FotoMobil

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2083
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa zoom »

Porovnaj si sam.

Reno7 je fotograficky potme uplny fail. Hlavne preto, lebo potrebuje ISO 3200, kym zvysne dva si vystacia so ~400. Xiaomi 12 ma asi lepsiu kvalitu. Je to trochu take bez kontrastu, ale tych detailov je jemne viac. Galaxy S22 je tiez v ramci moznosti OK, ale skor vsadza na sharpening a vacsi kontrast (vidno halo okolo hran).

Z tychto dvoch by som ale bral Samsung kvoli systemu. Prilis vela Xiaomi telefonov okolo mna som za tie roky riesil ako toto nejde, toto blbne, toto sa spomalilo a tak. Vselijake chujiny typu pravidelny cierny lockscreen a minutu nejde odblokovat telefon (po nejakej dobe pouzivania na 3 kusok rovnakeho modelu). Nie dakujem. U mna nepodarena cinska znacka, aj ked chapem, ze velmi popularna.

Kto chce, moze si pozriet aj toto porovnanie a posudit vykon najlepsieho vynalezu od cias krajaneho chleba.
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 1552
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa lopo1 »

Vďaka podľa toho porovnania fakt Reno vypadáva z výberu.
Teraz si to v hlave musím upratať ci ísť do rizika a skúsiť xiaomi a dáko prekusnut popísané občasné kusnutie systému alebo si priplatiť a ísť do Samsungu.
zoom pri tých problémoch co popisujes sa jednalo o vlajku xiaomi ci nižší model?
Používateľov profilový obrázok
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 533
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad / Košice

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Mal som Samsung Note seriu , mal som chvilu Galaxy R velmi davno ... Roky som mal Mi8 a teraz mam Mi11 ... nic mi na tom telefone nechyba ... par krat sa kusol - par krat nic co by som nejako nadaval ... ja som velmi spokojny , podla mna robi velmi obstojne fotky aj videa - mne osobne co chyba je odolnost voci vode ...

Mi8 pre mna fotila paradne a stabilizacia obrazu pri videach aj po 2 rokoch co som ju mal oproti novej strednej triede bola nieco co bolo jasne vidno ...
Používateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4465
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa scream »

Xiaomi nemal o nic viac systemovych problemov ako apple. Naopak vela veci tam fungovalo absolutne perfekne. Titul nepodarena cinska znacka mu urcite neprislucha. Pri novych modeloch ale trvalo par mesiacov, kym dotiahli camera appku k dokonalosti.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12236
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa HellAngel »

Xiaomi patrilo medzi moje srdcovky, ale je fakt, ze posledne roky ich SW straca dych na konkureniu. Predtym mali SW vychytavky ako niekto iny a perfektnu SW podporu. Teraz su zaradeny do sedeho priemeru. Posledny telefon co som od nich mal bol Mi10T Pro a nemozes sa stazovat. Posunul som ho bratrancovi a ten na nom funguje bezproblemov, dokonca si aj na jeho velkost zvykol. Dcere som posunul Redmi Note 9 Pro, ide bez problemov uz par rokov. Ja som presedlal na Samsung a musim uznat, ze SW ma prepracovanejsi. Aj ked zase neviem ako su na tom modely strednej a nizsej triedy. Taky Samsung galaxy A13 by som nedopurucil ani uhlavnemu nepriatelovi.
NB: Asus ROG Zephyrus G14
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa werwest »

mozes byt trosku konkretnejsi?
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12236
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa HellAngel »

ak to bola otazka na mna: problem fotoaplikacia. Xiaomi neviem preco nedokaze zo svojich fotakov dostat maximum. Riesenie je Gcam a najist si optimalne nastavenie. Denne fotky su nie az taky problem, ale nocne fotky a fotky za zhorseneho svetla boli na Gcam lepsie. ROM, Global vs Cinska. Dlhe obdobie som fungoval na komunitnej ROM od MIUI.cz . Opravovali xy chyb, ktore sudruhovia vytvorili, alebo nefixli. Ich ROM je zalozena na CInskej verzii, ktora ma niekolko vylepseni oproti Global ROM. Ja chapem, ze cast veci musela ist prec, kvoli nariadeniam EU a ochrane osobnych udajov, ale odstranili aj veci, ktore nemuseli. nejdem to tu vypisovat, to nie je ucel temy. Zadaj si do google xiaomi rozdiel global vs cinska ROM. Xiaomi bol lider za mna ohladne SW v telefonoch, no posledne roky len dvihaju ceny telefonov a chrlia na trh XY modelov na SW stranka tak nenapreduje. Teraz ma aktualne zo Xiaomi zaujal 12S Ultra, ale to je mimo cenovy limit. Vyzerato na UBER Masaker fotomobil
NB: Asus ROG Zephyrus G14
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2083
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa zoom »

