 | VGA: stará záloha| PSU: EVGA 600B

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Št 31. Jan, 2008, 22:07

Tie Patrioty mam. Este pred nedavnym zdrazenim stali nejakych 2500,-Sk sada 2x2GB. Stihol som to doslova na poslednu chvilu. O par dni ako som ich kupil, stupla ich cena na 3000 (cize o 20% :8O: ).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
SonnySk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 380
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Sabinov@Prešov

Príspevok od užívateľa SonnySk » Št 31. Jan, 2008, 22:09

na bezne pouzivanie ti po pretaktovani staci toto co tam dal _Mato_ (alebo moje milovane AMD :D )
PC:CPU:AMD Althon X2 4400+ (2600Mhz)RAM:2Gb DDR2 800mhzGPU: ATI Radeon HD3850 256Mb HDD: Maxtor 200Gb 7200ot PSU 400W KME LCD19" LG

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"