Problem s dell optiplex 740

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
sayler21
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 71
Dátum registrácie: So 21. Apr, 2012, 14:32

Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa sayler21 » So 26. Mar, 2016, 09:47

Zdravim, mam dell optiplex 740 small form factor, ked ho zapnem tak monitor ostane cierny, a na na PC ukazuje diagnosticke cislo 3 co znamena ze by mal byt chybny procesor, skusal som aj druhy procesor a znova diagnostikovalo chybu v procesore, tak som oba procesory vyskusal na inej doske a tam isli v pohode, vyskusal som aj vybrat baterku + vsetok zbytocny hw a nepomohlo to, kde by mohol byt problem ?
dakujem za rady.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7310
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa gammaray » So 26. Mar, 2016, 13:22

chybna doska resp. socket piny. napajanie je ok? zdroj?
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
sayler21
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 71
Dátum registrácie: So 21. Apr, 2012, 14:32

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa sayler21 » So 26. Mar, 2016, 15:57

zdroj je OK, ramky tiez.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7310
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa gammaray » So 26. Mar, 2016, 17:56

ked vylucime chybu zle osadeneho procesora, ram ok, zdroj ok, potom ako som uz pisal bude to niekde v doske. ten komp isiel a zrazu nejde? myslim bez predosleho zasahu..sam od seba prestal ist?
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
sayler21
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 71
Dátum registrácie: So 21. Apr, 2012, 14:32

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa sayler21 » So 26. Mar, 2016, 18:03

PC som kupil ako funkcny, otvoril som ho a vyzeralo to tak ze od vyroby nebol cisteny, tak som ho povysaval a potom som ho zapol no nesiel obraz a diagnostikovalo mi chybny procesor, ale potom som vybral baterku a ramky dal naspat a potom nabehol obraz ale seklo nacitavanie biosu tak som ho restartol asi 5x a za kazdym sekol bios. a potom ked som skusil znova vybrat ramky a baterku uz nesiel obraz a diagnostikovalo mi chybny procesor.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7310
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa gammaray » So 26. Mar, 2016, 18:11

presne toto je ukazkovy popis chyb tychto znackovych skladanych pc. zopar mi ich rukami prebehlo s podobnymi problemami. jede mi spravil toto: majitel chcel rozsirit ram, jeden modul som vybral pozrel odfotil a zalozil hned spat bez nejakeho cistenia ci ineho zasahu. pc uz nikdy nenabehol nech som robil co chcel. mas aspon do buducna vystrahu ze ani zadarmo nebrat. bohuzial ti neviem poradit. ak ti to nejakym zazrakom zacne fungovat budes jeden z mala stastlivcov.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 26. Mar, 2016, 18:23

o statickej elektrine pri vysavani si nikdy nepocul ze ?


Gamma : RAM : boze moj, ja osobne som znicil dve serverove dosky pri vkladani memory. Proste sa prehne pod tlakom... ja som ani nic nevytahoval, vypol som server a to teda boli ine desiatky tisic dolarov, vlozil som nove memory moduly, uz sa nikdy nezapol. Analyza vendora : znicena zakladna doska, memory board failure. Vymena dosky, vrazit vsetky pamate ktore boli v starej nefunkcnej, vsetko chodi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7310
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa gammaray » So 26. Mar, 2016, 18:33

vidis no :). moje skusenosti s tymito znackovymi su z 90% zle. moj uplne prvy komp bol tiez nejaky optiplex. chcel som rozsirit ram. isiel som do obchodu. zobral ram, nesla, zobral iny typ, nesla, predavac mi dal za dve hrste rozlicnych modulov. nic neslo. skratka tu musis mat presne to co tam je. neznasam tieto rachotiny. len si pri tom prdnes a uz to zdochne. desiatky kompov co som kadekomu skladal, dodnes vsetko ide a to su uz roky. s tymito optiplexami a im podobnymi mam zazitkov dost. dakujem neprosim :)
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
sayler21
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 71
Dátum registrácie: So 21. Apr, 2012, 14:32

Re: Problem s dell optiplex 740

Príspevok od užívateľa sayler21 » So 26. Mar, 2016, 18:50

a ja som este pred testom CPU kupoval novy CPU ktory je vraj vhodny pre tento typ pocitaca, ach :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"