ako na patch panel?

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 03. Mar, 2019, 21:17

Idem doma dokoncovat domacu siet a chcem si dat do racku patch panel. nemam s tym ale skusenosti, doteraz som len krimoval koncovky.

mam si kupit nieco taketo? https://www.alza.sk/datacom-patch-panel ... 78.htm?o=6 potrebujem k tomu nejake specialne naradie?

alebo lepsie kupit taketo keystony https://www.alza.sk/datacom-rj45-utp-ca ... 363186.htm a "prazdny" panel k tomu?

ide mi hlavne o to aby som pri praci nezosedivel aby to slo co najjednoduchsie. (jedno koncovku krimpujem aj 10 minut...)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1935
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 03. Mar, 2019, 21:20

ked uz mas rack kup si rovno patch panel a ktomu tieto klieste https://www.alza.sk/narazacie-pre-svork ... d60495.htm s tymi sa robi dobre a bezproblemov to tam nacvakas
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8718
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 03. Mar, 2019, 21:58

Ono dnes mozes kupit tie koncovky, do ktorych sa ten kabel zacvikne a nepotrebujes tie klieste. Ak ti ale trva koncovka 10 minut, tak toto vidim u teba aj na par dni. Neviem ale kolko koncoviek ides do patch panela ukoncit. Ak stym nemas skusenosti, radsej si ukonci koncovky rj kvalitnym konektorom a tie rovno das do switchu. Nehaj si do buducna par desiatok cm rezervu, ak sa rozhodnes predsa len osadit patch panel.
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 03. Mar, 2019, 22:23

hlavny problem pri krimpovani mam s radenim kablov aby vysli na rovnaku dlzku, zvysok uz ide. praveze dlzka kablov je len-tak-tak, mi to dotiahne k racku, aj tak ich budem musiet dat uplne na vrch a pravdepodobne este podlozit rack.

tie keystony mi pridu lepsie z toho pohladu ze s tym mozem robit tam kde je dobry pristup a potom uz iba zasuniem do panelu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8718
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 03. Mar, 2019, 22:53

Zo skusenosti ti mozem povedat, ze ak tie kable mas len tak tak, tak sa s tym panelom natrapis. V tomto pripade doporucim, aby tie koncovky v patch panely boli vyberatelne a mohol si tak najprv osadit koncovky a tie potom osadot do patch panelu
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 03. Mar, 2019, 22:57

takze toto je dobre? https://www.alza.sk/datacom-rj45-utp-ca ... 363186.htm
treba k tomu aj tie klieste co dal patro?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1950
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa mirjak » Ne 03. Mar, 2019, 23:12

lsa/krone tool na alze vyzera ako lacna cina na aliexprese, akurat ze tam je za 1/10 ceny... ak by si siel cez BB, 1ks Ti dam
https://www.aliexpress.com/item/2016-Ne ... 51266.html

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8718
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 03. Mar, 2019, 23:20

Ano potrebujes tie klieste na tento typ koncoviek. Kvalita kliesti odpoveda cene. To mas ako stipacky znazka obi a knipex. S obi stipacky su tak vhodne na tenke a make droty. S knipexami nemam problem prestiknut aj hruby drot. Krimpovacie klieste detto. Vacsia co sa ponuka okolo 20eur su sracky. Cest par vinimkam.
NB: Dell Latitude 5480

Hexaris

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa Hexaris » Po 04. Mar, 2019, 12:28


Užívateľov profilový obrázok
Erazer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1018
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 11:00
Bydlisko: Trenčín

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa Erazer » Po 04. Mar, 2019, 13:32

Tiež som za prázdny panel a keystony. Oveľa lepšie sa s tým manipuluje keď ideš s rackom niečo robiť. Keystony poodopínaš z lišty a vytiahneš celý rack ak treba. To sa s prvým linknutým panelom nedá. Keď kúpiš lepšie keystony nepotrebuješ k nim žiadne tools. Iba sa tam povkladajú vodiče to takých britov a zasunie s protikus, ktorý ich tam zatlačí a spojí s keystonom.
https://www.kabelazstrukturovana.cz/ima ... 6701-2.jpg
PC: i5-4570,16GB RAM,1060 6G,SSD 250GB Burst, 500GB HDD, Schrödinger's 500w PSU, m: G502 hero
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:Oneplus2,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa molnart » Po 04. Mar, 2019, 17:18

@erazer, presne take hladam. otazka kde take kupit?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Erazer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1018
Dátum registrácie: St 11. Aug, 2010, 11:00
Bydlisko: Trenčín

Re: ako na patch panel?

Príspevok od užívateľa Erazer » Po 04. Mar, 2019, 17:24

https://www.alza.sk/datacom-rj45-stp-ca ... 89.htm?o=1 :good:

EDIT: panel napr. ten čo postol Hexaris, tiež ho mám len si nepamätám kde som ho kupoval už...

EDIT2: tuším tu https://www.tntrade.sk/solarix-19-neosa ... 65362.html
PC: i5-4570,16GB RAM,1060 6G,SSD 250GB Burst, 500GB HDD, Schrödinger's 500w PSU, m: G502 hero
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:Oneplus2,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"