Problem s GTX960

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » Pi 20. Nov, 2015, 19:08

Caute,

akurat som vybalil a odskusal moju novu GTX960 od MSI. Zapojil som ju do dosky (Intel DH77DF) do zdroja (Corsair CX430M) a spustil PC. Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu. Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.

Mate niekto s niecim podobnym skusenosti?

Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.

Dik

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 11:12

Nightlight napísal: Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu.
takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Nightlight napísal:Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.
Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Nightlight napísal:Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.
kazdopadne toto skus ak sa nebudes vediet pohnut po zisteni tych beep kodov.
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 12:37

shiro napísal:takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Ovladace som instaloval sice so zapojenou kartou v PC, ale ako video vystup som pouzival integrovanu grafiku. Ked som nainstaloval ovladace, v BIOSe som nastavil dedikovanu grafiku ako primarnu (cize ju to detegovalo, aj ked tusim ako neznamu). Prepojil som HDMi do dedikovanej a potom nastal ten problem.
shiro napísal:Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Samozrejme, toto bol zatial len tip. Skusim vygooglit.

Dik za rady.

edit: tak som to vygooglil a vyzera to na Video Error http://www.manualslib.com/manual/483984 ... ml?page=79

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 16:50

aj ked by si fungoval na integr. grafike, tak tu novu uvidis v systeme ako nejake zariadenie s nejakym nazvom, nic neznameho ci volaco podobne. Alebo si na to system nahodi nejaky standard vga adapter ovladac.
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 17:41

Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe. Vo windowse ma to pozriet nenapadlo, kedze som problem neocakaval a potom som kartu radsej vybral - inac som nemohol prepnut nastavenie zas na integrovanu. A potom som uz nemal cas to skusat. Uvidim zajtra vecer, ked to zoberiem ku kamosovi.

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa STENLY » So 21. Nov, 2015, 17:47

skúsil si vybrať grafiku a zresetovať bios aby ti naskočilo PC na integrovanej grafike a potom externú vložiť a prepnúť v biose? samozrejme ovládače od nvidie neinštaluj skôr, ako dáš grafiku do dosky...
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 17:50

Dik za radu, no presne takto som to urobil vtedy. Az na ten reset BIOSu. S nim sa bojim nieco robit, pretoze som mal predtym problemy s pouzivanim hdmi ako standardneho vystupu a kvoli tomu som musel BIOS parkrat preflashovat za novsi.

edit: este doplnim, ze ked som dedikovanu VGA vybral a hdmi zapojil znovu do dosky, pocitac funguje ako predtym

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 18:09

Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe.
V biose ti nikdy nic neukazuje ziaden nazov hardware....samozrejme okrem pripadnych usb klucov ktore bios vidi ako boot zariadenie.
U grafiky sa nic take nedeje, v biose ju vobec nevidis. Mozes len prepinat ci dedikovana alebo nie, ale v biose funkcnost grafiky vidis len tak, ze ci mas cez nu vobec obraz, nic ine.
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 18:22

Zatiaľ som nikdy nepoužil takýto, pre mňa zvláštny postup inštalácie grafiky.Pripojiť grafiku do PCIe slotu a mať zapojený monitor na integrovanú grafiku a naištalovať ovládač pre grafiku v PCIe slote.Je to podľa mňa na hlavu postavené.
Veď zapojím grafiku do PCIe slotu, pripojím k nej monitor a tak nainštalujem ovládač.

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 18:51

Naozaj napomocny komentar, diky :rolleyes:

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 18:56

Tak som zas skusil par veci a chova sa to takto. Ked vyberiem dedikovanu grafiku, dostanem sa do BIOSu a som schopny nastavit integrovanu ako primarnu. Potom sa viem dostat do Windowsu aj ked dedikovanu pripojim a device manager vyzera takto:
Obrázok

Problem moze byt aj v tom dalsom neznamom zariadeni, ale doteraz sa mi nepodarilo najst ovladac k doske, ktory by to napravil.

Ked potom znovu pripojim grafiku a prepnem sa na jej vystup, dostanem takuto hlasku:
Obrázok

Potom mozem zvolit ktorukolvek moznost, ale skonci to na uvodnej obrazovke a dalej sa uz nedostanem:
Obrázok

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 19:03

To ďalšie neznáme zariadenie máš tam zrejme aj bez grafiky.Bios na doske máš určite posledný.
https://www.drivereasy.com

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa shiro » So 21. Nov, 2015, 19:18

nezname zariadenie neries, bude to daco ako intel MEI ci podobna zbytocnost pre obycajneho uzivatela. Pochybujem ze to ma daky suvis s tvojim problemom.

Dalej, akonahle tam strcis dedikovanu grafiku a v biose to nechas na automatike, tak integr. grafika sa ma automaticky vypnut, takze to skus.
Intel dosky by mali pisat niekde v rohu dvojpismenove POST kody podla ktoreho vies, co prave doska robi, na tvojom screene to bud neni a doska to nepise, alebo to nevidno vlavo dole.

Odfot este rozkliknutu tu grafiku v spravc. zariadeni ked ma vykricnik, ze co to tam hlasi.


Kazdopadne sa to u teba chova riadne haluzne a nema dovod to takto blbnut. Strc grafiku do ineho pc a takmer isto takto potvrdis ci vyvratis vadnu grafiku. Ano, aj od vyroby to moze byt vadne, takze sa necuduj.
Ryzen 7 3700X, 16GB DDR4-3600, Asrock X570M Pro4, Samsung 970evo plus 250GB NVMe, 2x Corsair MP510 1TB NVMe, Crucial MX300 525GB SATA, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Nightlight
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1076
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Praha

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa Nightlight » So 21. Nov, 2015, 19:30

Tak som urobil par veci:
1) nainstaloval som ten divny driver
2) stiahol som najnovsi bios a flashol som ho
3) po flashnuti mi to hadzalo video error aj na integrovanej (dedikovana ani nebola zapojena), takze som ostal pri ciernej obrazovke
zapojil som teda dedikovanu a uz som sa dostal do BIOSu - defaultne bola integrovana ako always disabled. tak som to nastavil na dedikovanu. disk mi to v pohode v biose vidi, ale pise, ze "no bootable devices"
4) skusil som to cez boot menu a uz som sa dostal aj do windowsu - prave teraz pisem cez dedikovanu grafiku.

Takze problem je vyrieseny, zrejme to bol BIOS. Uz len vyriesit ten boot problem, ale takto aspon vieme, ze grafika je v poriadku a mozeme to tu zamknut.

Diky vsetkym za pomoc.

Prosim lock

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Problem s GTX960

Príspevok od užívateľa 4040 » So 21. Nov, 2015, 19:32

Veď si daj disk v biose na 1. miesto v boot menu.V biose stačí mať pri grafike nastavenie na Auto.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"