Kodi (XBMC) problem s HDD

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » Št 22. Jan, 2015, 22:23

Caute, spravil som si HTPC a bootujem najnovsi KODI (XBMC) live z USBcka (FAT32) ... potom som si do HTPC pripojil aj HDD cez sata ale netusim ako z neho mam v tom KODI citat data, vobec ho tam nevidim. prosim pomoc :)
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4942
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 23. Jan, 2015, 13:53

Ten HDD s datami je NTFS? FAT32?
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » Pi 23. Jan, 2015, 16:14

no pravdepodobne to je NTFS, neviem.. je to WD Red 2TB a je na nom skoro 2TB filmov :laugh: myslis ze keby ho sformatujem do EXT4 tak by to malo ist? mne sa to nezda.. zatial co som cital anglicke fora a niekto mal podobny problem tak som to pochopil tak, ak som cital spravne.. ze uz ten XBMC ten disk nedokaze najst.. tak ze ho treba do toho linuxu na ktorom bezi XBMC na"mountovat" ale zase oni to riesili na inych verziach ako XBMCbuntu a tak, nie najnovsie Kodi tak neviem. ale to som mozno ani nepochopil podstatu tej diskusie, ale nic ine som o tom nezistil.
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 23. Jan, 2015, 18:46

v openelec vidim normalne pripojene usb, ked idem do videos-files, tak tam je
mam sice verziu kde este nieje kodi, ale XBMC, no nevidim dovod preco by sa to malo chovat inac.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4942
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 23. Jan, 2015, 19:13

Namountovat ho urcite treba. Otazne je, ci to spravi automaticky pri starte, alebo mu treba pomoct. Vsak sa tam skus lognut cez Putty a namountovat ho rucne. Musi to ist.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » So 24. Jan, 2015, 19:16

nevyznam sa do linuxu ale nieco skusim,.. este zevraj je nejaky soft "pysdm" ktory to automaticky vsetko vybavi :D
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

esso82
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ne 27. Sep, 2009, 12:54

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa esso82 » Po 26. Jan, 2015, 00:06

nechcem moc mudrovat, ale si si isty ze ten disk je spravne pripojeny / este stale funkcny? (skontroluj ci ho vidis v BIOSe)
to pouzivas XBMCbuntu? ci aku live verziu? ak je to na linuxe, tak po starte stlac CTRL+ALT+F2 (pokial by bezalo nahodou to GUI na prvom terminale), zadaj meno a heslo (asi sa dozvies tam, kde si to XBMC stiahol) a potom nalistuj zariadenia:

Kód: Vybrať všetko

$ lsblk
a napis co si zistil
Laptop: Dell Inspiron 15R 5537, SolydK 64-bit
Fón: SONY Xperia Z1 Compact Lime
Tablet: Lenovo Yoga 10HD

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa shiro » Po 26. Jan, 2015, 10:23

tieto veci su vacsinou robene na jednoduche pouzivanie, Openelec to hned po zapojeni automountne, live xbmc by sa malo chovat podobne, nie?
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » Po 26. Jan, 2015, 21:50

kodibuntu-14.0~helix_amd64
Obrázok

ked dam EXIT v XBMC tak sa ma zobrazi tato obrazovka, ale ani za boha nevim zistit prihlasovanie udaje ak teda sa tam mam prihlasit..
Obrázok
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4942
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Odar » Po 26. Jan, 2015, 21:54

http://kodi.wiki/view/Kodibuntu#Login
5.2 Login
To login to the command line interface press Ctrl+Alt+F1 - F6 or connect over SSH with the following login information:
username: xbmc
password: none
Ide?
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

esso82
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ne 27. Sep, 2009, 12:54

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa esso82 » Ut 27. Jan, 2015, 00:28

takze ....

pokial zistis to heslo na roota, tak:
(po jednom riadku zadavaj)

Kód: Vybrať všetko

$ su

# mkdir /mnt/satahdd
# chmod 777 /mnt/satahdd
# mount -t auto /dev/sda1 /mnt/satahdd
v tomto pripade bude mat na ten sata disk pristup kazdy uzivatel pocitaca (777 = citanie zapis spustanie)
po mountnuti sa prepni do KODI a skus pridat filmy z toho adresara /mnt/satahdd



ak to bude fungovat, tak potom sa prepni spat do konzoly a daj:
(UUID toho sata disku budes potrebovat za chvilu, hadam pochopis ktore to je - na konci toho riadku budes mat sda1)

Kód: Vybrať všetko

# ls /dev/disk/by-uuid -alh
(tuna si vsimni, co je napisane vedla toho sda1 - to je typ suboroveho systemu - pravdepodobne tam bude ntfs alebo vfat)

