Problem s GTX960

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » Pi 20. Nov, 2015, 19:08

Caute,

akurat som vybalil a odskusal moju novu GTX960 od MSI. Zapojil som ju do dosky (Intel DH77DF) do zdroja (Corsair CX430M) a spustil PC. Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu. Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.

Mate niekto s niecim podobnym skusenosti?

Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.

Dik

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 11:12

Nightlight napísal: Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu.
takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Nightlight napísal:Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.
Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Nightlight napísal:Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.
kazdopadne toto skus ak sa nebudes vediet pohnut po zisteni tych beep kodov.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 12:37

shiro napísal:takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Ovladace som instaloval sice so zapojenou kartou v PC, ale ako video vystup som pouzival integrovanu grafiku. Ked som nainstaloval ovladace, v BIOSe som nastavil dedikovanu grafiku ako primarnu (cize ju to detegovalo, aj ked tusim ako neznamu). Prepojil som HDMi do dedikovanej a potom nastal ten problem.
shiro napísal:Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Samozrejme, toto bol zatial len tip. Skusim vygooglit.

Dik za rady.

edit: tak som to vygooglil a vyzera to na Video Error http://www.manualslib.com/manual/483984 ... ml?page=79

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 16:50

aj ked by si fungoval na integr. grafike, tak tu novu uvidis v systeme ako nejake zariadenie s nejakym nazvom, nic neznameho ci volaco podobne. Alebo si na to system nahodi nejaky standard vga adapter ovladac.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 17:41

Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe. Vo windowse ma to pozriet nenapadlo, kedze som problem neocakaval a potom som kartu radsej vybral - inac som nemohol prepnut nastavenie zas na integrovanu. A potom som uz nemal cas to skusat. Uvidim zajtra vecer, ked to zoberiem ku kamosovi.

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa STENLY » So 21. Nov, 2015, 17:47

skúsil si vybrať grafiku a zresetovať bios aby ti naskočilo PC na integrovanej grafike a potom externú vložiť a prepnúť v biose? samozrejme ovládače od nvidie neinštaluj skôr, ako dáš grafiku do dosky...
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 17:50

Dik za radu, no presne takto som to urobil vtedy. Az na ten reset BIOSu. S nim sa bojim nieco robit, pretoze som mal predtym problemy s pouzivanim hdmi ako standardneho vystupu a kvoli tomu som musel BIOS parkrat preflashovat za novsi.

edit: este doplnim, ze ked som dedikovanu VGA vybral a hdmi zapojil znovu do dosky, pocitac funguje ako predtym

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 18:09

Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe.
V biose ti nikdy nic neukazuje ziaden nazov hardware....samozrejme okrem pripadnych usb klucov ktore bios vidi ako boot zariadenie.
U grafiky sa nic take nedeje, v biose ju vobec nevidis. Mozes len prepinat ci dedikovana alebo nie, ale v biose funkcnost grafiky vidis len tak, ze ci mas cez nu vobec obraz, nic ine.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 18:22

Zatiaľ som nikdy nepoužil takýto, pre mňa zvláštny postup inštalácie grafiky.Pripojiť grafiku do PCIe slotu a mať zapojený monitor na integrovanú grafiku a naištalovať ovládač pre grafiku v PCIe slote.Je to podľa mňa na hlavu postavené.
Veď zapojím grafiku do PCIe slotu, pripojím k nej monitor a tak nainštalujem ovládač.

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 18:51

Naozaj napomocny komentar, diky :rolleyes:

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 18:56

Tak som zas skusil par veci a chova sa to takto. Ked vyberiem dedikovanu grafiku, dostanem sa do BIOSu a som schopny nastavit integrovanu ako primarnu. Potom sa viem dostat do Windowsu aj ked dedikovanu pripojim a device manager vyzera takto:
Obrázok

Problem moze byt aj v tom dalsom neznamom zariadeni, ale doteraz sa mi nepodarilo najst ovladac k doske, ktory by to napravil.

Ked potom znovu pripojim grafiku a prepnem sa na jej vystup, dostanem takuto hlasku:
Obrázok

Potom mozem zvolit ktorukolvek moznost, ale skonci to na uvodnej obrazovke a dalej sa uz nedostanem:
Obrázok

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 19:03

To ďalšie neznáme zariadenie máš tam zrejme aj bez grafiky.Bios na doske máš určite posledný.
https://www.drivereasy.com

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 19:18

nezname zariadenie neries, bude to daco ako intel MEI ci podobna zbytocnost pre obycajneho uzivatela. Pochybujem ze to ma daky suvis s tvojim problemom.

Dalej, akonahle tam strcis dedikovanu grafiku a v biose to nechas na automatike, tak integr. grafika sa ma automaticky vypnut, takze to skus.
Intel dosky by mali pisat niekde v rohu dvojpismenove POST kody podla ktoreho vies, co prave doska robi, na tvojom screene to bud neni a doska to nepise, alebo to nevidno vlavo dole.

Odfot este rozkliknutu tu grafiku v spravc. zariadeni ked ma vykricnik, ze co to tam hlasi.


Kazdopadne sa to u teba chova riadne haluzne a nema dovod to takto blbnut. Strc grafiku do ineho pc a takmer isto takto potvrdis ci vyvratis vadnu grafiku. Ano, aj od vyroby to moze byt vadne, takze sa necuduj.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 19:30

Tak som urobil par veci:
1) nainstaloval som ten divny driver
2) stiahol som najnovsi bios a flashol som ho
3) po flashnuti mi to hadzalo video error aj na integrovanej (dedikovana ani nebola zapojena), takze som ostal pri ciernej obrazovke
zapojil som teda dedikovanu a uz som sa dostal do BIOSu - defaultne bola integrovana ako always disabled. tak som to nastavil na dedikovanu. disk mi to v pohode v biose vidi, ale pise, ze "no bootable devices"
4) skusil som to cez boot menu a uz som sa dostal aj do windowsu - prave teraz pisem cez dedikovanu grafiku.

Takze problem je vyrieseny, zrejme to bol BIOS. Uz len vyriesit ten boot problem, ale takto aspon vieme, ze grafika je v poriadku a mozeme to tu zamknut.

Diky vsetkym za pomoc.

Prosim lock

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 19:32

Veď si daj disk v biose na 1. miesto v boot menu.V biose stačí mať pri grafike nastavenie na Auto.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"