Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10397
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 11. Júl, 2019, 11:56

Parcela e je prave z takychto dovodov problem,hranice, vlastnictvo atd...

Ale snad to dobre dopadne,rozumej,ze uz ti ine nezostava :D
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3038
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 11. Júl, 2019, 12:53

Nema to preco zle dopadnut pevne verim :) na druhej strane ubrali sebe, aj ked iba meter asi je to paka na argument :D
Spoiler: ukázať
MB ASUS Z87-PLUS CPU i5 - 4670K GPU ASUS STRIX 980 SSD Intel 330 180GB HDD WD Green 2TB and some other not important stuff...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10397
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 11. Júl, 2019, 13:52

ja som to pochopil,ze tebe zasahuju do pozemku ( ty si ukrateny), ak som to zle pochopil beriem spat, ale v kazdom pripade Eckova parcela je risk kupit :)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3038
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 11. Júl, 2019, 19:33

Pochopil si to spravne, ale vzhladom na okolnosti to nei je nic hrozne. je to jeden jediny sused ktoreho mam tak snad prave on nebude debil ;)

parcela je prave na katastri a prepisuje sa na Ccko takze no problemo.
Spoiler: ukázať
MB ASUS Z87-PLUS CPU i5 - 4670K GPU ASUS STRIX 980 SSD Intel 330 180GB HDD WD Green 2TB and some other not important stuff...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10397
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 11. Júl, 2019, 19:35

Nehovor hop kym ti ten plot neposunie,divil by si sa ako rychlo sa da kabat otocit,ale ako vravim,snad vsetko bude ok a potom pockame na tvoje skusenosti (v tom case ja uz budem kludny lezat na nasej terase) :D
King is back from VACation :D

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4333
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Št 11. Júl, 2019, 20:44

poradte, do mesiaca sa dostavia hruba stavba ...uz teraz je rozpocet taky aky je ... klima nebola v plane .. ale coraz viac dumem, hodit do stien aspon predpripravu ? je to 4i bungalov .... Lebo napr, v kancli pouzivam klimu furt, ked sa da ... ale doma ju nemam = nepouzivam, ale napr. kolega ma doma klimatizaciu a proste ju nepouziva, resp. minimalne ... tak teda co ? :D

EDIT: neviem ci to pomoze, ale bude tam podlahovka s TC, cize viem aj "chladit" podlahu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6522
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stiv » Št 11. Júl, 2019, 20:49

Urcite ano. Pockaj ked pride zase horuco hned zmenis nazor. :D

V kancly ide nonstop, doma je do 26 cez den ale ked nieco robim alebo ma hreju nervy tak zapinam.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4333
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Št 11. Júl, 2019, 21:08

kolko stoji taky "meter" predpripravy, odhadom ? ma vyznam chladit vsetky miestnosti, alebo nie ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3038
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 11. Júl, 2019, 21:09

zalezi od skladby stien, fazoveho posunu (ak mas ytong a polystyrne tak nic) a samozrejem strechy (taku zelenu strechu neprehrejes len tak).

niekto hovori ze TC a studena podlahovka nerobia nic, niekto ze v pohode staci. tak asi je to individualne a podla domu.
Spoiler: ukázať
MB ASUS Z87-PLUS CPU i5 - 4670K GPU ASUS STRIX 980 SSD Intel 330 180GB HDD WD Green 2TB and some other not important stuff...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4333
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Št 11. Júl, 2019, 21:11

bude to tehla 30tka + zateplenie 20

strecha je druha vec ... mozem si vybrat .. bud cierna strecha + antracit obklad + antracit okna a biely dom ... alebo taka ta klasicka bezovo-zlto-neviem co + tehlickovy obklad + klasicka oranzova strecha .... ciernu nechcem prave kvoli slnku, ale zase je to asi viac "moderne" ... aj z toho mam dilemu :D
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10397
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 11. Júl, 2019, 22:08

V kazdom pripade to vezmime realne,podlahovku emozes rusim chladit pod 19st,aby nekondezovala a pod.

Ajo osobne si to asi predstavit neviem,tiez som sa s tou myslienkou pohraval,ale nakoniec som dal normalne split klimu, 4ks. Platil som 800e za predpripravu,kazda 200e..ale ponuky na predpriravu boli aj 3-4tis :D

Nie som az taky klimovy typ,ale cim dalej viac to pouzivam.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4567
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Chris » Št 11. Júl, 2019, 22:10

shajek napísal:
Št 11. Júl, 2019, 21:08
kolko stoji taky "meter" predpripravy, odhadom ? ma vyznam chladit vsetky miestnosti, alebo nie ?
Co myslis pod predoripravou? Vysekat do stenny miesto na tie 2 medene trubky?

Ci chces polozit medene trubky? Meter stoji tusim 5e

Klimu by som urcite dal
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4333
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Št 11. Júl, 2019, 22:11

vysekam si aj sam :D samozrejme pripravenie potrubia do takeho stavu, ze sa len kupia jednotky ked pride na to cas. Tych 800e sa mi celkom paci :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10397
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 11. Júl, 2019, 22:30

tak ako zalezi od toho co vsetko si predstavujes no, teoreticky si to pripravit vies aj sam "asi". myslim,ze ziadny panko co robi klimy tam nepojde len kvoli tomu, aby ti polozil trubky do vysekanej steny ... takze rovno by som im to nechal vsetko spravit. ono su aj take boxy na stenu,ze ti netrcia kable jak u d.bilov - ak sa rozhodnes napr o rok dva tri.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Pi 12. Júl, 2019, 14:54

Chladit podlahu je fak blbost, realne mozes ist na 19-20st

ja chladim vodou cez fancoil a svoje skusenosti som popisal uz vyssie. Nikdy viac by som do toho nesiel a dufam ze mi to firma vymeni za normalnu klimu. Aby po celom dni som stiahol teplotu o 1.2st dole je velmi slabe.
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"