output dynamic range

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Užívateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 367
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prešov

output dynamic range

Príspevok od užívateľa mirexx » St 24. Jan, 2018, 12:40

Zdravim,

fungujem na HDMI a po poslednom update od Nvidie mi stale po restarte zmeni Nvidia control panel output dynamic range na limited aj ked som to daval na full (na nete sa mi nepodarilo najst vhodne riesenie ako to opravit). Urobil som mensi workaround aby som to nemusel stale dokolecka nastavovat po restarte: V Nvidii som to nechal na limited a na monitore som to zmenil na limited tiez teda na RGB 16~235. A vobec som nespozoroval rozdiel ako ked som to mal v Nvidii na full a na monitore 0~255. Je mozne, ze to tato kombinacia na ktoru som prisiel da vysledok nakoniec 0~255 alebo tam su nejake okom nepozorovatelne rozdiely ?

Vdaka za reakcie. :good:
Spoiler: ukázať
MOBO: ASUS P8B75-M LX PLUS CPU: Intel® Core™ i5-3470, 3,2/3,6GHz RAM: Kingston 2x8GB 1600Mhz CL8-8-8-20 HyperX Fury
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti WINDFORCE OC 4G STORAGE: 1TB WD Blue (backup 250GB Hitachi) PSU: Corsair VS450 MONITOR: BenQ GL2450H @75Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5096
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa mino_85 » St 24. Jan, 2018, 13:30

Podľa tohto je to asi bug v driveri, treba počkať na opravu https://forums.geforce.com/default/topi ... -resetting
Alebo nahodiť späť starší driver.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 367
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa mirexx » St 24. Jan, 2018, 14:32

jop diky za objasnenie, ze v tom nesom sam. OK tak zatial mozem ficat aj na tomto svojom workarounde nakolko som nepostrehol ziadnu zmenu oproti povodnemu nastaveniu a snad to fixnu v dalsej verzii. VDAKA
Spoiler: ukázať
MOBO: ASUS P8B75-M LX PLUS CPU: Intel® Core™ i5-3470, 3,2/3,6GHz RAM: Kingston 2x8GB 1600Mhz CL8-8-8-20 HyperX Fury
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti WINDFORCE OC 4G STORAGE: 1TB WD Blue (backup 250GB Hitachi) PSU: Corsair VS450 MONITOR: BenQ GL2450H @75Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy

Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4148
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa Monster1 » Ne 28. Jan, 2018, 13:29

Da sa to fixnut v planovači uloh (Task scheduler) ked vypneš windows calibration loader, len ja už som zabudol ako som to robil, niekde na nete bude navod.

/Tak už to mám, toto dáš na disabled a farby ostanú rovnaké.
https://imgur.com/a/hSysV
Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Užívateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 367
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa mirexx » Po 29. Jan, 2018, 20:05

uz nvidia vydala novy driver 390.77 , vsetko funguje ako predtym, diky hosi
Spoiler: ukázať
MOBO: ASUS P8B75-M LX PLUS CPU: Intel® Core™ i5-3470, 3,2/3,6GHz RAM: Kingston 2x8GB 1600Mhz CL8-8-8-20 HyperX Fury
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti WINDFORCE OC 4G STORAGE: 1TB WD Blue (backup 250GB Hitachi) PSU: Corsair VS450 MONITOR: BenQ GL2450H @75Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6843
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 29. Jan, 2018, 20:12

Inak pre info, je tam rozdiel a riaden :D

Užívateľov profilový obrázok
mirexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 367
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Prešov

Re: output dynamic range

Príspevok od užívateľa mirexx » Po 29. Jan, 2018, 22:53

no ja som ziaden nepostrehol ale nepracujem s grafikou cize mozno tam nieco bolo ale dal by som ruku do ohna, ze to s vyssie uvedenymi nastaveniami.bolo fakt rovnake - mozno len nejaka nahoda vytvorena kombinaciou mojho monitora a toho drivera
Spoiler: ukázať
MOBO: ASUS P8B75-M LX PLUS CPU: Intel® Core™ i5-3470, 3,2/3,6GHz RAM: Kingston 2x8GB 1600Mhz CL8-8-8-20 HyperX Fury
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti WINDFORCE OC 4G STORAGE: 1TB WD Blue (backup 250GB Hitachi) PSU: Corsair VS450 MONITOR: BenQ GL2450H @75Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy

Napísať odpoveď

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"