Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21014
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Reputácia: 21
Bydlisko: Sered´

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa dexterav »

1000/200 budeš mať po pridaní do Magenta1, ale to musí urobiť Telekom a nie ty
riešil som to týždeň do zadu
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 12900k@5,2GHz,Strix Z690 A D4, 2X32GB 3,8GHz, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 7TB SSD,AE9 + Shure1540, LG 38GN950, S21 5G, HTPC ,ITX 8700k + 3060ti + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1081
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27
Reputácia: 4

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa 4040 »

On zrejme rieši iba základ pre OptikNET Extra t.j.Rýchlosť 700/140 Mb/s.Treba skúsiť v inom prehliadači.Ak je služba aktivovaná, stačí reštart.
Aj tak , je to max.rýchlosť +-.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5405
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 34
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

na jednej chate som si vsimol ze telekom evidentne k magio tv dava uz box s android tv, ktory vyzera celkom schopne. da sa za to nejako vymenit ten stary arris box?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1304
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 28
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa d3Xter »

ak mas smart telku nedaju ti ani to, cele zle, idu to tlacit vsetko uz len cez net
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7713
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 26

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa CageJ »

what?
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 641
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Reputácia: 2

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

upgradoval som z vtedajsieho 600/60 programu na 1000/200 no slo mi to max 650 co je nejakych tych 65 hore od stareho, od vcera mi ide 25Mb DL je tu este niekto komu to tak pomaly ide?
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.45V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z NEO 3800 2x8GB Dualch. CL14-14-15-14-34 RGB CR 2T GFX: AMD Vega64, MB:asus dark hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 980 PRO 1TB
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2279
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Reputácia: 218
Bydlisko: Trenčín

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Jerry »

Ja mam 500/100 a myslim ze to bohate pre kazdeho staci ... Ale mal som aj 1000/xx? Ale ten gigabyt bol problem namerat, lebo to ti hoci kto neda ... Okolo 700-800 sa dalo ako tak, ale 990 som nameral asi len 5x aj to specificky server ... Mne ide 500/100 ako zarezane.
Spoiler: ukázať
Intel i7 10700K Asus ROG Strix RTX 3080 OC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC • 32GB DDR4 HyperX Predator 1 TB M.2 WD SN850
1 TB M.2 Kingston Corsair RM850 (2018) • Creative I-Trigue L3800Win 10Dell Gaming S2721 DGF • Logitech G513 + G403
HerdaPeter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 254
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2008, 18:12
Reputácia: 0
Bydlisko: Hliník nad Hronom

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa HerdaPeter »

Mam optiku 700/140 z magentou 1000/200, teraz namerané 945/183
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8737
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 96
Bydlisko: BT

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa stiv »

Jerry napísal: So 30. Okt, 2021, 19:43 Ja mam 500/100 a myslim ze to bohate pre kazdeho staci ... Ale mal som aj 1000/xx? Ale ten gigabyt bol problem namerat, lebo to ti hoci kto neda ... Okolo 700-800 sa dalo ako tak, ale 990 som nameral asi len 5x aj to specificky server ... Mne ide 500/100 ako zarezane.
Tak asi zalezi na pouziti, speedtesty do 945/945, torrenty (nie free trackery) full speed, steam tiez.
Naposledy upravil/-a stiv v Ut 02. Nov, 2021, 22:44, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 641
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Reputácia: 2

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

ja to meram cez speedtest.net a dam si telekom server ping zo SNV je 9-10 (s aktivnou ochranou paketov na routery GT11000 Rapture mam 12ms)
upload mam 300 stabilne
PC: CPU: RYZEN 3900X @ 4350 1.45V @ 24vlakien, Chladic Kraken X72, RAM: G.SKill Tritent Z NEO 3800 2x8GB Dualch. CL14-14-15-14-34 RGB CR 2T GFX: AMD Vega64, MB:asus dark hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 980 PRO 1TB
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5405
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 34
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

molnart napísal: Pi 29. Okt, 2021, 09:23 na jednej chate som si vsimol ze telekom evidentne k magio tv dava uz box s android tv, ktory vyzera celkom schopne. da sa za to nejako vymenit ten stary arris box?
tak to vyzera ze ten magio box sa da normalne objednat https://www.telekom.sk/televizia/magio- ... mam-zaujem vyplnil som ten formular a na druhy den mi prisiel povtrdzujuci mail ze ho zasielaju, a ja ze wtf, kam to idu posielat, ja som tam dal adresu kde mam magio nie pre kuriera, tak som to dal presmerovat do roboty, zajtra by to malo dorazit. stare STB vraj mozem vratit na akejkolvej pobocke, tak budem zvedavy.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
Hexaris
Virtualizácia & Networking
Virtualizácia & Networking
Príspevky: 502
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Reputácia: 44
Bydlisko: ///mammoths.doorbell.settlements

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa Hexaris »

Len na tom obrazku nie je android box, mozno je to ilustracne (neviem), ale iba tento je android TV https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/ ... stb-hy4403 ovladac musi mat mikrofon a google tlacidlo.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5405
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 34
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

oni davali aj nejaky starsi android box, ale verim ze som si objednal ten z tvojho linku :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1304
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 28
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa d3Xter »

hento bude zrejme v inete a nie mcast, pamataj nato ked ti to bude dropovat
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5405
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 34
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy

Príspevok od používateľa molnart »

Neplanujem na tom pozerat telku, chcem to ako android box hlavne na plex, takze je mi to celkom jedno

Edit: krabica dosla, no nema podporu pre netflix 🙁
Edit 2: v magio tv balicku si platim balicek madarskych stanic, ale v tej android krabicke jednoducho nie su... vyzera to tak ze krabicka putuje naspat
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense

Návrat na "Siete"