Migracia W7 na SSD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 24. Aug, 2018, 10:53

Nazdar, chcel by som cez SATA 3 rozhranie pripojit cca 128 - 256 GB SSD cisto na Windows 7 + nejakych par aplikacii.

1. je na trhu nejaky SSD produkt, ktory v sebe zahrna aj spolahlivu migraciu Windows 7 z HDD na dane SSD
2. alebo kupit SSD a zvolit migracny nastroj od niekoho ineho? Aky?
3. je pouzitie redukcie SATA 3 - m.2 rentabilne?

Hlavny ciel: Kupa SSD a hladka migracia OS na SSD z HDD.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4405
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 24. Aug, 2018, 10:55

1 zalezi podla ponuky daneho SSD - niekedy su pribalene softy
2 aj to je riesenie ktore 100% funguje - je to na tebe
3. ano/nie - zalezi od ceny ake mas SSD a za kolko si zozenies redukciu :) ja som mal za 40€ 250gb m.2 ssd a redukciu za 5e = mne sa oplatilo
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3061
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 24. Aug, 2018, 11:13

Macrium Reflect - podporuje jak spravenie HDD do Image a nasledne obnovenie na SSD (v pripadne ze nemas moznost zapojit oba dva zaroven), tak podporuje priame naklonovanie na SSD (realne vyuzite miesto na HDD musi byt samozrejme do kapacity SSD, ostatne volne si vies rozdelit ako len chces).
Stiahnes Reflect, vytvoris si boot USB (volaju to Rescue Media), vypnes PC, zapojis co potrebujes zapojit, nabootujes USB a naklikas co potrebujes. Ma to jednoduche GUI a nastavit si vies vsetko potrebne.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 24. Aug, 2018, 12:00

Tiez by som skor uvital hotovy balik SSD + spolahlivy soft. Vie niekto poradit? Vraj Samsung je na to dobry.

A teraz z ineho sudka. Teraz mam Windows 7 na 1TB HDD disku, pricom volne miesto je 860 GB. Je to pre migraciu problem? Znamena to, ze mi treba 1TB SSD alebo mi soft prenesie WIN 7 na 256 GB SSD a zvysne volne miesto na HDD ho nebude zaujimat?
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3061
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 24. Aug, 2018, 12:10

wut ?
ked mas volne 860GB, tak zaplnene mas kolko ? tolko potrebujes volneho na SSD. Tiez treba ratat ze 256GB SSD nebude mat 256GB volneho miesta.
priklad - SSD ma volne 230GB. na HDD ma obsadene 200GB. Klonovanie v pohode prejde, volne miesto ho nezaujima a zvysnych volnyc 30GB si vies pridelit k tej particii.

A kupovat SSD len koli nejakému pribalenemu SW ked to vies spravit free alternatívou je prinajmensom hlupe.
Naposledy upravil/-a kllr007 v Pi 24. Aug, 2018, 12:11, upravené celkom 1 krát.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4405
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa shajek » Pi 24. Aug, 2018, 12:11

zalezi od softu, ale ak mas napr zabrane 100gb a SSD ma 250gb malo by ti to bez problemu presniest :)

hah :) predbehol si ma.

a uricte by som nekupoval ssd kvoli softu :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 24. Aug, 2018, 12:20

kllr007 napísal:
Pi 24. Aug, 2018, 12:10

A kupovat SSD len koli nejakému pribalenemu SW ked to vies spravit free alternatívou je prinajmensom hlupe.
Divaj sa na to tak, ze mam nulove skusenosti v tejto oblasti a nechce sa mi pri tom maturovat. Hladam najjednoduchsi sposob. Doplnam si chybajuce znalosti.

Mam 2 HDD disky. 1TB mam na nom Win7 a 2TB na nom mam vsetko ostatne. Povodne som to mal vsetko na 1TB ale potom som dokupil dalsi a ten povodny som nechal iba pre WIN7, preto mam na nom tolko miesta.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 24. Aug, 2018, 12:39

CloneZilla to vie spravit, ale je to trochu maturovania. Samsung soft ludia v globale chvalia, ale osobnu skusenost nemam.

Byt tebou, pohladal by som si nejake videa na YouTube a podla toho uvazil, ci tu migraciu zvladnes - to znamena, ci je pre teba dostatocne jednoducha v konktretnom softe.

