Assassin's Creed Odyssey

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Predosly Origins som nehral,takze o to viac som prekvapeny,akym smerom sa AS seria zacala uberat. Dost sa to priblizilo napriklad Witcherovi. A je to neskutocne obrovske,urcite najvacsia hra rozlohou. 300+ hodin to isti
Najkrajsia je ale atmosfera co z hry ide,uzasna exkurzia do starovekeho Grecka. Stavby,priroda,ludia,hudba,zvuky..parada.

Co sa tyka grafiky,tak je to zrejme najnarocnejsia hra sucastnosti na HW. Kvoli nej som sa vlastne rozhodol pre upgrade grafickej karty.
Na max detaily to ide 60+fps vo fullhd len na 1080ti a vyssie.

momentalne som stopol hranie,kym mi nepride nova karta
mam level 13

kludne sa podelte so skusenostami :)





13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
Pini
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 611
Dátum registrácie: St 17. Aug, 2011, 20:37
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Pini »

Malaka misthios ! :D

Posledneho assasina som hral este s Eziom. Ponom to bolo pre mna uplne nezaujimave. Kedze staroveke Grecko mam rad tak som toho assassina vyskusal.. odvtedy to drtim kazdy den ,takze za mna velky :good: . Vela ludi na to nadava, ze "sparta simulator " bla bla, nema to nic spolocne s assasinom - len nazov hry a podobne hovna. Hlavne sa mi paci, ze tam pridali RPG prvky ( plnohodnotne RPG nemam rad to je moc nudne ), vase odpovede maju vplyv ako sa bude vyvijat dej + viac koncov, namorne bitky, hudba, grafika su super.
Skoda tej optimalizacie, hra je CPU killer, moja stara i5 3570k ide vacsinu casu na 100% , fps v mestach su na hranici hratelnosti uz.

Momentalne level 36 , 45h a uz len par questov a main story hotovy.
Spoiler: ukázať
MB:ASROCK B450m Pro4 ,CPU: Ryzen 2600 VGA:Sapphire Pulse RX5700 , RAM:Patriot 2x8gb 3000Mhz , ZDROJ: Seasonic G-550 CASE: NZXT h500 HDD : Seagate 1TB, SSD:Samsung 960 evo 250 gb SSD2:Kingston a400 480gb Mys: Logitech g305 , steelseries Quick Klavesnica: Logitech G11 Monitor: Dell 27"
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

cpu taktok
Obrázok

paci sa mi aj Explore mode,kde sa ti automaticky neukaze na mape,kde mas ist,ale musis to pozistovat v roznych napovedach,ci rozhovoroch..
Naposledy upravil/-a Zoltan Balaton v Ut 27. Nov, 2018, 22:53, upravené celkom 2 krát.
13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4571
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Reputácia: 15
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa kllr007 »

Rovnako na tom je aj Origins.
Každopádne nakoľko som v Origins odohral tiež niekoľko desiatok tak Odyssey ide úplne mimo.mna, čo tak čítam zahraničné fóra tak nie som sám. Tie hry sú tak podobne že fakt záleží komu aké prostredie viac vyhovuje.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Nvidia RTX 3060Ti 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

v origins tusim nebolo mozne v rozhovore zmenit dianie hry,len som cital..nehral :)
v tretom videu co som dal v prvom prispevku chlap dost vysvetluje,ze tam su dost rozdiely vo vela oblastiach
13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8219
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 24
Bydlisko: KE/BT

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa stiv »

Ja som hral Origins a teraz zacinam toto. Je to dost podobne ale nove prostredie na chvilu urcite zabavi. Inac CPU heavy ako predchodca. Pri 10/20 skoky az na 75% usage.
Spoiler: ukázať
Crosshair VIII Dark Hero, Ryzen 9 5900X + EK-Quantum Velocity, F4-3800C14Q-32GTZN, RTX 3090 + EK-Quantum Vector, Caselabs SMA-8, Optane 900P, SN850, 970Pro, 960 Pro, 2x850Pro, Corsair AX1600i, HW Labs 2x480 + 360mm, Aquaero 6XT, 12x NF-A12x25, 2x B14-PS BE, HEATKILLER® Tube 200 D5, Bitspower.
UP3216Q, Vortex Race 3, G903 Hero, G440, C980, Adam A7X, Aune S6, MMX300 v2
DS918+, IronWolf Pro 10TB, RT2600ac, 2x MR2200ac.
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4571
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Reputácia: 15
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa kllr007 »