Kód: Vybrať všetko

# lsblk -f
(tymto odpojis disk, ktory si pripojil pred chvilou)

Kód: Vybrať všetko

# umount /mnt/satahdd
(no a tymto zaistis, aby sa "disk pripajal" automaticky po starte HTPC)

Kód: Vybrať všetko

# sed '$a\SEM_DAJ_UUID_TVOJHO_DISKU /mnt/satahdd SEM_DAJ_TEN_TYP_SUBOROV defaults  0      0' /etc/fstab
cize napriklad:
# sed '$a\77c50f9a-5285-4d8e-8c5e-1b227969489b /mnt/satahdd ntfs defaults  0      0' /etc/fstab
najjednoduchsi sposob, na domace pouzitie - viac nepotrebujes
a teraz restartuj a malo by to ist
(restart z konzoly)

Kód: Vybrať všetko

# shutdown -r now
Laptop: Dell Inspiron 15R 5537, SolydK 64-bit
Fón: SONY Xperia Z1 Compact Lime
Tablet: Lenovo Yoga 10HD

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » Ut 27. Jan, 2015, 23:11

@Odar nefunguje, uzivatel je kodi ale heslo nefunguje ziadne
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=213031

@esso82 diky moc za radu.. namiesto su som musel pouzit pred kazdym prikazom sudo
hento jednorazove mountnutie mi fungovalo bez chyb.. ale to automaticke mi nefunguje :/ skusal som to aj 2x kvoli tomu ze si mi dal ako priklad UUID vo forme 77c50f9a-5285-4d8e-8c5e-1b227969489b a takto podobny kod bol nie pri sda1 ale pri loop1 ale prve som skusil to co bolo pri sda1 a to bolo nieco taketo A06A07856A07805. dalsia vec ktoru som nechapal bola ta velka medzera medzi 0 0' ... dal som tam jednu medzeru, dufam ze to nevadi. ale proste nefunguje to :/
Naposledy upravil/-a Max_com v St 28. Jan, 2015, 23:31, upravené celkom 1 krát.
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

esso82
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ne 27. Sep, 2009, 12:54

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa esso82 » St 28. Jan, 2015, 23:22

"jednorazove" mountnutie ti fungovalo bez chyby - to znamena, ze ti potom islo najst ten disk aj v KODI hej?
UUID daj to co tam mas ty, ten loop je tvoj USB kluc, daj tam UUID sda1 particie
ta velka medzera je spravena tabulatorom - ze by to neslo kvoli tomu? neviem, vyskusaj to cez tabulator namiesto medzernika a ozvi sa, potom budeme riesit, ked nepojde
inak, pokial vies pracovat s nano editorom, tak to mozes skusit dopisat rucne na koniec fstab suboru

napoveda pre nano:
Spoiler: ukázať
instalacia:
sudo apt-get update && sudo apt-get install nano
a pouzitie:
sudo nano /etc/fstab
potom pomocou sipiek prejdi na koniec suboru, dopis co potrebujes a ulozis a odides naspat do terminalu pomocou CTRL+X, potom stlacenim Y (potvrdenie ulozenia zmeny suboru) a stlacenim ENTER (ulozit subor pod tym istym menom = prepisat)
Laptop: Dell Inspiron 15R 5537, SolydK 64-bit
Fón: SONY Xperia Z1 Compact Lime
Tablet: Lenovo Yoga 10HD

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » St 28. Jan, 2015, 23:34

hej islo mi to v kodi :) ten tabulator mi asi nefungoval
ale predtym co si napisal som sa prave dopracovaval k niecomu takemuto
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=800623

kukol som si ten fdisk a isiel som cez ten nano do toho fstab napisat
sudo mount /dev/sda1 /mnt/satahdd

tak teraz rozmyslam ze co skor :D
ale este by ma velmi zaujimalo, ze co ma znamenat toto v tom prikaze? lebo tomu jedinemu nechapem :D
"defaults 0 0' /etc/fstab"
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

Užívateľov profilový obrázok
Max_com
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 598
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kodi (XBMC) problem s HDD

Príspevok od užívateľa Max_com » Št 29. Jan, 2015, 01:11

OK, mam novy problem.. po reboote neostane vo fstab to co som tam ulozil :( :D idem cez sudo...

EDIT: docital som sa ze ten fstab sa pri Persistent live resetne.. a ze bud to mozem zapisat do
/usr/share/initramfs-tools/scripts/casper-bottom/12fstab
ale tam bolo kopu vseliakych skriptov a nevedel som v akej forme to tam mam zapisat tak som to radsej nehal tak..
http://askubuntu.com/questions/56719/wh ... vironments

alebo to dopisat do
/etc/rc.local
tam som dopisal toto medzi zakomentovane info a posledny riadok tusim ze: exit0
mount -t ntfs /dev/sda1 /mnt/satahdd
http://askubuntu.com/questions/119467/m ... l-vs-fstab

a funguje to! :) nevadi ze to je spravene tymto sposobom? :D nic sa mi nestane s diskom? :-D
http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/aW0VEX2_700b.jpg
diky za rady
Naposledy upravil/-a Max_com v Št 29. Jan, 2015, 10:10, upravené celkom 2 krát.
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO WIFI - ITX CPU: AMD RYZEN 9 3900X COOLER: NOCTUA NH-U12A GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Purple 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 White Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN Monitor: 25" DELL U2515H 2560x1440 IPS AUDIO: Presonus Eris E3.5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"