Nefunkčný štart po výmene ram

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 585
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Po 22. Máj, 2017, 22:17

Zdravím mám taký problém. Mal som pc zostavu a v nej 2x1gb ram kingston, chcel som tam prihodiť 2x 1gb aeneon. No nedostal som sa ani do biosu len tak 1x z 10 spustení. čisto len na tých kingstonch to bežalo no problémos. Tak som dal kingstony preč že skúsim len aeneony čo to spraví a už nespravilo nič len čierna obrazovka a začal beeping, myslím že niečo ako dvojbeep a hned na to 7 po sebe iducich rýchlych. A problém je že aj keď som dal preč aeneony a dal nas5 kingstony stále to isté. Všetky moduly sú funkčné tie aeneony mám z 2 pc kde fungovali na 100% . Sú to ddr2 , doska je http://www.foxconnchannel.com/ProductDe ... -us0000319.
ČO spraviť ??? :help: :help:
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

Užívateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13144
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa Zoltan Balaton » Ut 23. Máj, 2017, 08:30

Ake su presne parameter kingstonov a tych druhych ?

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 23. Máj, 2017, 11:54

Skús vyreseovať bios dosky. Vypni zdroj, vyber batériu z dosky na pár min. Keď je zdroj vypnutý a batéria vonku tak párkrát zapni PC nech tam nie je žiaden prúd a potom to vyskúšaj dať späť a uvidíš či ti ramky pôjdu.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 7 3700X
MB: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
RAM: 32GB DDR4 3200MHz Crucial Ballistix Sport AT Gaming CL16 2x16GB
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: FRACTAL Define R5 Black + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: SteelSeries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

Užívateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13144
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa Zoltan Balaton » Ut 23. Máj, 2017, 12:40

tazko radit,ked nevieme,ci su vobec tie ram kompatibilne s mb

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1952
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 23. Máj, 2017, 12:41

mam velmi podobny problem, odkedy som pridaval RAM, tak mi blbne start pocitaca, zapne sa ale po chvilke mi zacne na monitore svietit ako keby nemal signal a nic sa nedeje, pomoze len tvrdy restart, obcas aj dva!
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7376
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 23. Máj, 2017, 12:58

ak mate rozne RAM musite ich v ramci kanala MIXOVAT!

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 585
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 23. Máj, 2017, 19:56

Ja chápem že vykombinovať tie 2 druhy je trocha obtiažne, ALE problém je v tom že nejde ten PC ani s kingstonami, s ktorými fungoval doteraz 5 rokov.
*Per takže sú na 100% kompatibilné, podľa údajov zo stránky sú dokonca kompatibilné aj presne tie aeneony, podľa SN na štítku ram.
Práve som nevedel presné parametre aeneonov, preto som ich tam chcel dať miesto tých kingstonov aby som zistil a prípadne manuálne nastavil časovanie a pod.
*CageJ to ma nenapadlo, vyskúšam.
*BiFino tiež ma to dnes napadlo rovno to idem vyskúšať, dokonca sú na doske aj 3 piny a jumper na reset biosu, no nemám manuál k doske a neviem ako presne dať jumper a nechcem to len tak na slepo streliť.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 585
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 23. Máj, 2017, 21:35

No, ešte som skúsil pustiť bez ramiek, a vtedy je beeping iný, vytiahol som baterku= resetol sa bios a nepomohlo, no vymenil som grafiku a funguje to, nerozumiem tomu, veĎ tá je úplne v poriadku.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 585
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 23. Máj, 2017, 22:15

Inak CageJ mal pravdu, ak tie pamäte zapojím do mixu tak idú všetky krásne. Len neviem prečo nejde tá grafika, keď doteraz išla, pri chybnej grafike mi to nepípa. Môže to byť nejakou zlou podporou zo strany dosky ? No potom nechápem jak to že predtým išla.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 268
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa mosqa » St 24. Máj, 2017, 10:40

a aj si vyfukal sloty? zostava je starsia a ak to nebolo pravidelne cistene tak aj trocha prachu moze narobit taketo problemy.

Užívateľov profilový obrázok
kakocool
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 510
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Prencov a obcas brava

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa kakocool » Po 05. Jún, 2017, 11:18

Nechcem malovat certa na stenu ale staticka elektrika tam nebola?
Ja sa radsej dotknem kolíku nulaku v zástrčke vždy ked nieco riesim s kompom. Bez toho je riziko každé prevetranie criev PC

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 585
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Nefunkčný štart po výmene ram

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » So 17. Jún, 2017, 20:39

Ja zárubne, no je to možné... čo už narobím.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

Napísať odpoveď

Návrat na "Pamäte"