Tak ci tak - pred "sachovanim" aj tak odporucam spravit komplet zalohu povodneho HDD. Aby si mal istotu, ze ked sa cosi pokazi, tak mas stale moznost vratit sa naspat.

Dalsi uhol pohladu - nie je pre teba jednoduchsie a v konecnom dosledku rychlejsie na to SSD reinstalovat cisty Win?

Drzim palce.
..

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3061
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 24. Aug, 2018, 13:08

Macrium Reflect je uplne jednoduchy. Stiahnes, nainstlaujes, vytvoris rescue media. Pripojis vsetko co chces, nabootujes, budes mat normalne GUI, vyberies zdrojovy disk - clone this disk - v sprievodcovi vyberies cielovy disk (SSD) - automaticky ti rozvrhne particie - next next next, restart.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 24. Aug, 2018, 13:19

Odar napísal:
Pi 24. Aug, 2018, 12:39

Dalsi uhol pohladu - nie je pre teba jednoduchsie a v konecnom dosledku rychlejsie na to SSD reinstalovat cisty Win?

Drzim palce.
Takze, napojim SSD a vo wine dam reinstal na SSD a prenesie aj povodne registre? To je pobezi vsetko? Bez nutnosti znova vsetko nahravat?
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3061
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 24. Aug, 2018, 13:34

Lol nope zle si ho pochopil
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 24. Aug, 2018, 13:35

Nie. Cisty Win je cisty Win. Ono raz za cas nie je zle komplet preinstalovat celu masinu - neviem, kolkorocnu instalaciu tam mas, ale ono to robi divy. Vsetko je zrazu omnoho rychlejsie. Ale ked nevies ako na to, tak by som to radsej zveril do ruk niekomu, kto ma s tym skusenosti. Hociaky student ti to reinstaluje za par EUR. Celkovo z toho, ako tu pises mam pocit, ze by bolo lepsie, keby si to das niekomu preklopit.
..

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6164
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Pi 24. Aug, 2018, 14:09

Su 2 moznosti: klonovanie a cista instalacia.

Klonovanie:
vyhoda: zostanu ti vsetky nainstalovane programy, system bude v takom stave v akom si ho nechal
nevyhoda: ak mas zasraty system blbostami, tak ta to bude trochu spomalovat, ale nie je to az take hrozne. Ja som preklonoval notebook z roku 2010 na SSD a ide super.

postup:
1. zapojis SSD do pocitaca
2. spustis prislusny klonovaci software
3. preklonujes system z HDD na SSD
4. vypnes, odoberies zo systemu HDD
4.1. mozes HDD sformatovat, ale to az po tom co sa uistis ze ti to s SSD funguje.
5. hotovo

Cista instalacia:
vyhoda: cista instalacia, t.j. nemas nicim zasraty system
nevyhoda: musis znovu instalovat programy a pod.

postup:
1. vytvoris si USB kluc s instalackou alebo pouzijes DVD ak mas
2. zapojis do systemu SSD
3. nabootujes z USB kluca alebo z DVD
4. nainstalujes cisty system na SSD
5. odoberies zo systemu HDD alebo ho sformatujes.
6. hotovo
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2448
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa wingo » Pi 24. Aug, 2018, 14:17

Mám osobnú skúsenosť migrácie Win7 z 1TB HDD na 500GB SSD Samsung s pribaleným softom, prebehlo bez problémov štýlom klik klik klik. Takže ak chceš bez starostí Samsung je dobrá voľba.

Pre info, neskôr som spravil reinstall Win a znateľne sa zrýchlil, takže aj nad tým pouvažuj. A Win10 štartuje ešte rýchlejšie.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

Užívateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Migracia W7 na SSD

Príspevok od užívateľa PETERPANs » Pi 24. Aug, 2018, 14:24

Dik M1ch4l a wingo, vas post je prinosom :D ....

Takze po klonovani a odpojeni stareho HDD mi nabootuje z SSD, po napojeni povodneho HDD mi bude zase Bootovat z HDD alebo uz iba z SSD? Povodny HDD by som potom chcel formatnut. Na starych diskoch sa prepinali tie piny, na novsich uz neviem, asi v tom softe sa nastavuje Boot?
Naposledy upravil/-a PETERPANs v Pi 24. Aug, 2018, 14:30, upravené celkom 1 krát.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Napísať odpoveď

Návrat na "Pevné disky, SSD, úložný priestor a mechaniky"