Philips OLED nastavenie

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 10730
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Reputácia: 77
Bydlisko: Žilina

Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa Andre »

davam sem hlavne koli tomu, ze v povodnej teme som mal zle contrast mode: "optimalizovany pre obraz", spravene ma byt "normal"
co v hdr rozdiel nespravi, ale v sdr je rozdiel velky
kazdopadne ak by vam potom nestacila svietivost ani pri kontrast oled 100, tak potom skusit iny rezim obrazu alebo optimal.
hore uvedene plati pre *05 philips
*06 philips ma v contrast mode light boost, tam dat Maximum v HDR a Vision, v sdr to bude mozno podobne ako hore uvedene

treba nastavovat aby ste videli obraz ked nastavujete, na 05 je to cez menu napravo>casto pouzivane nastavenia
a zvlast sa nastavuje sdr, zvlast dolby vision(ked prehravate dany signal) a zvlast hdr10(ked prehravate dany signal)

Picture style: ISF Night (filmmaker pre philips 06) (Vision: Dolby Vision Dark)
(ak cez jasny den nebude stacit ani s OLED contrast na 100 a vypnutym senzorom, tak skuste ISF Day, alebo teda hore uvedene)
Colour: 50
OLED contrast: SDR ako chcete, ja mam 100 (Vision a HDR musia byt 100)
Sharpness: 0
Brightness: 50

Perfect natural Reality: Off
HDR Perfect: este doplnim (HDR Minimum; pri videu bez maxcll metadat Medium)
Perfect contrast: Off
Light sensor: SDR ako chcete, ja mam off (Vision a HDR musi byt Off)
Ultra resolution: Off
Colour enhancement: Off
Colour gamut: Normal
Colour temperature: Warm
Gamma: 0
(HDR Upscaling: Off)
Noise reduction: Off (ked ma video velke zrno tak Min)
MPEG artefact reduction: Off (stare anime a pod. Min aby ste nemali zdvojene hrany)
Motion style: Pure cinema (philips 04 asi nema ani po update firmware, tak tam hned to pod Off, asi Movie)
PNM a PCM: Off

Ambilight style: Follow video - natural
Ambilight brightness: 2 alebo menej(na 65oled705)(aspon na mojej svetlo bezovej stene, tv na stene)
Ambilight saturation: -1(na 65oled705)
+korekcia farby steny

stmavovanie statickeho loga minimum, iba ak by vadilo off
format obrazu:povodne
i7-4790K 4,5GHz delid | Noctua U12P | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Sapphire RX 6700 XT NITRO+ | Samsung 840 PRO 512GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG 27GL850 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Topping E50 + Focal Alpha 65
Philips 65OLED705
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

Prosim ak by mal niekto cas, nastavenie na tmavu miesnost a pracu/studium s browserom, prevazne texty. Strasne rozmazane texty mam na vacsine web stranok.
65oled856, dost to taha oci aj cez den. V noci po hodine unava ako na starej plazme pred polrokom :rolleyes:
Momentalne som to dal na rezim HDR monitor, vypol pridanie jasu a dal teplu farbu, nieje to ono, skusal som aj kontrast a jas uberat...
Dakujem krasne.
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 10730
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Reputácia: 77
Bydlisko: Žilina

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa Andre »

jas uberas len cez OLED contrast (ak mas eko rezim a senzor osvetlenia vypnute) a k tomu najtmavsie rezimi v sdr mas ISF Night a filmmaker(+vsetky ficurky na svetlost vypnute)
cez pc ides chroma 4:4:4 ? ak ti neda uber color depth aj na 8bit a vypni hdr rezim
ak sa ti to nepodari do polhodky nastavit, tak asi bude musiet niekto k tebe prist
mne zo ZA by sa to oplatilo len keby som zobral sondu a spravil ti profi kalibraciu tv, ak si teda v Poprade, ale vobec sa mi do toho nechce
i7-4790K 4,5GHz delid | Noctua U12P | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Sapphire RX 6700 XT NITRO+ | Samsung 840 PRO 512GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG 27GL850 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Topping E50 + Focal Alpha 65
Philips 65OLED705
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

To neviem zistiti kolko chroma idem. Info o vstupe pise len HDR 10bit, BT.2020. Dik za typ, znizil som zo 120hz na 60 a je to ostrejsie. Takze stale nemam dost rychly hdmi kabel ? :facepalm:
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 10730
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Reputácia: 77
Bydlisko: Žilina

