DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 01. Apr, 2019, 15:36

Tá posledná veta je na zamyslenie - čo je DIGI? Je to alternatívec, alebo Telekom? :D
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 01. Apr, 2019, 22:48

no to je zaujímavá otázka.. ale neprekvapilo by ma keby digi považovali za alternatívu :-D :-D

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 156
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 02. Apr, 2019, 08:39

Pochybujem, ze alternativci maju rezervovane kapacity na ustredni.

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ut 02. Apr, 2019, 16:16

Menšia oprava. Po dnešnom telefonáte mi povedali, že 10€ za net je v prípade, že by som zobral ich DIGI TV. Keď chcem len DSL, tak je to 14€ - aj tak lepšie ako 20€ u Orange...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 04. Apr, 2019, 10:11

aj tak je to super cena... za toľko nemá ani jeden net.. ešte v prípade telky (čo doma mám) asi by som k nim aj prešiel... len ja som rok ešte vo viazanosti :-)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 04. Apr, 2019, 11:25

Ja som dal u Orange výpoveď (keďže sa nemajú ku zmene ceny). Začiatkom mája dám žiadosť u DIGI, tak som zvedavý ako to dopadne.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Št 08. Nov, 2012, 17:18

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa JHUNTED » Št 11. Apr, 2019, 13:18

Tak páni, dnes my volali technici z jednej dodávateľskej firmy Slovak Telekom(tuším nejaký Spojstav). Žial v ústredni DSL lame už nemali voľný port.
Nakoľko Orange som mal aktívne do konca apríla povedal som im nech my odpoja Orange a pripoja na DIGI. Bez výhovoriek my vyšli v ústrety.
Akurát pokiaľ my Digi nepošle zmluvu aj s prístupovými údajmi do vtedy som bez internetu. Dúfam , že to nebude dlho trvať..
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.

Užívateľov profilový obrázok
JHUNTED
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 81
Dátum registrácie: Št 08. Nov, 2012, 17:18

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa JHUNTED » So 13. Apr, 2019, 10:58

Včera my došla SMS, že zariadenie je odovzdané kuriérovi.. :)
supportsat.cz - CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu. CZ and SK forum for fans of satellite tv and satellite boxes.

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » So 13. Apr, 2019, 12:49

Neskúšal si použiť DSL modem od Orange, či na ňom nepôjde aj DIGI?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » So 18. Máj, 2019, 17:16

Tak už bežím na DIGI DSL 30/3. Reálne to ide cca 25/2,9 (DL mohol byť aj vyšší - u Orange som mal 28-29). Vo štvrtok 16.5. došiel technik z Telekomu a prepojil ma z Orange na DIGI. Trochu chaos, keďže som nemal ešte zmluvu podpísanú, ani údaje do modemu. V piatok 17.5. som volal DIGI čo a ako - zmluva s modemom na ceste kuriérom (asi dojde až v pondelok 20.5.). Dostal som údaje a v pohode ide net.

PS: keď technik videl, aký mám modem (Zyxel VGM1312), tak povedal hneď, že po zadaní loginu pôjde net a že ten istý posielajú kuriérom. Hlavne že operátor DIGI tvrdil, že len s ich modemom to pôjde. Na vlastnom vraj nie...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 21. Máj, 2019, 13:55

Co je zredukovany profil este? Ze to ide len tolko?

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ne 26. Máj, 2019, 19:33

Router dorazil, ale ZTE Speedport Entry 2i. Asi zostane do zásoby, keby niečo.

Rýchlosť trochu upravili a idem krásnych 29/3,5
Jedno ma ale hnevá. Asi používajú dvojitý NAT :( Tým pádom neviem používať dynamické DNS. Vedel by niekto poradiť, či sa to dá nejak ošéfovať? Doteraz som mal nastavené dynamické DNS na dlink konte a v Mikrotiku sa opakovane v intervaloch dotazovalo na aktuálnu vonkajšiu IP a v prípade zmeny ju aj aplikovalo. Teraz mi priraďuje IP z rozsahu 100.64.x.x, ale cez prehliadač mi ukazuje rozsah 159.253.x.x Tým pádom sa z vonku neviem pripojiť, keďže nesedí IP.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 01. Júl, 2019, 12:59

@maxman aká je zatiaľ skúsenosť s digi netom? Uvažujem prejsť od telekomu k tomu nakoľko doma máme digi satelit .... :-)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1774
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ut 02. Júl, 2019, 11:35

Čo sa týka rýchlosti, je to OK. Stabilita taktiež. Mal som už aj niekoľkodňový výpadok - ťažko povedať kde bola naozaj chyba. Či na strane Telekomu, Orange alebo DIGI (net mi vypadol v 1. deň nového fakturačného obdobia u Orange, aj keď som už nemal platnú zmluvu - u DIGI som už bežal na ich prihlasovacích údajoch a k tomu sa na našej ulici hrali s káblami ujovia z Telekomu). Technická podpora je ako vždy veľmi biedna, keďže jediné čo riešili je, že nemám zapojený ich router (podobne je ale na tom aj Orange v prípade problémov). Jediné čo ma dosť s**ie, že používajú dvojitý NAT, ako som písal vyššie. Ale čo som čítal, tak to už aj iní nasadzujú :(
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: DIGI (DSL) - Info, novinky, skúsenosti

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 03. Júl, 2019, 07:35

@maxman to už asi všetci operátori toto začnú robiť.. kolega má problém na jednom mieste na orange internete rozbehať tiež ddns nakoľko orange má tie ipv6... tiež to nechce ísť... lebo router má ipv6 a v prehliadači je ipv4 adresa...

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"