Test komponentov v BA

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Pi 29. Jan, 2016, 16:45

Caute,

potreboval by som u niekoho alebo niekde, najlepsie v BA, otestovat zopar komponentov (nove), konkretne:

Crucial 8GB KIT DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport
Intel Core i5-6600K
popripade SAPPHIRE NITRO R9 390 OC

ale hlavne ide o RAM a CPU nakolko pri poste preblikavaju DRAM a CPU debug LEDky.

Skusal som clear CMOS ,aj len jednu RAM vo vsetkych slotoch, ale stale to iste. Doska je MSI Z170A PC Mate

Neponukne sa niekto, alebo nepozna niekoho kto by s tym pomohol?
Naposledy upravil/-a kOsTi v Ut 02. Feb, 2016, 14:40, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4794
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 29. Jan, 2016, 17:52

Kde si to kupoval ? Podla mna by ti v tom obchode mali vyjst v ustrety a potestovat zadarmo, kde je problem ...

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Pi 29. Jan, 2016, 17:59

doska, cpu cez net takze to by som uz rovno zasielal na RMA (keby som vedel co je vadne), ramky v alze takze to by sa teoreticky malo dat poriesit, nema s tym u nich niekto skusenosti?

Užívateľov profilový obrázok
geroswen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1104
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Bydlisko: Bratislava, Cifer

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa geroswen » Pi 29. Jan, 2016, 19:07

Ak to budes chciet dat v Alze na reklamaciu, tak ti to zoberu a bud ti daju na pockanie novy kit alebo budes cakat... Ak by si chcel, aby ti ich na pockanie odskusali, tak mozes podla mna zabudnut. Je som raz tak prisiel za tym typkom, co nema cely den do coho pichnut s tym, ze by som si chcel kupit 4k tv ale neviem ci mi da notebook taky vystup. Povedal mi, ze to nemozeme vyskusat, lebo na TV bezi demo :D To je tak, ked je clovek plateny od hodiny...
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Pi 29. Jan, 2016, 19:12

ved to ze pred reklamaciou by som chcel tie ramky niekde otestovat, neviem preco ale mam pocit ze skor je problem v doske, lenze to je dost problem zdebugovat :/

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4794
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 29. Jan, 2016, 19:20

Skúšal si speaker ?

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Pi 29. Jan, 2016, 22:41

nedalo mi to spat, tak som skusil uplne divnu vec podla podobneho (resp toho isteho problemu) z https://forum-en.msi.com/index.php?topic=260118.0 a teda zapojit obe ramky do slotov 3 a 4 (manual taku kombinaciu nepovoluje, kaze instalovat prv do 2 a dalsi do 4...) a PC bootol zatial do BIOSu.
zaujimave je ze typek ma velmi podobny typ ramiek, zeby nejaka nekompatibilita? nebootuje to s len jednou a jedno v ktorom slote, jedine ked su obe v 3 a 4... zvlastne, idem sa s tym este babrat

EDIT: vsetko uz bezi, neskor este skusim nahodit novy BIOS a uvidime ci to bude behat aj v inych slotoch :)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Test komponentov v BA [SOLVED]

Príspevok od užívateľa dexterav » So 30. Jan, 2016, 13:00

mno ono pointa je v tom že to v hocijakých slotoch nebeží :D
to si nevidel 1 ramku v s2011v3 :hysterical:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA [SOLVED]

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 30. Jan, 2016, 14:32

bral by som keby to ale bezalo v tych ako by malo podla vyrobcu :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Test komponentov v BA [SOLVED]

Príspevok od užívateľa dexterav » So 30. Jan, 2016, 15:11

aby nebolo chybka v manuále, už som to raz videl :D
práve u msi
ani s2011v3 ked to dáš do zlých slotov sa ani nepohne, blikne , žmurkne a vypne :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA [SOLVED]

Príspevok od užívateľa kOsTi » So 30. Jan, 2016, 15:16

nemyslim, je to aj priamo na doske pri slotoch oznacene, ktore treba prv osadzovat.

ako keby bola vyberava pri zapojeni dvoch modulov tak nepoviem, ale ze s jednym nejde vobec tak to uz je vrchol :D

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Test komponentov v BA [SOLVED]

Príspevok od užívateľa dexterav » So 30. Jan, 2016, 16:40

lebo ide iba v tom jednom, to sú špecifikácie intelu :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Re: Test komponentov v BA [doj*banô]

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ut 02. Feb, 2016, 14:45

no, kedze som mal chvilku prebytocneho casu, skusil som updatnut BIOS na najnovsiu verziu a ono to uz nejde vobec :) uplne skvele, aj som vnutorne tusil, ze na to uz nemam sahat ked to bezi ale nedalo mi...

flash prebehol uspesne, ziaden problem nebol akurat po restarte uz nenabehne obraz, obrazovka ostane cierna (LCD ide do power save). EZ LEDky nesvietia ziadne, vetraky sa tocia... akurat nedostanem sa nikam, ani do BIOSu.

reset CMOS som skusal nespocetne vela krat a tak isto aj vsetky mozne pozicie ramiek (jednej aj oboch)...

RMA by mala prejst nie? kedze to bolo normalne flashovane podla oficlneho postupu (M-Flash) a nic sa v priebehu nedodrbalo.

EDIT: tak som sa rozhodol vratit tie Crucialy a skusim to s Kingstonami (ktore maju na MSI stranke v support liste), uvidime ci to nieco spravi, ak nie tak pojde na RMA doska :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"