Telekom Magio opticky internet

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4182
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa molnart » Št 05. Sep, 2019, 21:10

Kedze nechcem kradnut temu o T-Com DSL tak radsej zakladam novu.

Dnes sa u nas snazili zapojit Telekom optiku na dvoch miestach - u seba a u rodicov. U rodicov to ako tak slo, ale vecer tom odpojil ten opticky kabel z Huawei routra (potreboval som ho previest inam aby nezavadzal) a uz internet ani TV sa nerozbehli. Kabel si myslim ze mam pripojeny a zacvaknuty dobre, ale opticky signal nechyta. na linke sa mi snazili nahovorit ze som ho nalomil - akoze ten kablik je fakt tenky, neviem ci sa dal ohnut tym ze asi 5 min. bol preveseny cez tycku vesania v stavanej skrini ??

no a druha instalacia mala byt u mna doma, ale po tom ako natiahli charnicku cez zamkovu na dvore tak zistili ze chranicka na ulici je nepriechodna. co sa mohlo stat, lebo cocoti ju vyviedli v strede toho kde stojime autami, takze parkrat za ten polrok co je tam sme ho autom presli urcite....
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

YTdecoy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 43
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa YTdecoy » Št 05. Sep, 2019, 21:26

No poskodit si ho mohol. Ale zas nieco to vlakno znesie, takze to skorej vidim, ze si sa dotkol tam kde je ferula a je spinava. Ak nemas servítok (nesmie pustat vlakna - napr. kimtech) ktory mas namoceny v isopropyle na jej ocistenie, tak tu spicku len jemne namoc v isopropyle, nech sa bordel odstrani a nech vyprchat alkohol. Zapoj spat a skus. V ziadnom pripade to necisti nicim inym ako isopropylom. Ked tak si vlez to huaweia a pozri ci tam vôbec zobrazuje signal. U b+ by si nemal presiahnut viac ako 27db. Ono toto uz je na hrane, takze ideal do 24db.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6014
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Leon » Št 05. Sep, 2019, 21:47

Ak myslíš ten žltý tenučký, tak ten sa ti asi fakt zlomil a pukol or whatever. Je to dosť krehké. Sused ho mal pri sťahovaní ležiaci úplne rovno na zemi a omylom na neho stúpil so žabkami a tiež mu pukol. Tak isto nechytal signál.
.

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2486
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Mumaq » Št 05. Sep, 2019, 23:40

ten "tenucky" kablicek je opticky kabel, takzvany jednovlaknovy... proste je to sklo, ktore sa da ohybat len do urciteho uhla, ak si ten uhol prehnal, tak ti vlakno prasklo a kablicek je v prdeli. oprava stoji 100eur+
Asus ROG MAXIMUS X FORMULA, i7 9700k@5GHz & NZXT Kraken X72(3x Aer P120 pull), G.Skill Trident-Z 16GB 3600MHz CL16, Asus GTX1080Ti Turbo, Samsung 970 PRO 512GB(system), Samsung 850 EVO 500GB(games), Intel M.2 1TB(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Low noise Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1938
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa mirjak » Pi 06. Sep, 2019, 00:43

100eur oprava? Tak to radsej neekologicky kupit novy kus za 25e
https://datacomp.sk/fiber-kabel-sc-apc- ... 30569.html

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4182
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 06. Sep, 2019, 04:44

wtf, to fakt??? akoze ho preco nedavaju do nejakej chranicky alebo niecoho? chlapik to natiahol tak ze isiel z rohu vstavanej skrine dopredu cez saty na policku dozadu, tak som prevrtal policku a natiahol priamo...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2486
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 06. Sep, 2019, 07:29

Super a ako ten kablicek napojis? Skrutis ich dokopy? Ono sa to zvara specialnym kusom techniky.
Asus ROG MAXIMUS X FORMULA, i7 9700k@5GHz & NZXT Kraken X72(3x Aer P120 pull), G.Skill Trident-Z 16GB 3600MHz CL16, Asus GTX1080Ti Turbo, Samsung 970 PRO 512GB(system), Samsung 850 EVO 500GB(games), Intel M.2 1TB(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Low noise Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

YTdecoy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 43
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa YTdecoy » Pi 06. Sep, 2019, 07:47

Normalne sa taha 3mm patch pripadne ezbend verzia ktoru dokonca mozes omotavat okolo prstu. Ten zlty tenky sa na koncove pripojenie nepouziva, pouziva sa vo vani a pod., klasika pigtail kde sa navaruje. Skus si pockat co sa objavi moj predchadzajuci prispevok.

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2486
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 06. Sep, 2019, 08:14

Setria kde sa da... ja mam pocit, ze ich davaju naschval, aby to potom mohli opravovat. Patchkabel som este nikde nevidel v byte zakaznika
Asus ROG MAXIMUS X FORMULA, i7 9700k@5GHz & NZXT Kraken X72(3x Aer P120 pull), G.Skill Trident-Z 16GB 3600MHz CL16, Asus GTX1080Ti Turbo, Samsung 970 PRO 512GB(system), Samsung 850 EVO 500GB(games), Intel M.2 1TB(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Low noise Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1938
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa mirjak » Pi 06. Sep, 2019, 08:34

Tak mne dotiahli chranicku ukoncenu zasuvkou na stenu, tam zafukli vlakno a z nej idem uz tym vymenitelnym fc patch kablom do telekom ont / hujaweja... presne ako ma telekom na webe v pdf "zriadenie optiky" aj s obrazkami. Rovnako v inej lokalite spravil Orange. Iny kraj, iny mrav...

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4182
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 15. Sep, 2019, 02:34

tak technik ten nalomeny kabel vymenil u rodicov este minuly tyzden.

dnes zapojili aj mna, robili to takmer 6 hodin. pri tej "nepriechodnej" chranicke na ulici sa ukazalo, ze je iba zapojena do zlej krabice. jednu telekomacku krabicu mam tesne vedla brany na susedovej hrane pozemku, ale ku mne chranicku natiahli nie od neho, ale z druhej strany, o 4 domy dalej... pritom ta chranicka bola tiez nejaka tazko priechodna, takze museli ju odkopat do pol metra v zemi. potom asi hodinu im trvalo kym prevrtali schody (par mesiacov dozadu este ked som robil zateplenie som sa pytal telekomu aku mam spravit predpripravu, nechceli mi povedat, tak teraz mali robotu navyse a ja pod schodmi ochrannu listu ktoru som tam mat nemusel). nasledne im nechcelo prejst vlakno, takze museli vytiahnut, rozpojit chranicku na ulici a zaviest to zo stredu. potom ani za boha sa nechcel rozbehnut set top box, po niekolkych telefonatoch sa zistilo ze v bridge mode su porty LAN 1 a 2 zablokovane a treba to pichat do 3 alebo 4. no proste mala to byt rychla akcia na sobotu, stravili u mna polku dna.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2134
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Blackhawk » St 09. Okt, 2019, 15:10

Asi nebudem zakladat nove vlakno, nemate nahodou niekto skusenosti s "Magio internet vzduchom"?
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2134
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Telekom Magio opticky internet

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Pi 11. Okt, 2019, 20:55

nobody?
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"