Zalozny zdroj APC - je vadny?

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 4023
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Neviem ci to turbo myslel ako iróniu alebo nie. Ale "kockate" napatie je problem pri indukcnej zatazi, takze ak ma kotol nejaky striedavy elektromotor slúžiaci ako obehove cerpadlo(co uz ma dnes snad kazdy) tak to je proste problem.

Bud to nepojde vobec, alebo nebude mat vykon, bude sa prehrievat(znizena efektivnost kvoli harmonickym prudom) a vydavat strasidelne zvuky(tie "schodiky" v napati rozkmitaju cievky).
PC: Ryzen 5600x, Gigabyte B450i aorus pro wifi, Crucial Ballistix 2x8GB 3200mHz, Asus dual 6700xt, Corsair RM750x, FD meshify 2 compact lite, AOC Q3279VWFD8
Zvuk: Panasonic SC-PMX80, ATH M50x
NTB: Thinkpad X240, Probook 440 G7
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 10341
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nemyslel ironicky - kotly (kotle ? kotlovia ?) proste miluju cisty sinus. Kto by nemiloval ked je to dlhodobo standard.

Navyse hentie "kockate" sinusy mozu castokrat z UPSiek vyzerat ako ciarka hore, ciarka v strede, ciarka dole. To uz je uplny bottom konstrukcii.
Taketo zhovadiny lezu z lacnych ups :

https://i.ebayimg.com/images/g/TIYAAOSw ... s-l500.jpg
https://www.eevblog.com/forum/beginners ... 3049;image


proste si kupte cisty sinus online UPSku a nebudete mat znizenu zivotnost vsetkych zariadeni do nej zapojenych.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Reakcie:
Príspevky: 627
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa commodore64 »

Mam jednu otazku. Ostal mi doma stary APC entry level zalozak APC Back-UPS ES 400. Ide tam baterka 6Ah. Existuje velmi podobna bateria 9Ah, ale je sirska o 1,5cm. No a ta moja 400-ka sice nema taky otvor, ale dal by sa tak prerobit, kebyze tam vypilim plastovu mriezku. Ono bolo tych UPS Back-UPS ES viac druhov a niektore zrejme mali ten otvor pripravenu pre tu vacsiu 7,2/9Ah bateriu.

Myslite, ze by to slo? (Rozdiel 51mm vs. 64mm) (sirka aj hlbka su rovnake)

BAT 9Ah: https://www.hacom.sk/eshop/green-cell-a ... dcQAvD_BwE

BAT origo 6Ah:
https://www.baterie24.sk/olovene-sla-ba ... .APC.2.127
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 10341
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa mp3turbo »

urcite slo, nabijanie sa riadi charakteristikou podla voltaze a ta je rovnaka. Ako v tejto teme zaznelo, len som sa nepridal, ludia prerabaju UPSky na autobaterie - mame aj my, roky rokuce, dlhodobo chodi.

Samozrejme to nemozes spravit na 300VA hovienku, to je rado ze drzi dohromady ; henta 400vka s takymto malym rozdielom baterii to vydrzi v pohode.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 11657
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa HellAngel »

ale nemusi ju zobrat. Neraz som sa stretol s tym, ze 400vky 9Ah baterie nebrali
NB: Asus ZENBOOK S13 OLED
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Reakcie:
Príspevky: 627
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa commodore64 »

@HellAngel Este tusim existuju 7,2 Ah baterie...
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 11657
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa HellAngel »

rbc 110 od Avacomu by mohla fungovat. To je 7,2-jka
NB: Asus ZENBOOK S13 OLED
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Reakcie:
Príspevky: 627
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa commodore64 »

Ja skusim tu 9Ah bateriu. Pri najhorsom skonci v tom novom zdroji, kde je presne tato 9Ah baterka. Ak nie, zoberiem tu mensiu.
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Reakcie:
Príspevky: 4023
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Dneska som si spomenul na tuto temu. Mal som rozobratu https://www.axdata.sk/eurocase-ups-ea20 ... 35787.html a bol velmi milo prekvapeny. Velky tazky transformator z cistej medi. Prepojovacie kable z cistej medi. PCB vyzerala ako z 2000, ale bol na nej pouzity kvalitny cin. Bateria pevne zaistena plechovym Uckom a prisrubovana o spodok. Konstrukcia z celkom hrubeho plechu, a peknych velkych srub. Ziadne cheapo zacvakavacie plasty.

Stoji to 60€. Vyzeralo to lepsie ako cokolvek do 150€ co som drzal v ruke. Do domaceho racku asi ideal.
PC: Ryzen 5600x, Gigabyte B450i aorus pro wifi, Crucial Ballistix 2x8GB 3200mHz, Asus dual 6700xt, Corsair RM750x, FD meshify 2 compact lite, AOC Q3279VWFD8
Zvuk: Panasonic SC-PMX80, ATH M50x
NTB: Thinkpad X240, Probook 440 G7
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Reakcie:
Príspevky: 627
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Bydlisko: Cinobaňa (okolie LC)

Re: Zalozny zdroj APC - je vadny?

Príspevok od používateľa commodore64 »

@SKiLEX Vdaka za info, pouzijem to zrejme po prestahovani do domu (chcem Rack). Napokon som zistil niektore veci. a) z nejakeho dovodu mi siel PC stale v "overclock" rezime, teda 1,48V a velke vykony a velke teploty aj v IDLE. Co dost ovplyvnovalo spotrebu UPS. Toto som poriesil v BIOSE, momentale 34°C a 1,05V. UPS mi drzalo cca 12 minut. Vyuzil som ale stary slabsi zalozny zdroj, kupil novu 6Ah bateriu a 2 monitory + extHDD + router som zapol cez neho. Tym padom pri vypadku slapem asi 20 minut: 9Ah+6Ah.
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"