Novy zdroj mi odpalil hard disk?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
ANONYM_a1

Novy zdroj mi odpalil hard disk?

Príspevok od užívateľa ANONYM_a1 » Št 23. Nov, 2006, 10:00

Zdravim,

vcera som do kompu zapojil novy zdroj Seasonic S12-500, vsetko koser a podla navodu, a pri prvom zapnuti (case stale lezal na koberci) sa spustil komp, nieco zasycalo a z mojho 2-rocneho Maxtor IDE 160GB harddisku sa zacalo dymit. A bol tam smrad jak keby sa spalil.

Komp som hned vypol, case postavil na nohy a zase zapol. Nic uz nezasycalo, ale POST sa nevedel dostat cez detekciu harddiskov - musel som startovat s podrzanym DEL tlacidlom, az potom to islo.

No aby som to skratil, ten disk sa teraz neda zdetekovat ani len v BIOSE a na jednom cipe vidim ze je vypalena taka mala dierka. Mal som tam kvantum dat a som z toho dost v prdeli. System uz teraz funguje, mam este jeden SATA disk, ale bojim sa uz na ten zdroj napojit hocico dalsie - co ked sa to stane znova.

Nevie mi niekto prosim vysvetlit, ako sa toto mohlo stat? Menil som uz viacero zdrojov a vzdy vpohode, az tento Seasonic mi toto urobi? A to ma byt najvyssia kvalita??


P.S. Jedine stastie ze mi namiesto disku neodislo nieco drahsie: napriklad moja cisto nova MSI X1950Pro 512M :D

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » Št 23. Nov, 2006, 10:44

Zapojil si vsetko ok ? Nepodarilo sa Ti pri zapajani nieco vyskratovat ? Mne sa stalo nieco podobne , nastastie mi nic neodoslo , ale mesiac mi pri starte pipali pc a ja som nevedel preco.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 23. Nov, 2006, 11:41

- no mohol to byt skrat, nedotikal sa ti nejaky kabel toho HDD?
- ale mohla to byt aj nahoda (aj ked dost divna - pri uplne prvom zapnuti......divne to je)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Št 23. Nov, 2006, 12:35

mno takto, davat to hned za vinu zdroju by som nevidel ako stastne riesenie. Lebo, ten HDD papa z 12V a z 5V vetvy. A ak ta bola pri starte nejake zla, ci uz vysoke napatiie alebo nizke, tak by si to odniesol aj tan SATA disk a aj doska, lebo ta pouziva tiez tieto napatia. Ja by som to videl skor na to ze ten disk proste odisiel, ved to sa stava, ze sa pokazi nejaky cip, o zhori. Alebo sa ti fakt niekde dotikal kabel proste nejaka prkotina ktoru si si nevsimol, zle zasunuty konektro a podobne, alebo ten disk ako bol lezato mu to vadilo, nemohol sa roztocit alebo nieco podobne, ale to uz su take konstrukcie, mno...
ja bys om povedal ze ti proste odisiel disk, ked ti teraz fici vsetko v pohode, tak neviem ako by ten zdroj mohol byt zly.
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
pakito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 130
Dátum registrácie: Ne 30. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica - Podlavice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pakito » Št 23. Nov, 2006, 14:09

v akej bol HDD polohe ked si zapol PC? vertikal alebo horizontal?
lebo mojmu neponaucitelnemu kamaratovi sa takto podarilo znicit 2ks HDD
vzdy ich zapinal len tak pohodene visiac na kabloch a pod. a zahucali...
Sloboda znamená zodpovednosť

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13721
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Snake » Št 23. Nov, 2006, 14:20

pakito napísal:v akej bol HDD polohe ked si zapol PC? vertikal alebo horizontal?
lebo mojmu neponaucitelnemu kamaratovi sa takto podarilo znicit 2ks HDD
vzdy ich zapinal len tak pohodene visiac na kabloch a pod. a zahucali...
to je uplne jedno v akej polohe je, len aby nevisel ako to robil tvoj kamarat.
#rollerman

ANONYM_a1

Príspevok od užívateľa ANONYM_a1 » Št 23. Nov, 2006, 16:23

No dodam len to, ze ten disk bol v sufliku a nic sa nicoho nedotykalo... no nic, otestujem to potom este multimetrom a disk dam vyreklamovat :P

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Št 23. Nov, 2006, 18:07

To SolidSnake:

nie je to jedno v akej bol polohe, respektive mozno v tedy hej, ale dlhodobo nie, sami vyrobcovia maju na to pokyny ako mozebt hardisk prevadzkovany a ka sa nemylim tak vacsina diskov moze byt bud klasika na lezato alebo polozene na ten najdlhsec strane o 90 na lavo alebo na pravo.
dell noťas

ANONYM_a1

Príspevok od užívateľa ANONYM_a1 » Po 27. Nov, 2006, 15:17

Multimeter nehlasi nic podozrive a skusal som aj ten molex zapojit naopak, ze reku ci sa mi to "nepodarilo" tym sposobom, ale obrateny mi nesiel zatlacit ani do polovice takze som to urcite nemal zapojene zle. Fakt neviem ako toto mohlo vzniknut.

Užívateľov profilový obrázok
skill3r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1140
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa skill3r » Po 27. Nov, 2006, 15:29

mas tam disketovu mechaniku este?Lebo mne sa to stalo ked som zle zapojil disketovu mechaniku,myslim stavu.Takze som na tom ako ty a zhanam elektroniku vsade kde sa da

ANONYM_a1

Príspevok od užívateľa ANONYM_a1 » Po 27. Nov, 2006, 15:33

Mechanika tam je, ale normalne funguje a ani som ju neprepajal odvtedy ako sa to stalo tak neviem ci to bolo tym...

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Po 27. Nov, 2006, 15:43

-bud si zozenies elektroniku do dicku alebo
-navstivis firmu na zachranu dat

inac to nevidim
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Po 27. Nov, 2006, 16:24

nManJofo napísal:-navstivis firmu na zachranu dat

inac to nevidim
No ak Ti tie data stoja za cenu 5000-10000 sk, tak si kludne firmu na to najdi, tolko to totiz stoji, aby si bol v obraze ... :wink:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

MBG
VIP
VIP
Príspevky: 2034
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany/Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MBG » Po 27. Nov, 2006, 17:38

Jerry napísal: No ak Ti tie data stoja za cenu 5000-10000 sk, tak si kludne firmu na to najdi, tolko to totiz stoji, aby si bol v obraze ... :wink:
neviem ako u HDD, ale mojej tete raz odisiel flash disk, a za zachranu pytali 25-30 k :8O: ...

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"