T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 565
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa tron44 »

150-180 ms ping na optike čo im už ***** na hlavu? vytočený som jak cip
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

Asi rekord môjho VDSL, odkedy ho mám...

DSL / Link
In sync since 2020-12-02 20:04:44

DSL/Internet Status
Online since 2020-12-05 13:45:11 (zmena IP z NAT na dynamicku verejnu)

Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC Errors (Down/Up)
11950
FEC Errors (Down/Up)
57921
SNR (Down/Up)
18.0 / 16.1
dB
Attenuation (Down/Up)
17.0 / 19.0
dB
Používateľov profilový obrázok
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 08. Nov, 2012, 17:18
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa JHUNTED »

Pozdravujem

Dnes som si skontroloval v routry protokol DSL.. ,iba tak po dlhej dobe. Moduláciu už má T-com nastavenú na ITU G.993.5(G.Vectoring)..
Obrázok

Optázka , aké rýchlosti na uvedenej linke budú dostupné v max. kvalite ??
Poraďte u koho si predlžiť zmluvu ??
Končí my viazanosť u DIGI . Mám od nich linku VDSL.

Vopred ďakujem za rady.. :rolleyes:
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

VDSL60 s prehľadom... akože VDSL90 pôjde ale jak otázka :D ...
Telekom si daj
Používateľov profilový obrázok
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Št 08. Nov, 2012, 17:18
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa JHUNTED »

CageJ napísal: Po 21. Dec, 2020, 18:29 VDSL60 s prehľadom... akože VDSL90 pôjde ale jak otázka :D ...
Telekom si daj
To akože ,keď si zoberiem 100 Mbps, tak my tých 80-90 nepôjde..? Teraz mám 30/3 Mbps a pod 25 Mbps my to nespadne aj napriek tomu, že tu máme COVID.. :D

Obrázok
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

posúvam rekord:D
Obrázok

Router ale prestal odpovedať posledné 2-3 dni a po logine sa komplet zosypal a reštartoval xD
Načítal nové hodnoty:

SNR (Down/Up)
16.4 / 16.3
dB
Attenuation (Down/Up)
16.5 / 19.0
dB
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11170
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa quicky »

Viete sa mi pozriet na tie moje parametre linky? platim max program (asi max 90) ale od zaciatku mi to ide stale okolo 40-45mbit, celkom mi to lezie na nervy... kazdy vecer mi vypadne "net" na 3 minuty, doslova, neviem zatial vobec co to sposobuje ale zacina mi to celkom vadit.

Ked to technik zapajal tak nameral 60-70mbit, povedal, ze zatial mi da skusobnu rychlost a potom mi zvysia, bohuzial asi len rozpravka a stale to ide rovnako "pomaly".

router smeti - Speedport Entry 2i

DAKUJEM.

https://ibb.co/dKHKX46
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1843
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa zodiaq »

Ak sa nemylim tak "aktualna rychlost" by mala korespondovat s programom, ktory si platim/platis cize tam mas nastavene 50/5 program.
Dosiahnutelna rychlost by mala byt teoreticke maximum ktore aktualne linka zvladne?
Opravte ma ak sa mylim.
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

ano,

ta linka nezvladne 90-ku a ledva dava tu 50-ku /aj to s velkou chybovostou/ preto ti to ide tak, ako ide, router s tym nic nema.

ak by si chcel aby ti sla ta 90-ka musel by si mat aspon taketo parametre dosiahnutelnej rychlosti (Attainable rate) mimo dalsich.
Obrázok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11170
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa quicky »

z coho sudis tu chybovost? okrem toho co som napisal, uz mi to pride ako nejake pravidlo lebo to je kazdy vecer okolo 20h.

no prave zevraj dsl to ma tak, ze rychlost je maximalna nemusis ju dosiahnut a je to v poriadku ak ti to ide aspon na 60% deklarovanej rychlosti, co u mna realne nie je ...

nejaky lepsi test ako speedtest? lebo od vyberu servera sa to dost lisi.
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1175
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 5
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa d3Xter »

zbytocne platis za "až do 90" ked tam tolko ani nedosiahnes, aktualne tam je 50/5 tak skus pozriet nejaky program kde nebudes platit za vzduch
speedtest a vybrat telekom server, dostanes najrelevantnejie cisla
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2437
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa patro16 »

crc aj fec su dost vysoke aj ked nevieme za aky cas a kolko dat sa to nazbieralo, mozes pozriet dobu behu od posledneho restartu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

quicky napísal: Pi 15. Jan, 2021, 12:54 z coho sudis tu chybovost? okrem toho co som napisal, uz mi to pride ako nejake pravidlo lebo to je kazdy vecer okolo 20h.

no prave zevraj dsl to ma tak, ze rychlost je maximalna nemusis ju dosiahnut a je to v poriadku ak ti to ide aspon na 60% deklarovanej rychlosti, co u mna realne nie je ...

nejaky lepsi test ako speedtest? lebo od vyberu servera sa to dost lisi.
Ved mas horsie parametre ako ja..
Attentuation - dlha linka
SNR - relativne nizke

Mozno skusit ten premiovy router ale 90mbps ani nahodou... mozno tak 60
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11170
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 1
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa quicky »

so 60 mbit som uplne ok ale 42 mi pride dost malo...

ja som realne tahal 220m svoj kabel k najblizsiemu tcom stlpu a odtial je ustredna asi 400-600m.

ma zmysel to reklamovat ?
King is back from VACation :D
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

Máš aj Magio?

Tak ja 800 metrov nedáš 90mbps ani vo sne.

Návrat na "Siete"