HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 950
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT

Príspevok od užívateľa 4040 » Pi 31. Jan, 2020, 12:04

Jeden klik v Rufuse na zmenu MBR alebo GPT.To je všetko.Už som viackrát čítal ,ako MCT odfajčil USB alebo si niekto omylom spravil inštalačku z disku.DVD funguje vždy ,akurát že väčšina v PC ani nemá DVD mechaniku.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21117
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 31. Jan, 2020, 13:16

Mct odpalilo tak trt si myslim, proste usb umrelo zrovna pri robeni instalacky
Niektore usb kluciky su ciste odpady ale smola
Rufus je tak na 2 kliky alebo na jeden...
Osobne robim cez rufus
Ak je bios nastaveny inak ako bios tak instalacka je vtedy nefunkcna(rufus mbr/gpt)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7457
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 31. Jan, 2020, 13:24

Neviem, s rufusom som pozazival haluzi a iba v nastaveni mbr/gpt to veru nebolo...
Mame externe dvd mechaniky a aj tie cez usb funguju vzdy a vsade. Niekolko krat som vytvaral instalacku cez MCT a prislo mi ovela spolahlivejsie jak rufus :-)

Samozrejme, tazatel nech pouzije co sa mu paci, napisal som len svoje skusenosti.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 950
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT

Príspevok od užívateľa 4040 » Pi 31. Jan, 2020, 14:17

Už sa to zmenilo a nemusíš nič iné meniť.

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa schyzoy » Ne 09. Feb, 2020, 22:53

PROSÍM o radu: spravil som cez MCT iso, napálil DVD, spustil inštaláciu. Info: mal som "Windows 8", bez akéhokoľvek prívlastku

Pri inštalácii sa ma spýtal na verziu, ktorú chcem inštalovať (robil som clear install z DVD mechaniky, vymazal som všetky partície (okrem interného 20GB SSD), t.j. len na 2,5" SSD Patriot disku, spojil v jednu a začal inštaláciu

Vybral som "Windows 10 Pro" - reku keď ho ponúka, poďme doňho :-)

Problém je: že neviem po naištalovani ACTIVATION spraviť, vypisuje mi chybu... Skúšal som aj zadať KEY, ktoré som pred inštaláciou prečítal tými tools čo ste odporučili - neberie ho :-(

Otázka: bude to tým, že som dal PRO verziu? Ďakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3655
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ne 09. Feb, 2020, 23:20

Áno. Mal si dať verziu akú si mal predtým u 8
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa schyzoy » Ne 09. Feb, 2020, 23:28

Veď asi hej, lenže ja som nevidel na mojej osmičke žiadne "Home", ani "Pro", tak som nevedel či si môžem vybrať "čokoľvek" z ponuky Win10...

Otázka:
1. musím celý install od začiatku, alebo viem "downgrade" z PRO na "čistú", resp. "Home"?
2. pokiaľ nechám Pro a nebude aktivované, prichádzam o nejakú funkcionalitu?

Ďakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 950
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 09. Feb, 2020, 23:30

Neviem ,či je možnosť vrátiť sa z verzie Pro na Home, bez preinštalovania ale skús.Odpoj net,vyber si zmeniť kľúč a vlož tam :
YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7.Ak ho zoberie , tak po reštarte sa pozri ,akú máš verziu.Ak Home , tak pripoj net, či sa aktivuje sám.Ak nie zadaj svoj kľúč.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 14128
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 09. Feb, 2020, 23:34

Downgrade je mozny iba z enterprise na pro





.

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa schyzoy » Ne 09. Feb, 2020, 23:49

4040 - The product key you entered did not work... Pri odpojenom NETe

Chlapi takže install odznova? Zoberie to potom ten môj originál kľúč z BIOSu (alebo aj manuálne, len nech to ide...)?
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 14128
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa Snake » Po 10. Feb, 2020, 00:15

odznova





.

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa schyzoy » Po 10. Feb, 2020, 00:22

OK, idem teda na to... Vďaka
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: HELP: Upgrade NB s Win8 na Win10 cez MCT, activation(!)

Príspevok od užívateľa schyzoy » Po 10. Feb, 2020, 22:12

Hotovo: zvolil som Home a sám sa aktivoval :good: Vďaka!
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"