Per napísal: Ut 27. Nov, 2018, 22:53 v origins tusim nebolo mozne v rozhovore zmenit dianie hry,len som cital..nehral :)
v tretom videu co som dal v prvom prispevku chlap dost vysvetluje,ze tam su dost rozdiely vo vela oblastiach
To hej ale to su take veci ktoré mi neprídu ako niečo kôli čomu by som mal do toho investovať ďalších pár desiatok hodín keď základný gameplay je v podstate to isté. Origins mám fakt rád ale už ani tu sa akosi neviem prinútiť začať hrať DLC.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Nvidia RTX 3060Ti 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Používateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 929
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Reputácia: 0
Bydlisko: Košice

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Klaboor »

Ja som si ju nainstaloval kvoli testovaniu grafiky a musim povedat ze je to dost narocna hra. Keby niekoho zaujimalo tak na Ultra settings to fici takto:
Gigabyte Aorus GTX 1060 3GB FPS Min: 3, Max: 31, Avg: 18
Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti 11GB FPS Min: 29, Max: 116, Avg: 66
zvysok zostavy je pod ciarou. Netusim ci ju budem hrat, momentalne mam rozohraty Rise of the tomb raider a hned po tom idem na shadow, ale je to pastva pre oci. Naposledy som hral trojku takze mam co dobiehat :D
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

to je ake rozlisenie ?
ja to mam v 1920*1200 na ultra
34/78/134

Inak tie "zive" volumetricke mraky ktore zeru najviac vykonu su uplne TOP na ultra
13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4571
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Reputácia: 15
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa kllr007 »

Per teba brzdí cpu.
Origins ide na mojej zostave na FHD ultra + 120% resolution scaler take render je vo vyššom rozlíšení - žiadne prepady pod 60.

Odyssey môže byť náročnejší ale nie až tak.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Nvidia RTX 3060Ti 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

vacsinu casu to brzdi gpu..
nastavil som to ako ty v 1920/1200 a mam 26/70/110
Čo je mierne lepší výsledok ako máš ty..aj na obrázku hore stojí môj cpu mierne lepšie ako tvoj..tak nechápem z čoho usudzujem že mne brzdí tebe nie..
Píšeš že žiadne prepady pod 60 FPS nemás a hore dáš výsledok testu kde máš min 29 .. ľudia :-)
13.6.2008 - 4.2.2020
Používateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2290
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 2
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

este som tuto hru nekupil lebo zatial mam rozohrany far cry 5 tak mozno potom kupim ked dohram, ale pozeral som videa na youtube a osobne tam nevidim ziadny rozdiel v kvalite obrazu medzi high a ultra ale rozdiel vo fps je dost velky. co to hrate tak je tam aj realne vidiet nejaky rozdiel medzi high a ultra ze by to stalo za to obetovat fps?
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5800X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: RTX 3070 Founders Edition Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: Alphacool Eisblock XPX Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4571
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Reputácia: 15
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa kllr007 »

Per napísal: Št 29. Nov, 2018, 00:17 vacsinu casu to brzdi gpu..
nastavil som to ako ty v 1920/1200 a mam 26/70/110
Čo je mierne lepší výsledok ako máš ty..aj na obrázku hore stojí môj cpu mierne lepšie ako tvoj..tak nechápem z čoho usudzujem že mne brzdí tebe nie..
Píšeš že žiadne prepady pod 60 FPS nemás a hore dáš výsledok testu kde máš min 29 .. ľudia :-)
Teraz neviem koho myslíš.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Nvidia RTX 3060Ti 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8219
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 24
Bydlisko: KE/BT

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa stiv »

kllr007 napísal: Št 29. Nov, 2018, 00:13 Per teba brzdí cpu.
Odyssey môže byť náročnejší ale nie až tak.
Nemusi. Mne vyslo min fps 9 4k@ultra a gpu ide na 98% nonstop.
Spoiler: ukázať
Crosshair VIII Dark Hero, Ryzen 9 5900X + EK-Quantum Velocity, F4-3800C14Q-32GTZN, RTX 3090 + EK-Quantum Vector, Caselabs SMA-8, Optane 900P, SN850, 970Pro, 960 Pro, 2x850Pro, Corsair AX1600i, HW Labs 2x480 + 360mm, Aquaero 6XT, 12x NF-A12x25, 2x B14-PS BE, HEATKILLER® Tube 200 D5, Bitspower.
UP3216Q, Vortex Race 3, G903 Hero, G440, C980, Adam A7X, Aune S6, MMX300 v2
DS918+, IronWolf Pro 10TB, RT2600ac, 2x MR2200ac.
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13292
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Reputácia: 0
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Assassin's Creed Odyssey

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

@Klr myslel som Klaboora
ten bench tam je naprd..furt ine hodnoty..aj pocasie sa tam dokonca meni :D
13.6.2008 - 4.2.2020

Návrat na "Hry a problémy s nimi"