Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
michalesku
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 2
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa michalesku » Št 18. Júl, 2019, 21:26

Teba nemusi zaujimat historia toho PC/NB.. Kedze je to OA, je aj upgradovana licencia viazana na stroj rovnako povodna.. Ako som pisal, rozhoduje udaj na fakture, nepotrebujes k tomu COA..

Rovnako ked si objednas napr. ESD GGK licenciu, dostanes len potvrdzujuci mail a doklad o kupe.. Ten vacsinou skonci v uctovnictve, ale o mail mozes kludne v priebehu casu prist.. Ziadny COA nedostanes..

Rukami mi za takmer 10 rokov (len v ramci mojej firmy, predtym to bolo este viac) preslo niekolko stoviek repasov, minimalne 99% slo do firiem, takze potom ako prestali poskytovat COA (W8 a vyssie) som to niekolkokrat preveroval..
kllr007 napísal:
Št 18. Júl, 2019, 17:45
Je tam CZ OS, môžem nahodiť SSD a spraviť čistú inštaláciu SK ?
Kludne..
nastudujem si pravidla podpisu

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa Snake » Št 18. Júl, 2019, 23:50

V prvom rade, ja neriesim repas, repas sa na auditoch riesi prave COA nalepkou ktora aj teraz vyzera presne takto. Nam naozaj pri auditoch nestaci ziadna faktura, nakolko OEM licencia ma ako prvy ukon priradenie licencie k danemu stroju, ked nevies dokazat priradenie k stroju (COA v pripade COEM), tak bohuzial.

Druha vec, ESD GGK neexistuje, existuje ESD OEM a ano, ty si skutocne ten mail a FA musis uchovat, nemas ho pri audite? Tvoja smola. Rovnako VL, rovnako CSP/OSA pripadne select/EA.

Dalsia vec je, ze ano, teba musi zaujimat historia toho zariadenia, dokonca si pytame aj darovacie zmluvy, ci pripadne potvrdenia o prevodoch licencii, toto sa dialo ked tu ludia zacali chytracit vo firmach s Ebayovimi klucmi, nevedia dokazat? Ich problem.

Takze kludne si to preveruj, ale v irsku, kedze my dostavame licencne pokyny od nich, SK zastupenie je iba a iba predaj. Nas skutocne na auditoch nezaujima ze niekto volal na hotline a tam mu to povedali.

Takze opakujem

- Na refurbished masinach MUSI byt COA (ak je to refurbished OEM)
- Datum upgradu na OA (kedze uz spominas OA), je viazany do datumu, po tomto datume ak to nie je na povodnom accounte na OA (OA = Originally Acquired), tak smola, nelegalne.
Obrázok
- Ze jemu slahnu na fakturu Win 10 a nedaju mu COA lebo to beru tak ze Win 7 klucom updatne a aktivuje Win 10, to nie je nas problem, to si bude on spovedat pri auditoch preco to tak ma
- ESD a akykolvek digitalny predaj musi mat stale papierovy (prip. elektronicky) doklad o nadobudnuti, scenare typu padol nam mailovy server nas naozaj nezaujima, my potrebujeme original doklad o nadobudnuti, je uplne jedno akou formou sa to doda. Stat rovnako nezaujima ze ty si vedies elektronicky uctovnictvo, papierovo to mat musis, nemas? Tvoj problem, same here
- Prevod licencie sa realizuje darovacou zmluvou, prip. zmluvou o kupe, kde sa strana A vzda licencie, a strana B nadobudne licenciu pricom tam specificky musi byt napisane ze bola OBOZNAMENA s podmienkami pouzivania produktu a suhlasila s nimi vopred (EULA).

Takze prosim nesirit dezinformacie, licencne audity (aj na podnet FSSR/DUSR) vykonavam takmer 7 rokov, mesacne som na tieto veci skoleny (lebo musim), a rovnako mne diktuje (ako vlastnik licencie) licencne podmienky a guidelines Irsko, nie zive.sk, nie refurbisheri, nie miestni ajtaci, a nie ludia co si kyvnu ze toto nemusim mat. Musis. Pri Office 2010 OEM si musel ma dokonca povodnu krabicku s jednoznacnym priradenim, nie vystrihnuty product key, ale kompletne celu krabicku, to iste Windows 7/8 FPP/OEM.

