R9 280X

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » Pi 29. Máj, 2015, 01:00

Ahojte. Prednedavnom som kupil graficku kartu z bazosu SAPPHIRE R9 280X DUAL-X OC 3GB. Vsetko fachalo ako ma az do dnes. Dnes som zapol CSGO a pri hre mi to asi 4x vyhodilo na monitor sivu az ciernu obrazovku s miernymi pasikmi. Neskor po restartoch to prestalo a teraz v noci znova 2x v GTA V. Neviem co by to mohlo robit. Ovladace mam najnovsie- 15.4 Beta. Moze byt poskodena grafika? poslat to na RMA? ... jedine co ma napadlo skusit tie starsie ovladace z ati webu- Omega (14.12) a skusit to s nimi. Za kazdu radu budem vdacny :(
Screeny na ukazku- Screen1 Screen2

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Asnod » Pi 29. Máj, 2015, 08:31

Posli na RMA, myslim ze vsetkym ostatnym to len budes oddialovat. Jedna dobra rada, ak budes vyberat nabuduce kartu, zober HD7970 od dualxu, asi naj karta co sa da z tychto kariet zohnat. R9 280X dualx ma oproti HD7970 dualx daleko mensi pasiv na ukor ktoreho sa zvysuju teploty aj hlucnost. Tak isto som mal problem s R9 280X, crashing driver a karta kupena od nejakeho pana z bazosu, ktory mi za nu obratom rovno peniaze vratil.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 29. Máj, 2015, 09:51

Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » Pi 29. Máj, 2015, 11:40

zmenil som driver a 2 hodiny hrania a stale nic ... jak zniz takty ja nic znizovat nejdem ved na tie takty musi byt stavana, ked je pokazena to dam na RMA (predajca z bazosu to bral z alzy to zanesem tu do ziliny na RMA a vybavene). Ja len ze ci to je na RMA alebo softwarovo to je odstranitelne.
// takze v CSGO mi to hodilo znova pasiky a sound loop :facepalm: idem skusit znizit takty. O kolko mam znizit?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20690
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 29. Máj, 2015, 11:52

je to klasický "GSOD"
je tisíc a jedna vec čo pomôže alebo nepomôže btw RMA
ty aj tak môžeš špekulovať iba z ovládačmi možno ešte bios ale to pochybujem
ak dáš dole takty je to na rma
Shatterhand napísal:Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
to neni oprava :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 29. Máj, 2015, 16:30

Preto tie úvodzovky, že áno.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20690
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 29. Máj, 2015, 16:57

stačí to zadať do google a bude toho dosť
"" mali byť na klasický :D
ale je to stará vec a nejak sa to furt opakuje kedže to majú tie grafiku už od HD4xxx
ja som to mal na HD5870 tam to riešil bios
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12646
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Per » So 30. Máj, 2015, 08:19

Takty zniz len na pamatiach..skus to davat dole po 10Mhz

Popripade zvys otacky na fane a tiez pomoze,ak zlepsis airflow v skrini.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20690
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » So 30. Máj, 2015, 09:37

znižovanie taktov je na RMA, kedže karta nejde tak ako má tam neni čo riešiť
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12646
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Per » So 30. Máj, 2015, 10:20

ak sa chces drbat s rma,ktoru ti mozno ani neuznaju tak nech sa paci
druha moznost je mierne podtaktovat pamat,ak to das dole o 20MHz napr,tak ti ani neklesne fps ;)
toto je znama vec ze to robia pamate..

Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » So 30. Máj, 2015, 13:41

podtaktoval som jadro o 100 mhz a zatial nepadlo nic....

Užívateľov profilový obrázok
error7
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1560
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2012, 14:52
Bydlisko: Odorín/Košice

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa error7 » So 30. Máj, 2015, 14:13

Hod to na rma, casom sa ti to zhorsi a potom uz bude neskoro ked nebude v zaruke.

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sky » So 30. Máj, 2015, 14:20

RMA, mne tak uz vymenili 2x grafiku, dosiel som domov s novou, zapojil a v ten den znova to iste.
//
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

//aj ked si vygooglis "amd r9 horizontal lines" tak najdes dost pripadov, kazia sa asi ako na beziacom pase :D
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: RX580 8GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
diemkej
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1943
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa diemkej » Št 05. Jan, 2017, 00:27

Vyriešil si to nejak? Ja mám Gigabyte R9 280X OC Windforce rev. 2 a robí mi to isté... Kupoval som ju tu na fóre a po týždni mi začala robiť toto...
DESKTOP
Spoiler: ukázať
MB Asus Rog Strix B450-E Gaming | CPU AMD Ryzen 5 3600 + be quiet! Dark Rock Pro 4 | RAM Corsair Vengeance White LED 16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 | VGA Palit GeForce GTX 1080 Ti JetStream 11GB DDR5X | STORAGE Patrion Viper VPN100 1TB NVMe + Crucial MX500 1TB M.2 + Western Digital Blue 3TB 3,5" + Western Digital Black 1TB 2,5" | CASE NZXT H500i + 3x be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM & be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM | PSU Corsair RM1000x | LCD AOC Q3279VWF 32" MVA + Samsung SyncMaster BX2331 23" LED | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad OZONE Ground Level Evo XL | Keyboard Logitech G513 Carbon Linear | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core + Brainwavz Memory Foam Oval Angled Earpads | Speakers Logitech Z623
HTPC
Spoiler: ukázať
MB MSI Z270-A Pro | CPU Intel Celeron G3930 + be quiet! Shadow Rock LP | RAM Crucial Ballistix Sport 4GB DDR4 2400MHz CL16 | VGA EVGA GeForce GT 1030 SC 2GB GDDR5 | STORAGE Patrion Flare 60GB | CASE SilverStone GD09B Grandia | PSU Seasonic S12II-330 Bronze | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 | Speakers Genius SW-HF 5.1 6000

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1927
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 05. Jan, 2017, 10:56

ano Sky to vyriesil s rma ved to pisal hore...

a Sangala to asi vyriesil tym podtaktovanim tj. vsetko to co som ti napisal aj do temy.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"