Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa schyzoy » Št 16. Mar, 2017, 23:23

Ahojte, haluz otazka spojena so zvukom (tak dufam ze nebudem mimo pravidiel).
V aute mam zabudovany SW original, ktory nema ziadnu ozvucnicu (a preto vobec nehra)
Tak som ho vybral, dal do bedne, a odrazu hra (rozumej "je ho pocut")

Napriek tomu som zvyknuty zo svojho predchadzajuceho auta na silnejsi a rychlejsi bass, audio som si v nom robil sam.

Moj "stary" SW (pasiv) ale neviem (zatial) napojit na vystup v tomto novom aute, nakolko mam bednu (povodnu) s menicom 1x4ohm, a totok v novom aute je dvojcievkac 2x2ohm.

Otazka:
1. je mozne to nejako "premostikovat" a napojit na ten moj 1x4ohm?? Ak nie, mam k tej povodnej bedni aj zosilnovac, do ktoreho ale potrebujem signal - a ten (zatial) nemam, bo neviem kde v aute je integrovany zosik, cize neviem z neho dostat stavu pre moj vlastny zosilnovac.

2. Je mozne z tych 2x2ohm koncakov ziskat "normalny" jeden (pripadne dva) signal lajny pre vstup do zosilnovaca?

Dufam ze som porozumitelny o co mi ide :D Dakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7571
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa shiro » Št 16. Mar, 2017, 23:58

takze mas dvojcievkovy subwoofer reprak co ma 2x2ohm?
sak spoj cievky do serie a mas 1x4ohm. bude sa to chovat ako jeden reprak.
alebo zapoj subakovy zosilovac len na jednu z tych cievok s tym, ze subakovy zosik nebudes vypekat naplno, ak nieje robeny na 2ohm repraky, lebo ho odpalis.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa schyzoy » Pi 17. Mar, 2017, 09:42

shiro - cize ak SPRAVNE spojim tie dve dvojzily, ktore idu do toho dvojcievkoveho repraku, mozem to potom napojit na ten moj povodny 4ohm jednocievkac?

Ako to mam zmerat (mam multimeter), aby som nieco nezoskratoval?

Vystup mojho "externeho" zosiku zvladne 2ohm, je to 4-kanal a musim pozriet v navode, ci vie aj "premostenych" 2x2 ohm - vtedy koncove zapojenie nie je problem aj povodneho in-auto menica, avsak nemam signal pre ten zosik - co mam do neho pustit ako signal?

Dakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa schyzoy » So 15. Apr, 2017, 18:40

Chlapi ako mam teda zapojit ten vystup 2x2ohm na 1x4ohm reprak, aby som nezoskratoval ten vystup? Dakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa patro16 » So 15. Apr, 2017, 19:58

cital som to dva krat ale nepochopil som to...

teda mas cisto sub repro kt. ma 2xcievku po 2ohm a zosik s vystupom pre sub repro 1x4ohm?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa schyzoy » Ne 16. Apr, 2017, 22:36

patro16 - nie :-)

V aute mam integrovany sub-zosik ktory je napojeny na 2x2ohm zabudovany sub-repro (idu do neho normalne dve dvoj-zily).
Chcem to ale napojit na moj "externy" sub-repro, ktory je 1x4ohm.

Takze chcem vyskusat dve moznosti:

1. zapojit existujuci "in-auto" sub-zosilovac na moje 1x4ohm sub-repro
2. ak je to mozne, napojit moj "externy" zosilnovac na moje "externe" sub-repro, avsak v tomto pripade potrebujem nejakym sposobom "prekonvertovat" koncak 2x2ohm na line-in vstup pre moj externy zosik (nema hi-level-input, zvlada zapojenie 2ohm reproduktorov, je to 4-kanal s moznostou premostovania)


Cize otazka v jednotlivych moznostiach je:

1. ako zapojit tie dve dvojzily, co je koncak 2x2ohm, na moj 1x4ohm repro?
2. ako nakrmit moj vlastny zozik tymi 2x2ohm koncakmi, ak je to vobec mozne :-)

Dakujem
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa patro16 » Po 17. Apr, 2017, 09:04

ad1 spolu tie dve dvojzily spojit nemozes, pretoze si odkuris origo zosik v aute a ked na jednu zilu zapojis ten 4ohm repro tak zozilovac bude zasa viac zatazovany co moze aj nemusi ustat, skus este pozriet ten origo zosik v aute ci sa neda prepnut na 1x4ohm teda ci sa neda prepnut do bridge zapojenia.

uplne najlepsie by bolo keby si nakreslil schemu ako je to vlastne zapojene od zosiku az po ten sub repro a zavesil sem, nieco ako napr:
Obrázok

ad2 mozno by sa to dalo urobit cez konvertor nf signalu /menic urovne nf signalu ale neviem ci su aj na taku wataz ako maju sub.
Naposledy upravil/-a patro16 v Pi 21. Apr, 2017, 10:00, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa schyzoy » Ut 18. Apr, 2017, 21:57

Dakujem za odpoved, zadrhel je vsak v tom, ze neviem kde v aute ten zosik je a urcite to nebude vyzerat ako to, na co sme vsetci zvyknuti. A uz vobec necakam, ze sa bude dat na nom cokolvek prepinat :-)

Skusim vydrankat od vyrobcu schemu audia.

- cize moj 4ohm sub to nepotiahne, pokial sa mi nepodari prepnut ten interny zosik do 4ohm modu?
- ak chcem zapojit vlastny zosik, musim jedine najst ten interny a vytiahnut z neho in-stavu - spravne?
...the most important is justice...

PC: MB Biostar TP35D2-A7, E2140@390x8=3120MHz, 2x1GB PatriotLL 800@780 DCH, X1900XT 512, LG-4163B, HDD 250GB WD, SB Live! Value, 3x8cm FAN in case, Seasonic SS-350ET 80plus

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa KocuR » Pi 21. Apr, 2017, 09:35

patro16 napísal:ad1 spolu tie dve dvojzily spojit nemozes, pretoze si odkuris origo zosik v aute a ked na jednu zilu zapojis ten 4ohm repro tak zozilovac bude zasa viac zatazovany co moze aj nemusi ustat, skus este pozriet ten origo zosik v aute ci sa neda prepnut na 1x4ohm teda ci sa neda prepnut do bridge zapojenia.
lolwut

Ked napojis 4 ohm repro na zosilnovac ktory je schopny hrat do 2 ohmov, tak tomu zosilnovacu ODLAHCIS. 4Ohmy su vacsia impedancia, co znamena nizsi prud a mensiu zataz. Zaroven ale tiez mensi vykon.
Do mostika to podla mna nedas, je dost mozne ze v mostiku to uz je.
Spoiler: ukázať
i7 4770k+HE-02/Z87 Plus/4x4GB DDR3/RX5700XT Strix/250GB EVO840/1TB QVO/Define R4+4xA14/P-660/Essence STX/U2718Q/K70Mk.2 LP/G500s
Onkyo A9010/custom JPA100SE amp, custom speakers (SPH165KEP+DT350NF), AR5BT
Onkyo TX-RZ740, custom speakers (Dayton ND105/ND91+Peerless NE25VTS-04/Dayton ND25FA), custom sub (Dayton UM10 + Monacor SAM500D)
Synology DS418 + 4x4TB Red, Mikrotik hAP AC, 1Gb Antik

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 21. Apr, 2017, 10:00

jop mas ty pravdu upravil som to aj hore.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"