PS: to ze refurbisheri sa tu posledny rok a pol zacali schovavat na upgradovatelnost predoslych Win na Win 10, to je ich vymysel, nie nas. Pre nas plati datum popisany vyssie, a kedze faktura je vydana po datume, je jasne ze toto je neobhajitelne (ani pod OA, kedze v dobe skoncenia upgradu si OA nebol). Po spravnosti ak ma pecko Windows 10 licenciu, VZDY sa pise edicia, a jazyk, to ze oni tam napisu WIndows 10 a haslo, neni nas problem, ale problem toho kto to kupoval, a ak tam je Windows 10 Pro, tak podla MPSA ma byt na fakture uvedena zvlast licencia v tvare:

SKU: QLF-00572
Popis: Microsoft Windows 10 Pro SK 32/64bit MAR License
Cena: 40-70€ s DPH

Podtrhnute, zhrnute, on platnu licenciu nema, nakolko licencia na Windows 10 Pro upgradnuta z Win 7 po datume free upgradu je sice aktivovana, nie je ale platna, na nu by musel mat zvlast zakupene SKU pisane vyssie (naco by inak existovalo hejze?), Microsoft nikdy prachy stracat nebude, to mi mozte verit.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2959
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 19. Júl, 2019, 06:36

No to je pekné v peeeečku.
Tak asi poziadam o storno a vrátenie NB, prípadne ho predam prec. Rozmýšľal som aj nad týmto Operačný systém
MS OEM Win 10 Pro Refurbrished SP1 32/64 - bit Czech, + inštalácia, ovládače, predajné iba s technikou ( + 30,89€ bez DPH )
ale zbytočne problémy keďže neviem či by to stačilo.

Zbytocne problemy, kupi sa nejaký nový lowend a bude asi vybavené. Keby som aj kúpil napr toto Microsoft Windows 10 Home SK 64-bit (OEM): https://www.alza.sk/microsoft-windows-1 ... 817670.htm tak sme zasa cenovo inde blížiac sa pomaly k 400€ a za to kúpi aj nový s OS, hoc plastak.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2959
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 22. Júl, 2019, 10:15

Tak sme sa radili aj so znamym co fusuje do pravniciny a hej nepreslo by to.
NB sa bude vraciat spat, co bol celkom slusny ustupok zo stany shopu.
Snake napísal:
Št 18. Júl, 2019, 23:50
Teraz otazka - keby som tam objednal NB a vybral toto ako OS, uz je vsetko v pohode ? Bude to stitok, bude to na FA. Ci zasa som vedla ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa Snake » Po 22. Júl, 2019, 15:26

Vzdy su podstatne tieto veci
1. Nadobudacia faktura kde je jasne vidiet zakupeny produkt, ediciu, bitovu verziu, jazyk, cenu (nesmie byt 0), a licencny program
2. Urobit priradenie licencie (v pripade FPP/COEM/DOEM sa to riesi COA, v pripade VL/ESD treba elektronicku evidenciu, v pripade auditu na elektronicku evidenciu treba dokazat neporusenost priradenia /auditpro prip Microsoft MAP/)
3. instalovat korektnu jazykovu ediciu a licencny program (nesmie byt nainstalovana SK verzia ak je na fakture CZ/EN, da sa to zistit pomocou BaseLocale parametru), rovnako musi byt nainstalovany korektny kanal, tj nie VL v pripade OEM a pod.
4. uzivat v zdravi.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2959
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 22. Júl, 2019, 15:47

Ok, a teda v prípade toho ako som dával príklad - bude to štítok, bude to na FA, inštalovaný bude rovnaký jazyk a edícia. Bude to ok?
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa Snake » Po 22. Júl, 2019, 15:57

ano
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2959
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 22. Júl, 2019, 16:47

Výborne, dik.
Výmena HDD za SSD vplyv na to dúfam už nemá (tj na FA NB s HDD v popise ale reálne má SSD).
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Licencia - W7-W10 upgrade u repasu

Príspevok od užívateľa Snake » Po 22. Júl, 2019, 18:00

Nie. Tieto veci sa už moc neriešia
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"