Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1248
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa schyzoy »

Ahojte, neviem či som v správnej kategórii (admin keď tak prosím o presun), prosím o radu s nastavením sieťovej multifunkcie.
Jedná sa o menší stroj Canon i-sensys MF443dw (multifunkcia) ktorá má v nastaveniach skenera možnosť zadať adresu SMB (scan to file).

Doteraz sme skenovali do mailu (použili sme SMTP službu na gmaily), to nám však od mája nefunguje... BTW: ak existuje jednoduchý návod ako to opäť spojazdniť, pomôže aj to (googlili sme, nenašli sme).

V nastaveniach adresy pre skenovanie do súboru to vyzerá nasledovne:
Canon Scan Path.jpg
Multifunkcia je pripojená cez WiFi do siete, tlačíme zo všetkých staníc bez problémov. Ak viete poradiť, čo a v akom tvare treba do jednotlivých polí vypísať, budem povďačný.

Ďakujem
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2396
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 271
Bydlisko: Trenčín

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa Jerry »

Je to v celku jednoduché, len ťažko sa to píše. :D
Potrebuješ pc, alebo nejakú nasku, alebo hoci čo, kde bude cez sambu (Windows zdieľanie) viditeľný priečinok. A cestu tam tiež môžeš zadať cez názov pc, alebo cez IP, možno by som v tvojom prípade použil obyčajný názov pc a len hlúpo okopíroval jeho cestu v sieti.
Čiže ako prvé musíš zazdielat na nejakom pc jeden adresár, ktorý bude viditeľný pre všetkých.
Ako druhé si otvor na niektorom pc sieť, aby si videl pc v sieti. Nájdi počítač s názvom, kde je zazdielany priečinok, keď ho otvoris, mal by si ten priečinok aj vidieť. Potom zo stavoveho riadku okopiruj len tú cestu a zadas ju do toho nastavenia. Malo by to vyzerať zhruba v takomto formáte:
//Ferko/skenovanie
To napíšeš do okienka folder patch.
Môžeš ten priecinok zabezpečiť menom a heslom, aby nemal do neho prístup každý kto sa pripojí do siete. Na to sa používa kolonka user/pass
To sa nastavuje samozrejme na pc, kde je ten zdieľaný priečinok.
Spoiler: ukázať
Intel i7 11700 • Asus ROG Strix RTX 3080 OC • Gigabyte B560 AORUS PRO AX • 32GB DDR4 HyperX Predator • 1 TB M.2 WD SN850 • 1 TB M.2 Kingston • Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800 • Win 10 • Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1248
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa schyzoy »

Jerry - mal som to tak, ale nešlo to. "Folder path" som dal presne ako píšeš, cestu na ten zdieľaný adresár, "Host name" som dal názov toho PC v sieti, a stále nič - chyba :?
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
Používateľov profilový obrázok
michalesku
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 114
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Reputácia: 2

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa michalesku »

Vyskusal si, ci sa do toho priecinka dostanes z ineho PC/NB v sieti? Idealne presne tou cestou, ako pisal Jerry - \\<nazovPC>\cesta..
Profil siete v PC musi byt nastaveny na "Sukromne", v Ovladacom paneli -> Centrum sieti -> Zmenit rozsirene nastavenie zdielania musis mat zapnute zdielanie suborov a tlaciarni.. Okrem toho je tam este nastavenie 128- alebo 40-/56-bitoveho sifrovania, co moze byt pripad toho skenera..
A v neposlednom rade treba overit, ci ma skener podporu SMB 2.0 a vyssieho, pretoze SMB 1.0 je vo Windows 10 defaultne vypnuty..

Toto vsetko su veci, ktore mozu v PC blokovat pripojenie skenera a ukladanie suborov, aj ked v nom mas nastavene vsetko spravne..
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum + KOSS PRO4AA Titanium | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P24W-6 IPS + Fujitsu B23T-6 LED
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX680 2GB | SSD Samsung PM871a 512GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P24W-6 IPS + Fujitsu B23T-6 LED (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 1TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1784
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Reputácia: 18
Bydlisko: Bratislava

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa BiFino »

Máš tam nastavené aj heslo? Lebo niekedy sa nedá pripojiť cez SMB ak nemáš nastavené heslo.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2396
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 271
Bydlisko: Trenčín

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa Jerry »

Skúsil by som ísť ešte formou IP, alebo skúsiť opačne lomitka:
\\192.168.10.35/skenovanie
\\Ferko\skenovanie
\\Ferko/skenovanie
FERKO/skenovanie

Treba vyskúšať všetky možnosti a plus čo napísali chalani, je lepšie keď je tam vyžadované meno a heslo, nezabudni na malé a veľké písmená dodržať.
Spoiler: ukázať
Intel i7 11700 • Asus ROG Strix RTX 3080 OC • Gigabyte B560 AORUS PRO AX • 32GB DDR4 HyperX Predator • 1 TB M.2 WD SN850 • 1 TB M.2 Kingston • Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800 • Win 10 • Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 14980
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 70
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa faugusztin »


Od cca 2. minuty.

Do Host Name ide nazov PC alebo IP adresa SMB servra.
Do Folder Path ide nazov zdielaneho priecinka.
Do user name a password ide meno/heslo.
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1248
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)

Príspevok od používateľa schyzoy »

Ďakujem všetkým, áno faugusztin, ver že som hľadal... V tom videu, čas 2:25, ODPADNEM, píše do "Host name" len názov PC (OK), ale do "Path" len názov adresára... :wallbash:

No ništ, nevadí, hlavne že to FUNGUJE! Ďakujem chalaňi
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3

Návrat na "Siete"