Tolerancia napati

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brno

Tolerancia napati

Príspevok od používateľa Jofo »

Ako velmi (v %) mi moze kolisat napatie VCORE, pripadne aj ostatne napatia? Bo napr. na moj CPU (momentalne P3 Coppermine 1GHz) je specifikacia 1.7-1.75V, no aj BIOS aj SpeedFan hlasi od 1.65 do 1.7V. Momentalne bezim na na spominanom CPU, doska DFI CS35-TC (menene kondiky), 256MB RAM, Hercules 3DProphet 9800 128MB, 2x 15GB Maxtor, DVD-RW ASUS 1608P3S, Audigy SE a 300W PSU. Na vetve -12V mavam casto az -13.1V. Mam sa dacoho obavat?
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
Používateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Levice

Príspevok od používateľa dexman »

tolerancia je +-5% ak sa dobre pamatam,cize na 12V vetve je rozmedzie 11,4-12,6. dolezite je ci ti to prilis kolise.tych 0,05V na cpu je dost ale je otazne ci je to pravdivy udaj.software aj bios ukazuju casto skreslene tak moc by som si tym hlavu nelamal ak je to stabilne.ked chces istotu tak multimeter.tych 13,1V tak to je uz pomaly na poskodenie diskov.
Používateľov profilový obrázok
allshe
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 658
Dátum registrácie: St 23. Nov, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice 4EVA

Príspevok od používateľa allshe »

disky bezia na 5V ak sa nemylim nie?
NB Acer Aspire 3810T
Používateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]

Príspevok od používateľa thimy »

allshe napísal:disky bezia na 5V ak sa nemylim nie?
Elektronika hej, ale motorcek ide na 12V
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
Používateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Brno

Príspevok od používateľa Jofo »

No ale na +12V mavam vacsinou tak +11,98V, ta je OK. Aj ta minus vetva to moze tiez ovplyvnit? Ako so stabilitou problem nemam (zatial)
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
Používateľov profilový obrázok
dexman
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1123
Dátum registrácie: St 04. Okt, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Levice

Príspevok od používateľa dexman »

na -12V je tolerancia 10% (10.8-13.2).nemam sajnu k comu -12V sluzi ale velku dolezitost by som k tomu neprikladal.co som cital tak v modernych pc je to vyuzivane velmi zriedka.
Používateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od používateľa BoBo_ »

-12v vetva sa kedysi vyuzivala na napajanie OZ na zvukovkach....teraz uz prakticky nevyuzijes...uz sa montuju menice z +12 na -12....
Používateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Príspevok od používateľa Ellessar »

No tak to by ma zaujimalo ako zo zaporneho napatia sa da vytvorit kladne... jedine ze ta vetva ma obe a len ma oznacenie -12V lebo je nejako inak prepolovana alebo co...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
Používateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od používateľa BoBo_ »

zo zaporneho kladne ? aj to sa da ale ja som pisal z kladneho zaporne ! lol ... vies ono spinany zdroj ty v compe vyraba aj tych -12 ALE ja som pisal ze su svabi co ti pre operaky v zvukovke vyrobia -12 z +12 ak nemas taky zdroj,ovsem ale treba mat taku zvukovku,ta na doske sa uspokoji aj s nesymetrickym napajanim :wink:
Používateľov profilový obrázok
Ellessar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 328
Dátum registrácie: Ne 12. Nov, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Príspevok od používateľa Ellessar »

Ale chces povedat, ze v kabli ti pojde len - ? Zkadial by potom mal plus? Zo zeme? Z maticnej? Tam musia byt obe...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
Používateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Piešťany

Príspevok od používateľa _skrat_ »

mno zvukovky sa napajaju zo zakladnej dosky a do nej ide cez ten 20 alebo 24 pin vselico :D
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Návrat na "Hardware všeobecne"