Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5504
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 40
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa molnart »

Pise ze ma hassio, tam standardne ani ssh nie je, je to dost orezany system
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19
Reputácia: 1

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

jj hassio os - to je oficialny os pre home assistanta. ssh pristup ako taky tam mam (root) ale neviem ako to nainstalovat. Viac menej nejako to urcite ide lebo je na to navod priamo na HA: https://www.home-assistant.io/integrations/hdmi_cec/

ale konkretne takto mi to nejde (mozno nieco robim zle)
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19
Reputácia: 1

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

este pre info doplnim vystup z prikazov podla navodu vyssie

Kód: Vybrať všetko

sudo apt install cec-utils
sudo: apt: command not found
echo scan | cec-client -s -d 1
zsh: command not found: cec-client
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5504
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 40
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa molnart »

a mas tam nainstalovane sudo? ak mas pristup ako root tak sudo nepotrebujes, ale hassio som pouzival asi tyzden, potom som presiel na docker, tak neviem povedat ako to funguje.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19
Reputácia: 1

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

som to skusal aj so sudo aj bez - vystup rovnaky.
brw u mna bol ten ten supervised nestabilny preto som presiel na hassio os
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19
Reputácia: 1

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

len update ak by to zaujimalo aj ostatnych philipserov: Nahodou som zistil ze ak na tv spustim appku vlc (mozno aj inu, netestoval som) a vypnem tv ked je spusteny vlc tak potom tv neprejde do deep sleepu a da sa zobudit hocikedy aj cez lan resp. HA
Paradox je ze v pripade philips integracie sa HA neda pouzit na pohybovanie / ovladanie v appkach pretoze v HA nie su sipky - ovladacies prvky pohybu.Asi by sa dali tlacidla doplnit (napisat kod) ale to uz je cez moj aktualny skill limit.
Používateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2212
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Reputácia: 15
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Neviem ci nie je lacnejsie kupit IR krabicku a naparovat ju na TV ako nechavat TV v spanku kvoli zobudzaniu. Nemas moznost vyskusat kolko ti to zerie? Investicia sa ti asi rychlo vrati, kedze IR krabicky napr. Tuya co mam ja doma stoji nejakych 11e a mne to riesi aj stropne svetlo z OBI a Vero4K s Hyperion boxom.. a to IR zerie 2W, co je asi menej ako TV v spanku
Spoiler: ukázať
[Home]
[PC]
CPU: Intel Core i5 - 4590 | MB: ASUS H97M-Plus | RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1 | HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB | GPU: GB 7950 3GB OC | Sound: ASUS Xonar Essence ST | PSU: Seasonic X-660 | CASE: BitFenix Phenom M | WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
[Laptop]
Lenovo Yoga X1 gen.2 / 20JES0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB
[LCD]
Philips 346P1C + blink(1)
[Peripherals]
Topping DX3 Pro+ | Gigaworks T20 r.1 | Superlux HD-662F | Logitech G810 + G403 Wireless
[Work]
[Laptop]
Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK
[LCD]
Dell U2913WM | Dell P2721Q + blink(1)
[Peripherals]
Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Genesis Xenon 770
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19
Reputácia: 1

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

aj mna sameho by to zaujimalo kolko to zerie ale nemam to ako vyskusat zatial aj ked uz sa dlhsie chystam kupit zasuvku s meranim spotreby este som sa k tomu nedostal. Ale myslim ze taka tragedia to nebude zase a kupovat dalsi kus hw sa mi moc kvoli tomu nechce (uz to pomaly nemam kam davat :D ) ono ja ten WOL alebo vseobecne ovladanie mimo ovladac v praxi mozno ani nebudem vyuzivat. Teraz sa s tym hram lebo som "objavil" HA ale ten hype ma mozno o chvilu prejde

Návrat na "Hardware všeobecne"