Tie čiplety si osobne myslím, že budú len u CDNA verzií (zatiaľ), keďže u herných gpu sú nároky na dátovú priepustnosť o rád vyššie ako ako CPU. stačí si spomenúť na Zen a Zen+ kde upravovali latencie a výkon šiel hneď o jednotky percent vyššie, u gpu by sa jednalo tým pádom o desiatky percent výkonu.. neviem si predstaviť, že by rozštiepili GPU na 4 časti tú cache ako by to kompenzovala..
ale ktovie, AMD prekvapilo aj s Infinity cache kto by to pred časom povedal, že GPU z polovičnou 0,5TB priepustnosťou popreháňa konkurenciu s 1TB/s
Keby boli dostupné nejake karty tak by som sa asi rozhodoval medzi RX6700 a RTX3060ti.
Aktualne sa len modlim aby moja RX480 este vydrzala a neskapala... Inak mozem ist hrať tak akurat tetris
Karty su celkom v pohode dostupné napr. v Nemecku. Mám od nich Powercolor hellhound RX6700XT.
Zaujímavá karta, oproti referencii si drží teploty gpu do 61°C.
Limituje ma cpu (R5 2600) a napr. v Death Stranding je využitie gpu 45-50% ... FPS od 80 - 90.
ALe taký RdR2 vyťaží kartu na 90-98%
marfan napísal: ↑St 07. Apr, 2021, 20:04
Za aké ceny sú tam ?? Cez amazon sa dajú kúpiť ?
Stála 809Eur, Sapphire Nitro bola za 799Eur ale ceny už stúpajú o 50 až 70Eur za posledné 2 týždne. Dnes sú najlacnejšie okolo 879Eur až 918Eur. Na alternate to ide 899 to 1149Eur za 6700XT!
Zdravim.
Včera som kúpil Sapphire Nitro RX 6700 XT- všade píšu aká je velmi tichá ale len čo pustím hru tak sa rozbehnú otáčky na 1900 rpm čo sa o tichej grafike nedá hovoriť-kde može byť chyba?
Dakujem.
Po 5 minútach hrania God of War teplota 72 stupnov pri 2200 rpm a to mám teraz otvorenú bočnicu na PC.
Nazdar, odkiaľ si ju kupoval? Ak je možnosť, vrátiť v lehote 14 dní a vybrať iný model, prípadne skúsiť iný kus.
Zjavne zlý kontakt chladiča s jadrom grafiky (zlý prítlak). Môžeš skúsiť dotiahnuť skrutky, môžeš skúsiť rozobrať a prepastovať a na novo nasadiť + utiahnuť, no v prípade novej grafiky toto podľa mňa nerieš a ak je možnosť, určite ju vráť a vyskúšaj iný model/či kus.
Teraz som si nainštaloval program Sapphire Trixx tam je funkcia test ventilátorov na grafike - prvé 2 ventilátory prešli testom a pri tretom vyhodilo chybu-tak už viem kde je problém pritom sa točia všetky 3 ventilátory čo som pozeral- mám ju z alzy zajtra ju pojdem vrátiť.