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa Andre »

co mas za kabel? ak to mas zapojene do hdmi2.1 vstupu, tak by 4:4:4 10bit 120Hz asi malo ist
to ci ides 4:4:4 vidis v nastaveni gk
i7-4790K 4,5GHz delid | Noctua U12P | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Sapphire RX 6700 XT NITRO+ | Samsung 840 PRO 512GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG 27GL850 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Topping E50 + Focal Alpha 65
Philips 65OLED705
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

Kabel mam metalicky, skusal som ich uz 5 roznych. Tento jediny na 4k120 neblbne ani pri 2m dlzke:
https://www.alza.sk/inakustik-star-ii-h ... 809375.htm

Rezim som mal predvolene nastaveny na RGB. Ak to dam na 4:4:4, tak uz 120hz nemam v ponuke
Ak dam v nastaveniach 4:4:4 a vo win nastaveni obrazovky zvysim na 120Hz, text je viditelne rozmazany aj z 2 metrov.
Pri 60Hz je to v poriadku aj pri HDR aj SDR 4K aj 2K aj 4:4:4 12bit
Zacinam si mysliet ze pricina bude v TV po hardwerovej stranke, akoby to ten panel nestihal :rolleyes:
Pretoze este predvcerom rano som tu mal 55PUS na ktorom to slo bez problemov na 4k120
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1787
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Reputácia: 18
Bydlisko: Bratislava

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa BiFino »

Pripájaš to do HDMI 1 alebo HDMI 2 portu? Lebo iba tieto dva sú 2.1 verzie.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

samozrejme...
Este sa s tym pohram. Ale asi budem musiet ostat pri 60hz. V hre to rozmazanie nevnimam, teda zatial som skusal len forza horizon
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1787
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Reputácia: 18
Bydlisko: Bratislava

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa BiFino »

Niečo som našiel - je to preklad z nemeckej stranky:

Prispôsobte každé nastavenie vášho portu HDMI vašej aplikácii. Ak chcete upraviť nastavenie, prejdite do časti Nastavenia TV > Všeobecné > HDMI UltraHD. Najprv vyberte zdroj HDMI.

- Zvoľte "Optimal (Auto Game)" pre zobrazenie obrazu s VRR na vašom TV. Toto nastavenie sa odporúča pre hry VRR.

- Zvoľte "Optimal" alebo "Optimal (Auto Game)" pre najvyššiu kvalitu signálu HDMI pre obsah 4K Ultra HD a HDR (až do 4K120 RGB 4:4:4 alebo YCbCr 4:4:4/ 4:2:2/ 4:2:0, 10 alebo 12-bitové HDR).
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

Nastavenie HDMI Ultra HD nema vplyv na to. Autogame inak je nutnost na hry, inak nejde nvidia gsync a seka to.
Prikladam skromne foto, pre predstavu, co sa deje
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1787
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Reputácia: 18
Bydlisko: Bratislava

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa BiFino »

@j0hny ten prvý obrázok určite nie je 4:4:4. Daj pls screen z nastavenia obrazu pre GK.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

Paci sa
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4949
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Reputácia: 61
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa kllr007 »

A keď dáš Full RGB ?
Sony mala s týmto problém že 4K120 nebolo vlastne 4K ale v skutočnosti low res ale neviem o podobnej kauze u Philips
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5600X; RAM: 23GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3060Ti 8GB; SSD: WD SN750 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: FD Meshify C Mini; LCD: SAMSUNG G5 34"; MOUSE: Logitech G305 + Razer Goliathus; KEYBOARD: SPC GK550; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 11
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 887
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00
Reputácia: 19
Bydlisko: Poprad

Re: Philips OLED nastavenie

Príspevok od používateľa j0hny »

Povodne som to mal full RGB, to iste. Na 4:4:4 som to dal ked sa na to pytal Andre.
Ocividne to teda nestiha vykreslovat 4K pri 120Hz, a to v ziadnej kvalite farieb, cim si dovolim tvrdit, ze prenos z grafiky do TV je ok, kedze na 55PUS som tento problem nepostrhol.
Mozem to este skusit prepojit cez Intel iGPU na doske, ale tam to ide len SDR bez VRR

Edit: Skusal som este FHD a QHD rozlisenia pri 120Hz a je to podobne rozostrene. Pri FHD trochu znesitelnejsie. Samozrejme rozdiel medzi 60 a 120Hz je viditelny aj pri FHD/QHD..
Rozhodne ale nehodlam okresavat rozlisenie ani fps pre nejaku HW nedokonalost TV v tejto cene.
Poskusam este hry, ale zatial to vidim tak, ze to vratim a necham si 55PUS :rolleyes:
Spoiler: ukázať
i5 12600K (P5,2Ghz/E4,0GHz + Arctic freezer liquid 280) ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X + backplate mod ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 55PUS9206

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"