prepojenie dvoch routrov

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
Turoc
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 500
Dátum registrácie: Ne 04. Máj, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Kúty,Bratislava

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa Turoc »

áno, teraz to vidím... idem to hneĎ vyskúšať

edit: ESET mi oznamuje: duplicitné IP adresy v sieti
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1130
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 7

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa 4040 »

Skontroluješ ,nastavíš nastavenie na telekom.TP-Link nastavíš tak,že musí byť pripojený k PC.Z lan Tp-linku,nie za router od telekom ,počas nastavenia.Až po nastavení zapojíš za router telekom.Preto som napísal sprav najskôr skúšku z lan telekom do Wan Tp-Link.Ale najskôr zmena IP adresy TP-Link.
Používateľov profilový obrázok
Turoc
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 500
Dátum registrácie: Ne 04. Máj, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Kúty,Bratislava

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa Turoc »

Ja TP-link nastavujem cez wifi, nakolko na NB nemam ethernet a ku PC, este nemam monitor kupeny... Ale mal som TP-link odpojeny od telekom routra...
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1130
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 7

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa 4040 »

Ako to skončilo?
Pozrel som na stránku TP-Link.Ak máš stále problém,tak sprav reset TP-Linku.Po resete ,by mal mať IP adresu 192.168.0.1 a mal by byť,ako router.
To znamená,že stačí ho pripojiť z Lan telekom do Wan TP-Linku a mal by Ti bežať net.Router telekom ,má zvyčajne adresu 192.168.1.1
Používateľov profilový obrázok
Turoc
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 500
Dátum registrácie: Ne 04. Máj, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Kúty,Bratislava

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa Turoc »

Resetoval som ho X krat a zapojil a nejde :-( proste ukaze mi na wifi, ze nieje pristup na internet... Ci dam rovnake SSID, alebo rozdielne, tak to stale nejde.
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1457
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 51
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa d3Xter »

tak hod sem screany ako to mas
vypis z cmd - ipconfig -all
ping na GW je OK? ping na DNS je OK?
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1130
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 7

Re: prepojenie dvoch routrov

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak platí to, čo som napísal vyššie a ako píšeš,skúšal si všetko,tak ma napadá iba jedno.
Skúsil si vymeniť lan kábel,ktorým prepájaš router telekom s TP-Linkom?

Návrat na "Hardware všeobecne"