Motorkári na fóre....

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa alle »

Všetky motorky teda aspoň drvivá väčšina ma priemer riaditok rovnaký.. A to 22mm.. Netusim ako je to u skutrov ale myslím si že tam to bude to iste...jedine na jednom gripe a to na tom kde pridavaš plyn tak je priemer trocha väčší a to z toho dôvodu lebo máš tam rychlopál(s tým co pridávaš pyn)
Čiže ked budeš kupovať tak hladaj klasické rozmery teda 22mm priemer s tým ze jeden ho ma väčší kvôli rychlopalu
Čo sa týka montáže, ked to budeš dávať dole tak ked to nejde vytiahnuť z riaditka preč tak jedine nožom ho rozrezať ja to tak robím a v pohode akurát ked to budeš rezať na tej strane kde je rýchlopal tak tam opatrne aby si nerozrezal aj ten lebo je z mäkkého plastu a mozes ho poškodiť...ked budeš nasuvať nové tak tu je to jednoduche len musis mať techniku :D navlhcis riaditka aj gripy normálne vodou aby boli mokré a nenasúvaj ho tým spôsobom ze ho drzis celý a že s nim budeš krutit lebo tak ho nenasunies ale naklepavaj ho...normalne ked mas gumene kladivo tak buchaj po ňom z opačnej strany a nasunieš ho pekne na riaditka a keď voda zaschne tak bude držať...druha možnosť je ze ked tie gripy sa veľmi ľahko nasuvaju a pretacaju sa tak voda samozrejme nestaci a treba uz použiť nejaké kvalitné lepidlo...chemopren nieje dobrá voľba lebo ten nedrzi dobre skôr niečo ako mamut.....tak skus a daj vedieť
Používateľov profilový obrázok
adam102
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Košice 13

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa adam102 »

Vdaka za rychlu odpoved, vcera som uz nemal silu odpisat.
Tak nakoniec to zrejme risknem a kupim jednu sadu, snad to bude pasovat a aj farebne sa jej budu pacit.
Dik za rady, no bohuzial to nebudem nasadzovat ja, tak snad si uz nejak poradi, prinajhorsom ich podaruje dalej :laugh:
Ak nezabudnem, dam vediet koncom novembra.
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7115
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Leon »

Ahojte motorkári :),..

... dávnejšie som sa tu bavil, že asi pribudne o jedného člena do klubu viac,... tak nejak sa už pomaly chystám na novú sezónu a chcem začať postupne kupovať oblečenie a výbavu. Na začiatok by som bol rád, keby ste mi pomohli s tým najdôležitejším a to je prilba :)

... pozeral som si už nejaké na tomto eshope http://www.moto-oblecenie.sk/integralne ... price-desc
vybral som si tieto kúsky :
- http://www.moto-oblecenie.sk/prilba-na- ... ig-carbon/
- http://www.moto-oblecenie.sk/prilba-na- ... no-carbon/
- http://www.moto-oblecenie.sk/prilba-na- ... pt-cierna/
- http://www.moto-oblecenie.sk/moto-prilb ... art-black/

... samozrejme len čisto podľa dizajnu :D, pretože čo sa týka materiálov atď už sa nerozumiem, páčia sa mi tieto čo majú krytie aj na nos,... čo by som chcel od vás poradiť, je, či tieto 4 spĺňajú ostatné kritéria bezpočnosti atď, a ktorá z toho je najlepšia kúpa ? Prípadne ak som vybral hlúposť (a prečo?), tak akú by ste mi odporúčili ? Alebo je niekde lepší výber z iného eshopu ?

Ďakujem vopred :)
.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1806
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Ivko »

Prilbu si reálne vyskúšaj na hlave, lebo sa môže stať že ťa bude niekde tlačiť, nejde len o obvod hlavy, ale skrátka tvar makovice.
My máme doma prilieb požehnane a trebárs švagrovi sa najlepšie nosí Suomy, Bell ktorá nebola zrovna lacná ho tlačí
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa alle »