lopo1: Tie Xiaomi, o ktorych hovorim, uz neviem ake to boli modely, ale nie high-end. Tipujem nieco v cenovej relacii 200-400,-€ pred par rokmi. Ja nehovorim, ze kazdy jeden Xiaomi je zly, ale nie som z nich vobec uneseny, lebo sa tam riesia (riesili) presne take cinske chujiny, ze po starte vyskoci nejaka aplikacia s cinskymi znakmi, alebo ta nestabilita, alebo freeze (to boli 3 kusy rovnakeho modelu - rozni majitelia a robili to vsetky po istom case). V zaciatkoch strasne okopirovali vzhlad, ikony iOS aj s najvacsou kravinou, aku clovek pozna, tj. placanie vsetkych nainstalovanych aplikacii na "desktop". Ano, teraz uz maju aj app drawer a aj dalsie taketo veci buduporiesene, alebo az uplne neexistujuce. Nevravim a nemyslim si, ze Xiaomi je to najvacsie zlo. Na spodnu priecku by som dal vsetky tie este cinskejsie chujiny (kdejake Umidigi, Cubot, Doogee, iGET a podobne). To su u mna vyslovene patlalovia, ze "aj my vieme telefon robit", nastrkaju HW do obalu, zlataju nejaky SW, aby to chodilo a sup do predaja. Nechcem si ani len predstavit, co tam riesia ludia (teda okrem hroznych fotiek v tme som riesil, preco cloveku žblnká v sluchadle pocas hovoru).

Takto ti poviem - ja mam rad Samsungy na zaklade nejakych dlhorocnych skusenosti. Velmi som mal rad aj Motorolu, i ked teraz je to skor hit'n'miss a samozrejme znacku uz vlastni niekto iny. Uznavam este aj predrazeny Sony, ktory ma svoj standard a ide si za svojim.
Niekto iny ti povie, ze ma dobre skusenosti s Xiaomi, Doogee, Poopee, Pa a Pi a neviem co este. Napriklad ja osobne som bol prijemne prekvapeny z Huawei P30, co sa tyka takeho dobreho pocitu zo systemu a hlavne aj fotaku, ktory bol na tu dobu naozaj super (Leica branded, az teda na obcasny yellow cast vo fotkach kvoli RYYB senzoru). Samozrejme teraz bez Google apps je to nepouzitelne. Pokial ty chces co najlepsi fotak v tme, tak si pozrie tie porovnania fotaku na GSMarene, pozri si rebricek na DxOMark, ked vyberies nejakych 5 modelov podla fotaku/vzhladu/ceny/sympatii, precitaj si recenzie a ich zapory, porovnaj fotaky (na tvoj ucel - tj. fotenie v tme a nie ze fotak robi lepsie selfie pre duck-face v kupelni) a zober z nich nejaku aspon-lepsiu a znamejsiu cinsku znacku. A ked budes mat vybraty takyto model, chod do predajne Telekom/Orange/NAY a tam si ten telefon osahaj, ci ti vyhovuje system. Myslim, ze fundovanejsie nemozes vybrat.

PS: Nikdy som nemal, ale vzdy som chcel skusit Google Pixel. Nemam rad cisty Android, ale zrovna 6 (Pro?) ma velmi dobre fotenie a hlavne v tme. Urcite by som ho zaradil do tvojho vyberu, lebo jednak to je Google = budu sa starat o system, budes mat aktualizacie, bude tam niekto robit realny vyvoj a optimalizacie. Kedze s malym senzorom a sosovkou v telefone vies prist iba na pol cestu, druhu polovicu musi obsluzit post-processing a na tom stoja vsetky mobilne telefony. A urcite viac verim Samsungu, Googlu, alebo aj blbemu Applu, ze budu mat vacsi vyvoj v tomto smere, ako nejaky Poopee.
Používateľov profilový obrázok
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2704
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa lepermessiah »

k teme, pozri recenzie Asus Zenfone 9 .. 8 bola nic moc, 9 je vraj vyborna vo vsetkom, mne tam chyba len qi.

mimo temu, svokra ma tak super vyladeny a nezabugovany iphone 12, ze vzdy ked jej pride SMS, musi si ju hned precitat, lebo ak swipne prec notifikaciu, uz tu spravu moze hladat v lubovolnom rozmedzi od dnes az po datum prveho zapnutia. SMS po kazdom restarte telefonu nastavi datum/cas prijatych sprav na datum zapnutia. Aj bez restartu, ked SMS precita, v 90% pripradov sa jej ta SMS zaradi kdekolvek do threadu s danym cislom, proste pride jej dnes sprava, otvori, precita a o hodinu ked to ide pozriet, sprava ma pod sebou dalsich 20 sprav, niekedy aj rok starych cize vyzera ze tiez je rok stara..
Spoiler: ukázať
[Home]
[NAS]
Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]
Lenovo Yoga X1 gen.2 / 20JES0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB
[LCD]
Dell U2913WM
[Peripherals]
Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[Laptop]
Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[LCD]
Dell U4320Q + blink(1)
[Peripherals]
Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2083
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa zoom »

Sorry, nechcem furt vypisovat, ale este jedna vec mi napadla - aktualizacie systemov. Moze a nemusi zavazit pre teba. Podla toho, kolko mas telefon a ci ho posunies do rodiny/znamym a budes chciet, aby aj oni mali aspon jeden update este. Alebo sa len moze lahsie predat na inzerat.

