Príspevok
od užívateľa felipe25 » Št 13. Mar, 2014, 00:00
zaujimalo by ma, kde sa da zohnat Nikon D5100 + 18 + 55 za 300e.
Osobne som nedavno kupil Canon 600D a som spokojny. Chod do obchodu, chyt do ruky D5100 a Canon 600D a uvidis, ze Nikon chciet nebudes. Proste, ten fotak nesedi v ruke tak ako Canon, ani nahodou... Vyskusaj, a tak kup.
Podla mna v danej cenovej kategorii je jedno co vezmes... velke rozdiely nebudu, takze hlavne ergonomia, pripadne ceny objektivov a pod. by mali rozhodnut..
Co Ti ale napisem - ak rozmyslas o D5100 kvoli vyklopnemu displeju - len tolko. Ides brat zrkadlovku, neviem kolko o tom vies. Mna osobne velmi sklamalo to, ze 600D som chcel hlavne pre displej vyklopny.
Ano, vacsinou fotim cez hladacik - zrkadlovka je na to urcena, ale ten displej som myslel, ze ked potrebujem nieco odfotit zhora.... dvihnem rukami hore fotak, vyklopim displej ... a teraz krute vytriezvenie: ostrenie ak zapnes zivy nahlad live-view - to je aby si videl na displeji to, co fotis trva neskutocne dlho. 4-5sekund ostri fotak, ak fotis cez liveview. Teda, ten vyklopny displej prakticky nema vyznam, lebo fotit a cakat 5sekund na zaostrenie, je moc.
Ano, ked fotis cez hladacik, je to bomba, fotak foti "ihned". Lenze, len ta upozornim, aby si vedel pred kupou co ta caka, ze s tym sa proste neda fotit cez displej, lebo je to casovo horsie, ako fotit s 5r starym kompaktom.
Takze - na displeji pocas fotenia nevidis fotku ako na beznom kompakte, proste musis pozerat do hladacika. LiveView je na bezne fotenie nepouzitelne, snad ked chces urobit par foto hore dole, a nemozes kukat do hladacika.
Neviem ci to vies nevies, ale ja osobne, keby som pred kupou vedel, ze fotenie cez liveview - zaostrovanie trva par sekund, asi by som bral nieco bez vyklopneho displeja /napr aj canon 100d/.
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit
NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit
Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black