T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4194
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 31. Mar, 2019, 20:32

aky je zmysel mat vlastny router za telekomackym ak routovanie aj DHCP nechas na tu ich krabicku? si rovnako vystaveny nestabilite ako keby si tam vlastny router ani nemal, praveze si si este predal dalsi mozny zdroj problemov do systemu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 911
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 31. Mar, 2019, 20:55

Ak to patrilo mne , tak DHCP mi nerobí ich krabička.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ne 31. Mar, 2019, 22:54

chlapi ako funguje ten bridge mód u nich v telekome? Dosť nad tým rozmýšľam... Momentálne mám to nastavené tak, že dhcpčko mi dáva ich zariadenie a mám 2 routre káblom na to napojené, ktoré mám nastavené ako acess pointy.

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1748
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 01. Apr, 2019, 01:21

4040 napísal:
Ne 31. Mar, 2019, 19:32
Ešte že si to napísal.Ani som nevedel , že môžu byť aj problémy, pretože som ich nemal.To čo som potreboval ,mi išlo bez problémov.
Tak napr. remote prístup na kamerový sytém, VPN, niektorý client na EA/Ubisoft/Blizzard (neviem presne ktorý) robil problémy, Xbox bol z toho mimo

@matuskorv, v jednom zariadení budeš musieť routovať + DHCP mať
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 01. Apr, 2019, 07:51

@matej.T takže viem si dajme tomu môj tp link TL-WR940N nastaviť tak, že bude routrovať aj priame dhcp mať??? Trošku mám pocit, že ten telekomácky router po týždni neustále pustenia blbne...

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 911
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 01. Apr, 2019, 10:19

@Matej.T
Toto viem ale ako som už písal, to čo potrebujem ,mi išlo a ide bez problémov.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4194
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Po 01. Apr, 2019, 10:34

@matuskorv: tp-link tak vies nastavit, ale potrebujes k tomu aby ten telekomacky router predtym neroutoval, a to vedia prestavit iba oni.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 01. Apr, 2019, 10:46

a je to tak lepšie ak to tak nastavím? Lebo dosť nad tým uvažujem.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 911
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 01. Apr, 2019, 10:49

Si presvedčený , že blbne ich router a nie Tvoj TP-Link ?

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4194
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Po 01. Apr, 2019, 10:52

tie telekomacke routre moc nemaju vykonu navyse, takze sa moze stat ze po vacsom pocte pripojeni (napr. torrenty) vytuhnu alebo sa rychlost vyrazne spomali. vtedy pomoze ked vsetky routovacie funkcie prenachas na nejake schopnejsie zariadenie a telekomacku krabicku nechas iba dekodovat DSL signal. ale stale to nie je 100% riesenie, v praxi aj tak som musel ten ich router restarovat kazdy mesiac

edit: 4040 ma validny point. ten tp link na tom tiez lepsie nebude ako ich router, povedal by som ze skor opacne
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1748
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 01. Apr, 2019, 12:43

TL-WR940N je/bude nepoužitelné zariadenie. S tým si nepomôžeš, možno aj pohoršíš. Má niekto skúsenosti s FRITZ!Box v našich končinách?
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 01. Apr, 2019, 13:22

dobre dík za rady chalani.. nechám to tak nastavené ako mám... zas to nerobí takú šarapatu, že by to bolo nejaké zlé....

Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Po 01. Apr, 2019, 13:44

Ja mám cez gpon 300/30 Huawei Bridge fw, na rout edgerouter x a slape to ako víno ( cez 20 zariadení ) .
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 86
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » Pi 12. Apr, 2019, 13:07

Zdravím,na VDSL mám vždy ping medzi 40-45 (merané káblom) ráno aj večer,dá sa s tym niečo robiť ? je to reklamovateľné ?

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4368
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 12. Apr, 2019, 13:20

a co je na tom zle ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"