Samsung teraz slubuje pre telefony 4 generacie hlavnych OS updatov (Android 12, 13, 14, ...) a 5 rokov security updatov [link]. Ja mam este stale Galaxy S10, releasnuty s Android 9 a momentalne mam najnovsi Android 12 aj prislusnym OneUI 4.1. Teraz mam objednany Galaxy S22, dodavany s Androidom 12, takze do Androidu 16 budem mat pokoj. Pacilo sa mi, ze Samsung to uviedol aj pre toho casu 2 roky stare telefony, takze to chytilo aj moj S10.

Google Pixel mal pre starsie telefony verzie 5 a menej 3 + 3 roky updatov (OS + security) a od verzie 6 ocividne presiel na 3 + 5 rokov [link].

Pri Xiaomi to vyzera, ze Redmi seria dostane 1-2 updaty a Mi + Note seria 2-3 updaty systemu [link]. To je taky trochu marketing speak, ale podla clanku Redmi Note 11 vysiel s Androidom 11 a planovany je update na 12 a 13, tak beriem tie horsie cisla. Cize dostanes 1 alebo 2 roky aktualizacii podla modelu. Lenze potom vydaju novy telefon, Xiaomi 12, ktory dostane 3 roky updatov systemu a 4 roky security updatov [link]. Takze zase klasicky mis-mas, kde jeden dostane nieco, druhy nieco ine, lebo ma novsi telefon, treti nieco menej, lebo ma nizsi model. Velmi nesympaticke pre mna.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12236
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa HellAngel »

Xiaomi sa zabija po SW stranke. Vydava xy modelov zbytocne za rok. Cenovo idu medzi top telefony a v tejto kategorii kazxe zavahanie, nedostatok zavazi. Teraz ma prijemne prekvapil Honor magic 4 pri, chystam sa nejako dostat ku Vivo x80 pro (ma velmi dobre ohlasy a recenzie)

Xiaomi zaujme teraz modelom 12s ultra.
NB: Asus ROG Zephyrus G14
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 1552
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa lopo1 »

zoom vdaka za reakcie prave aj mne huawei uplne vyhovoval aj velkostou aj kvalitou fotiek vydrzal mi dost dlho ale bez podpory android auto pre mna vypadava vonku ...co sa tyka pixelu ano je to jeden z kandidatov ale prave google tiez si neustriehol kvalitu vyroby a aspon prve kusy hlasili celkom dost chyba vrátane divných farieb displeja ci problem pri nabijani
už už som nahnutý pre Xiaomi ale po terajsich komentoch sa zas asi priklanam k S22
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: FotoMobil

Príspevok od používateľa werwest »

nad pixelom by som neuvazoval, hlavne ak sa tu hovori o blbych sw.
"cisty android je najlepsi" je len nejaky urban legend mozno platiaci z cias nadstavb ako htc sense alebo touchwiz co kurvili cely system a vtedajsi hw to nedaval, ale dneska je to tragedia, co update to bugy, aplikacie nie su kompatibilne lebo novy os atd atd, ale hlavne ze su rychlo a je ich vela. a to pixel mala frajerka, co je nenarocny pouzivatel, a napocuval som sa nadavok dost :D novy update nie vzdy znamena lepsie, a aj vyrobcovia ktori su casto ospevovany jak samsung ci oneplus nie vzdy zmaknu update na vyssiu verziu bez problemu, osobne sa nad tym vobec nevzrusujem
rovnako co bolo dakedy s Mi teraz neplati, eu verzie su eu verzie, ziadne cinske znaky ci ine bububu co tu citam, system ide tak ako ma, updaty chodia casto. uz s mi 9 to slo pomerne hladko, na mi 11 neviem povedat kriveho slova okrem blbeho cpu co strasne hreje, ale tomu sa dneska neda ujst.
osobne nevidim ako velky dovod na kupu 4 5 rokov updatov. ten telefon nebude moc davat ten novy os po takom case (dvojnasobne ak sa pozerame na nejake mid endy, tam dufat a ocakavat tolko updatov je imo hodne mimo), a ak by aj daval tak baterka bude davno po smrti. telefon je proste spotrebka zial bohu, a ine to nebude kym vyrobcovia nezapracuju na niecom cielenom aby to vydrzalo. ale tak sa negeneruju zisky.
a to by som hlavne zdoraznil pri s22, ktory uz novy ma slabu vydrz a malo baterku, a casom to lepsie nebude..
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem

Návrat na "Nákupná poradňa"