Leon napísal:...
Nazdar,

V prvom rade veci na motorku sa nenakupuju cez eshop je to totalna kravina... najlepšie je prisť niekde do motoshopu ktory maš najbližšie a nechať si poradiť od chlapika na predajni..
Čo sa tyka prilieb, prilba sa kupuje podla toho aky typ motorky resp. aký štýl preferuješ a do čoho ideš a samozrejme ako hlboko maš do vrecka. Napr. keď si chceš kupiť nejaky superšport alebo naháča skrátka niečo športovejšie treba vyberať adekvantnu prilbu. Na športove motocykle alebo naháče treba vyberať integrálnu prilbu. Z pochopitelnych dôvodov. SS(superšport) a naháče majú slabú ochranu pred vetrom čiže nechceš aby ti do prilby fúkalo a zároveň aby nebola hlučná.. toto su dve najdôležitejšie veci a podla toho sa da určiť aj kvalita prilby..keď si dáš na hlavu helmu a pojdeš sa previesť a cítiš že do nej nefúka a pri vyšších rýchlostiach nepočuješ žiadny extremne neprijemny hluk je to dobre spravena prilba... nesustreď sa na material škrupiny ta nema rozhodujucu ulohu. napr v crash testoch kvalitne zrobene "plasťáky" dali dole aj karbonove alebo kevlarove prilby.. to len pre info pre teba ako začiatočnika by som volil napriklad scorpion exo-500... su to kvalitne prilby za velmi rozumne peniaze.. http://promoto.sk/hladaj/exo%20500
Mal som ich v rukach bol som sa previesť aj v nich a je to fakt kvalitka , material škrupiny je polykarbonát maš tam dofukovanie a dosť dôležitá vec pinlockový antifog(ochrana proti zahmlievaniu) ktory je ovela učinnejši ako klasicky čo je už vopred nanesený na skle a ten je strašne neučinný a nevydrží dlho...a teraz aky je rozdiel medzi pinlockovým a klasickým, klasický antifog maš už nanesený na skle nemusiš si ho nijak zakladať ani nič, zo začiatku funguje celkom dobre ale časom slabne ale aj tak už ked je chladnejšie alebo ked je velmi vlhko tak nestíha.. pinlockový antifog je vlastne folia ktora sa vklada do plexiskla a funguje ako dvojite sklo, tento antifog je najučinnejši a životnosť vpodstate neobmedzena len je potrebneho si ho založiť po zakupeni prilby čo nieje uplne najjednoduchšie ale pokial niesi uplne "ľavý" tak s tým by si nemal mať problém :-) ďalšia vec exo-500 ma už prípravu aj na interkom, perfektné spracovaný system zatvarania skla ktory nieje nutne nijak štelovať ako u inych prilieb skratka keď chceš prilbu ktora ti dlho vydrži, chceš aby bola ticha a nefukalo do nej,aby bola komfortná tak jednoznačne exo-500, keď som sa bol previesť strašne sa mi páčilo to ticho v prilbe a komfort, fakt akoby som mal vankúše okolo hlavy a žiadne fukanie okolo skla skratka nič.. pokial chceš ešte viac zainvestovať tak ber rovno exo-1200 v podstate vybava taka ista ale material škrupiny je už carbon-kevlar a je fakt lahka vaha tušim okolo 1300 gramov čo je nič...na LS2 sa vykašli to je čina ako ceny maju dobre a tie prilby vyzeraju tiež dobre ale čo sa tyka kvality tak tam by som pochyboval...ďalšia velmi dôležita vec pri kúpe prilby...zmeraj si obvod hlavy a približne podla neho si vyberaj prilbu ale nieje to uplne rozhodujuca vec...každa prilba ma iny tvar škrupiny a bude ti sedieť inak a musi ti sedieť presne a pevne na hlave ale najpodstatnejšie je aby ti prilba nebola VEĽKÁ!..strašne vela ludi jazdi s prilbami ktore su priliš velke a je to veľmi nebezpečne..ano chapem že niekomu vadi že ho to tlači ale pri pádoch a nehodách su časte príčiny tie že pri náraze ti prilba jednoducho z hlavy uletí aj keď ju maš zapnutú lebo keď je velka tak ti ju jednoducho pri tom naraze z hlavy strhne a nepomože ti.... ale ked ju maš na hlave pevne a sedi tak ako ma tak sa nič take nestane a ochrani ťa tak ako má... je toho dosť vela čo sa da o tom povedať keď chceš ešte nejake info alebo detaily tak kludne napiš aj SS
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7115
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Leon »

Ivko dik za radu, blbý úplne niesom, ani šaty si nekupujem o 3 čísla väčšie :) jasne že prilbu by som si vyskúšal,... v tom eshope dokonca píšu, že vracajú kľudne na výmenu (kebyže už objednávam cez eshop), tak by som to poriadne poskúšal,... chcel som hlavne vedieť, ako to je s výberom materiálov atď :)

Alle : no rozpísal si sa ako som čakal :D,.. písnem ešte PM
.
Používateľov profilový obrázok
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1858
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Bydlisko: Kráľovský Chlmec

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Q: Je možné legálne priškrtiť výkonnejší stroj aby ho bolo možné provozovať s A2 vodičákom?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa alle »

Shairachazm, som rád že čoraz viac ludí sa chce pridať k nám :) prvá vec, prečítaj si celý thread nechce sa mi tu pisať všetko znovu... su tu všetky dôležite info čo potrebuješ na začiatok... prve čo by som ti odporučal je bud ked nemaš nikoho znameho čo jazdi tak skus sa s niekym nakontaktovať z okolia. V autoškole ťa prd naučia čisto len zaklady ktore su absolutne nedostatočne, stači si len pozrieť počet pomnikov na cestach a vieš prečo tomu prikladam taku vahu... nechcem strašiť ale tak ako aj motorkarov pribuda , tak pribuda aj strašne vela nehôd a jednoducho len kvôli tomu lebo ludia na tom proste nevedia jazdiť... potrebuješ zaklady ktore sa sam nenaučiš, resp možno aj hej ale naučiš sa aj vela zlozvykov ktore su velmi nebezpečne... fakt odporučam niekoho kto by sa vozil s tebou a učil ťa... je to veľmi dôležite... pišem z vlastnych skusenosti....35kw motoriek je dnes už viac, treba len hladať pripadne niečo doniesť zo zahraničia, škrtenie na slovensku zabudni, naša legislativa taku proceduru nepovoluje takže bud najdeš už taku motorku s tymi udajmi v tp alebo niečo čo ma realne 35kw..

