Hi-Fi k TV ?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 14. Dec, 2018, 08:33

Kde v to v Kodi nájdem ja som to tam preskumaval asi slabo, lebo som to tam nikde nenašiel sa sa tam zosilit trebárs iba Center?

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4366
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 14. Dec, 2018, 09:34

Z hlavy si nepamatam, ale isto to tam je. Mozno nejaky Add-on. Ak budem mat cas, tak ti to pozriem. Zatial by som skusil Google ;)
..

Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Richard_12 » Pi 14. Dec, 2018, 12:24

Marek125: Neviem ti konkrétne odpovedať ale v Kodi ak vojdeš do Nastavenia systému/Audio, vľavo dole máš nastavenia a opakovaným stlačením potvrdzovacieho tlačidla ovládača "Ok" zmeníš nastavenia na "Expert" a objaví sa ti širšia ponuka zmeniť nastavenia. Sú tam položky ohľadom Downmix.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 14. Dec, 2018, 20:31

No ak mi niekto poradi, ako nastavit a bude to fungovat, tak budem stastny ako blcha. V kodi to samozrejme je, ale vobec to nereaguje, resp. nic to nastavenie nerobi. Uz som to pred casom vzdal :(
Obrázok
Screen je z notebooku, ale na HTPC je to identicke. Tam bezim na Libreelec a prave tam mi to nefunguje.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 14. Dec, 2018, 20:40

A keď má človek domáce kino 5.1 dá sa nastavovať dáko každý kanál zvlášť?

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 14. Dec, 2018, 20:40

To uz si myslim nastavis cez receiver nie?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 14. Dec, 2018, 20:51

Nemám práve AVR mám len Z906 aj keď dám naplno center niekedy sa stane že nepočujem dobre hlasy až keď dám celkové volume hore ale to zas všetko vrieska ako sprosté a cítim sa ako v tom filme ale to aj zvyšok domu. Chcel som riešiť aj plnohodnotné AVR s dakym základným Atmos ale radšej som odložil a idem do projektoru tak by mi to pomohlo aspoň na začiatok.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4366
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 14. Dec, 2018, 23:15

Pri prehravani filmu - settings - audio settings - Downmix: Center mix level
..

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1443
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 14. Dec, 2018, 23:18

Super díky vyskúšam :)

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ne 16. Dec, 2018, 11:21

Ja to tam nemam :-(

//edit: tak som zistil, ze toto nastavenie je az od verzie kodi-18.0-Leia_beta4. No s touto verziou nie je kompatibilny moj skin, takze som nahrany :E :facepalm:
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4366
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 16. Dec, 2018, 12:28

Vsak tych skinov je v Kodi prla prdel. Viem, ze zvyk je zelezna kosela, ale . . . vsak si skus stiahnut aktualnu verziu na inu masinu, alebo hoci aj na ten isty komp, ako portable a som si isty, ze najdes kompromis :good:
..

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ne 16. Dec, 2018, 13:43

Nemienim robit ziadne kompromisy xP
Z nastavenim toho skinu som stravil dost casu a momentalne je cas dost drahy :-)
Ale uz som nasiel upraveny skin na najnovsiu verziu: https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti ... pid2796647
Len sa mi nejak nechce instalovat na HTPC prave alfa verziu Libreelecu. Mozno pockam na final, alebo to preinstalujem cez sviatky, ked ma pani domaca pusti k TV :-D

Este otazka: pohyb po stupnici v tom center mix levele sa prejavi hned, alebo treba restart?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 18. Dec, 2018, 10:17

Nakoniec som objednal ako poslednú možnosť to Onkyo 3800 za 250 z nemeckého amazonu. Uvidíme keď dôjde snáď bude OK a bude vyhovovať. Ak nie myslím že za tú cenu sa nebude problém ho zbaviť a tým sa na to vykaslem :)

Z906 som nakoniec vylúčil keďže dosť často používam aj bluetooth a tam by to nešlo
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3059
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 08. Mar, 2019, 15:54

AVR už nejaký ten piatok doma za mňa spokojnosť. (Až na to že nemá standby a teda pre BT treba manuálne zapnúť AVR. Rovnako CEC nefunguje a AVR said nezapina/nevypina automaticky.) Kamarát zháňa niečo podobné sú na trhu nejaké alternatívy k tomu do 300€ ? Chce to k TV požaduje 4K/HDR tak asi niečo novšie, Onkyo si u mňa skúšal no vyššie spomenuté nedostatky mu prekážali.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2531
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Hi-Fi k TV ?

Príspevok od užívateľa Dunar » Pi 08. Mar, 2019, 15:59

Maš CEC spravne zapnute aj na TV aj na AVR? Podporuje to vôbec kabel, skušal si iny?

Napísať odpoveď

Návrat na "Nákupná poradňa"