ako na optiku v zvukovej karte

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1900
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa lepermessiah » St 12. Dec, 2018, 10:59

mne sa zvukovka tiez dotyka grafiky (doslova, opieraju sa o seba) a nemam problem, zeby bolo potrebne aj nejake tienenie? na mojej je pekny kus plechu co tieni, tak bud je ozaj taky dobry alebo moja grafika, ktora uz ma obcas problem sa zapnut nema problemy s piskanim :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » St 12. Dec, 2018, 14:13

zistujem ze ten DAC co som kupil sumi ovela viac ako analogovy vystup zo zvukovky ,ale co by som chcel za 15€

zvukovku nemam tienenu nicim..chip je len 3cm od gpu

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Andre » St 12. Dec, 2018, 16:45

mas to zapojene do rca vystupu?
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1434
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa dargy » St 12. Dec, 2018, 20:16

a nevies prehodit zvukovku no najspodnejsieho pci-e slotu? mne to velmi pomohlo pri mikrofone, kde som chytal vsetko od gpu.
ono to nemusi byt nutne v pci-e x4
ono miesto nad gpu je to najhorsie co moze v pc byt na umiestnenie zvukovky
ZDROJ: Seasonic 850W PRIME 850 Gold SSR MB: MSI Gaming 5 CPU: i5 4670K@4,5GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB G.SKILL RipjawsX 2400 MHz CL 11 VGA: MSI R9 390 GAMING 8GB HDD:Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS + 120GB Barracuda IDE SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL HEADPHONES: Superlux HD330 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Št 13. Dec, 2018, 22:22

viem ju tam dat,ale neviem ci bude ok,ked bude mat karta pod sebou len centimeter volnho miesta..teda ohladom chladenia to bude ok

inak fun..v poslednych dnoch som zacal pocut v reprakoch tento zvuk ..len obcasne rusenie..teraz vecer to rusenie ale zacao zniet nepretrzite

najprv ma napadlo,ze rusenie ide z mojho telefonu..dal som ho dalej od reprakov,rusenie pokracovalo,dam rezim lietadlo..furt to robi..
pocuvam a o poschodie nizsie,nie podomnou ale vo vedlajsej izbe telefonuje otec..wtf ? toto mi nikdy nerobilo..napadne ma ze to ma nieco s novym DAC..vytiahnem z neho kable,dam do zvukovky a ticho.. :OO=
obalil som do DAC alobalu a je klud :hysterical:

Edita: tak nepomohlo..takže buď mám rušenie z Pc,alebo z mobilu..jbne ma

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4368
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 14. Dec, 2018, 00:38

Nekupuj 4€ DAC a bude to OK :) (áno, fakt stoji 4€)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Pi 14. Dec, 2018, 01:47


Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4323
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 14. Dec, 2018, 08:05

Však to je ono. Zvyšných 16 stojí škatuľka a poštovné :red:
..

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Pi 14. Dec, 2018, 11:35

kde najdes taku cenu prosim ta :)

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9824
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Andre » Pi 14. Dec, 2018, 13:52

sranda, u mna to ani nesumelo, ani nechytalo rusenie od mobilu
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Pi 14. Dec, 2018, 14:24

ja som to mal napajane z pc..ked som to zapojil do obyc nabijacky z mobilu,tak to cele bzucalo..nabijacky som vyskusal dve

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1242
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa BiFino » Pi 14. Dec, 2018, 15:55

Nie som elektrikár, ale nie je to tým, že nabíjačka z mobilu má len 2 kolíky, ktoré idú do el. siete a nie je tam uzemnenie?
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12515
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako na optiku v zvukovej karte

Príspevok od užívateľa Per » Pi 14. Dec, 2018, 20:43

Zda sa ze som vyriesil problem. Teda nie s digitalom,ten som vyhodil . Znovu som to zapojil na analog zvukovku.Vzdy mi bolo divne,ze to rusenie ustava, ked jack,co je strceny v zvukovke trochu za kabel potiahnem smerom hore. Naopak,ak sa jack vytiahne zo zvukovky a dotkem sa kostry bedni..tak repraky schytaju plnu davku rusenia. Tak ma napadlo ze rusenie nemoze prechadzat cez zvukovku. ta bude dobre odrusena. Rusenie je len na konci,presne tam,kde je karta ukotvena o skrinu..jednou skrutkou.. Stacilo ju povolit,alebo pod nu dat nevodivu podlozku,tym znizit spojenie medzi kostrou skrine a kartou a rusenie je prec. Rovnako myslim rusenie do tej kostri prichadza..cez spoj,skrutku atd..tiez tam urcite pomoze podlozka..
Ako by sa dalo pomoct niekomu,co mu rusenie ide aj z usb to neviem,nie som elektrikar,ani zvukar

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"