btw: prečo si premazal svoj prispevok?
Používateľov profilový obrázok
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1858
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Bydlisko: Kráľovský Chlmec

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Boli to len zbytočné kecy okolo toho. Pred rokom som dokonca premýšľal aj nad nejakým silnejším skútrom ktorý by sa vošiel do 125ccm limitu aby som nemusel robiť vodičák :D Ale skúter a poriadna motorka je dačo úplne iné. Nejaký krásny naháč, to by som bral! :) V žiadnom prípade sa nechystám darovať orgány, nebudem s tým jazdiť s kamarátmi a robiť xujoviny že kto sa prvý zabije :facepalm:
Ale s tou nemožnosťou priškrtenia si ma teda moc nepotešil :( Hold sa budem musieť popozerať po nejakých origináloch do 35kw alebo priškrtenkách v TP. Teraz som si ešte spomenul na výbavu a údržbu moto, hold si ešte budem musieť trochu prišetriť / nájsť job :D
Inak čo som kukal po bazároch, taká Suzuki Bandit 600 alebo Ducati Monster 620... :red:
Do 35kw sú väčšinou len rôzne endurá a skútre, nič pre mňa.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Bird »

dá sa prihlásiť v česku, tam priškrtiť, urobiť TP, odhlásiť, prihlásiť na SK. (nie som si istý či je to ešte stále možné)
len ťa to bude viac stáť,najlepšie kúpiť priškrtené, alebo reálne do 35kw, ako radil alle.
ja som skôr za reálnych 35kw. Tie priškrtené sú väčšinou otvorené na plný výkon. Ja osobne by som sa bál začínať na 80kw mašine. Ale to hovorím ako ne-motorkár tak sa tu prosím do mňa nepustite :)
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
Používateľov profilový obrázok
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1858
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Bydlisko: Kráľovský Chlmec

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Tak ja by som ani nejaký ůber-výkonný stroj nechcel, bol by mi zbytočný, veď aj tá Ducati má "len" 44kw :) Ako som písal, mne 35kw stačí, ale nájsť tú správnu motorku, to chvíľu potrvá.
Hlavne som chcel vedieť ako to je s tým priškrtením, škoda, že sa to už nedá (dalo sa to vôbec niekedy? :D ).
Keď tak sem ešte niekedy zavítam ak sa už bude niečo rýsovať :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa alle »

bird neboj :D
Boli to len zbytočné kecy okolo toho. Pred rokom som dokonca premýšľal aj nad nejakým silnejším skútrom ktorý by sa vošiel do 125ccm limitu aby som nemusel robiť vodičák :D Ale skúter a poriadna motorka je dačo úplne iné. Nejaký krásny naháč, to by som bral! :) V žiadnom prípade sa nechystám darovať orgány, nebudem s tým jazdiť s kamarátmi a robiť xujoviny že kto sa prvý zabije :facepalm:
Ale s tou nemožnosťou priškrtenia si ma teda moc nepotešil :( Hold sa budem musieť popozerať po nejakých origináloch do 35kw alebo priškrtenkách v TP. Teraz som si ešte spomenul na výbavu a údržbu moto, hold si ešte budem musieť trochu prišetriť / nájsť job :D
Inak čo som kukal po bazároch, taká Suzuki Bandit 600 alebo Ducati Monster 620... :red:
Do 35kw sú väčšinou len rôzne endurá a skútre, nič pre mňa.
jooj... nemyslim to tak.. ved motorka je na robenie xujovín :D ja sa tým netajím, len treba to robiť v rámci možností svojich a tak aby si neohrozoval okolie ;) super motorka a zaroven aj naháčik v tvojom limite napr yamaha mt03 ;)
Používateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2025
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Bird »

jop, mt03,
myslim že aj nejaké hondy cb500f sa tuším volajú, boli naháče do 35kw, a uź sú to dvojvalce. mt03 ma divný zvuk.
alebo suzuki GS500.
inak aj ja by som sa chcel pridať ku vám :) snáď už budúci rok :)
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
Používateľov profilový obrázok
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1858
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Bydlisko: Kráľovský Chlmec

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Shairachaz »

MT-03 trošičku drahá :D
Takéto dačo ee? http://www.autobazar.sk/8697930/honda-cb-500/ Výkon OK, stav OK, je to kráska, a dokonca môj ročník :D
Alebo http://www.autobazar.sk/9301096/suzuki-gs-500/ :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
alle
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Št 30. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Poprad

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa alle »

drahá ? :D fuuu.. tak gs500 a cb500 kategoria ta ista takže to už je na tebe čo sa ti viac pači :-) obe motorky su doslova nesmrtelne može to chodiť aj bez oleja a pojde to :D

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"